De Heemtuin at the moment

At the Moment… (11)

In At the Moment vertel ik je wat ik zoal heb beleefd, waar ik druk mee ben en waar ik heel erg naar uit kijk. Nieuwsgierig hiernaar? Lees dan lekker verder! Zo niet, dan tot een volgende keer!

Waar geniet ik van?

Nou, dat het weer langer licht is. Ik rij nu zowel ’s ochtends als ’s avonds alweer grotendeels in het licht. Elk jaar verbaas ik me er dan weer over dat die periode waarin je in complete duisternis op pad bent, zo kort is eigenlijk. Voor mijn gevoel duurt het altijd heel erg lang maar in de praktijk is het slechts een paar weken natuurlijk. Waar ik ook erg van heb genoten, is onze wandeling vandaag in de middagpauze. Goh, wat was het heerlijk om die zon op mijn snufferd te voelen! Die eerste voorzichtige zonnestralen, wat een heerlijk gