Boer zoekt vrouw

Boer zoekt vrouw | De brieven

Boer zoekt vrouw… wie kent het niet? Het succesvolle programma van de KRO, al jarenlang. Een vast gegeven op de zondagavond, lekker kneuterig televisie kijken. Ik hou ervan en ben een kijker van het eerste uur. Maar voor wie het heeft gemist, zal ik je vanaf nu wekelijks op de hoogte houden!

Boer zoekt vrouw internationaal

Dit keer zoekt Yvon het weer verder op en vliegt ze de hele wereld rond om de boeren aan de liefde van hun leven te helpen. Het betekent dus ook dat potentiële verliefde dames goed moeten nadenken of ze die ene boer leuk genoeg vinden. Want dat de boer niet terugkeert naar ons koude kikkerlandje is in veel gevallen wel duidelijk. Dus dat betekent een enkele reis naar Zambia, Canada, Frankrijk, Roemenië of Amerika. Maar voor het zover is, moeten er natuurlijk wel brieven zijn! De boeren zijn speciaal voor deze gelegenheid overgekomen naar Rotterdam waar ze ieder hun koffer(s) met brieven in ontvangst nemen om vervolgens samen met de hulptroepen de juiste keuze te maken.

Boer Riks

Boer Riks

Boer Riks komt eindelijk na twaalf jaar weer terug in Nederland. Heel erg vrolijk wordt hij hier niet van want de files irriteren hem direct. Gelukkig voor hem hebben er genoeg dames geschreven maar het zal nog lastig kiezen worden. Voor boer Riks is het geloof namelijk best wel een dingetje. Hij heeft in de afgelopen tien jaar slechts 3 keer een kerkdienst overgeslagen dus zijn toekomstige partner weet in ieder geval dat wil ze haar boer op zondag zien dat ze dan mee moet gaan naar de kerk. Gelukkig voor hem schreef Catharina die tot haar achttiende misdienaar is geweest en die dankzij Riks een heuse vuurvonk in haar maag heeft gekregen.

Boer Herman

Boer HermanDe jongste van het stel. Slechts 24 jaar en nog volledig bleu op het liefdesgebied. Zelfs een meisje vasthouden, zat er voor deze boer nog niet in. Hij is dan ook best wel verrast dat er maar liefst 40 jonge meiden op hem hebben geschreven. Zelfs een model zag in hem de man van haar leven. Hij durft het in ieder geval aan om haar uit te nodigen voor de speeddate maar of hij dan nog uit zijn woorden kan komen, betwijfel ik. Mocht het met Herman niks worden dan mag ze altijd nog op bezoek bij Riks in Canada!

Voor Herman staat muziek centraal en wonder boven wonder waren de meeste dames inderdaad muzikaal ingesteld. Hij heeft er uiteindelijk tien gekozen maar kan het nog steeds niet bevatten. “Het is dat mijn naam in die brieven staat, want ik kan het niet geloven…”

Boer Olke

Boer OlkeDe oudste boer van dit jaar had vooraf gehoopt op dertig brieven. Uiteindelijk bracht Yvon hem maar liefst 206 brieven. Gelukkig voor hem willen zijn zussen hem wel een handje helpen. Waar de zussen braaf alle brieven lezen, gaat Olke zelf direct voor de foto’s. Voor boer Olke is leeftijd ook nog wel een dingetje, zo wil hij geen dame die ouder is dan hem want ja, hij is wel een beetje ’trots’. Liever een jonge vrouw maar dan liever weer zonder kinderen. Toch raakt hij enigszins geëmotioneerd als zijn eigen kinderen ter sprake komen. Is dit dan zo’n stoere boer met een teer hartje? Hij laat de definitieve keuze in ieder geval over aan zijn zussen die toegewijd op zoek gaan naar de juiste vrouw voor hun broer.

Boer David

Boer DavidWie voor boer David kiest, komt uiteindelijk in the middle of nowhere terecht in Roemenië. Nu niet bepaald het meest aantrekkelijke vooruitzicht. Boer David daarentegen komt over als een spontane vent die maar al te graag zijn leventje wil delen met een leuke meid aan zijn zijde. Wel iemand die zelfstandig is en die plezier in het leven heeft. In tegenstelling tot zijn collega boeren gaat David wel eerst op de brief af. Het lijkt zelfs wel of hij bij elke zin al een beetje verliefd wordt op de briefschrijfster! Vooral de spontane brief van de Friese Jorien valt bij hem goed. “Haar brief straalt plezier uit!”

Wat in ieder geval duidelijk wordt, is dat David niks met paardenmeisjes heeft. Vooral niet als de dame in kwestie haar overige tijd verdeelt over haar familie en vrienden. Volgens hem niet de juiste volgorde. Bij zijn tweede selectie komt dit paardenmeisje er dan ook niet door, de kans is groot dat hij zich gaat irriteren.

Boer Marc

Boer MarcKnappe, ietwat verlegen Marc, uit Zambia. Wie zijn hart wil veroveren, moet wel door dit pantser van stoer doch verlegen heen breken. En natuurlijk een reisje naar de andere kant van de wereld ervoor over hebben. Marc blijkt veruit het populairste te zijn en ontvangt maar liefst 829 brieven. Hoe hij daar de juiste uit moet selecteren? Hij weet het eenvoudigweg niet. De paniek staat op zijn gezicht geschreven. Een gezicht met een prachtige kaaklijn overigens en guitige ogen. Het is dan natuurlijk ook wel een onmogelijke opgave. Boer Marc raakt er eigenlijk een beetje chagrijnig van maar uiteindelijk breekt dan toch die lach weer door en heeft ook hij zijn keuze gemaakt. Het zijn vooral de dames die al een buitenlands avontuurtje hebben beleefd, die zijn voorkeur hebben. Als er dan ook nog een dame uit zijn eigen Zambia bij blijkt te zijn, komt zijn lach onmiddellijk terug.

Volgende week de speeddates! Ik ben benieuwd!

 

7 comments

 1. Sabine

  Leuk beschreven! Zit het toevallig net te kijken, gisteren stond het nog niet online. Ben heel benieuwd wat het gaat worden dit jaar met de boeren!

  Beantwoorden

 2. Morgaine

  Ik heb maar twee keer gekeken geloof ik, met die ‘geile’ boer, wat heb ik gelachen, hahahaha en toen Bertie erin was kreeg ik ook de tip van mijn nicht, nu heb ik de voor aflevering maanden terug gezien, maar ja, ik zit even in een andere flow en ik heb al zoveel bij te houden nu, hahahaha

  Wie weet zie ik nog staartjes, zelfs De Mol doe ik nu puur op de gok, ik neem het op, dat wel, maar op zaterdagavond hoor ik mijn mobiel ineens, dat de uitslag bekend is, lol… oh ja, widm was er weer, ik moet nu nog kijken 😉

  Mijn mol zit er nu nog in elk geval 😀

  X

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ja, WIDM ben ik ook een beetje kwijt geraakt. Ik speel nog wel mee maar echt volgen doe ik het dit jaar niet.

   Beantwoorden

 3. Nesrin

  Ik heb nog nooit gekeken en ik denk dat ik dit ook niet ga doen. Toch heb ik dit met plezier gelezen hoor 😉

  Beantwoorden

 4. Ferry & Jacqueline

  Ik heb ook naar gekeken. De ene boer heeft zoveel brieven. Ik dacht ongeveer 829 brieven. Hij werd helemaal gek van uitzoeken. Het is leuke programma om te kijken hoe verder gaat.

  Beantwoorden

 5. Saskia

  Leuk om dit zo te lezen, vooral omdat ik het nooit kijk. Toen ik thuis woonde wel, mijn moeder volgt het nog steeds. Krijg dus soms wel eens wat mee..

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.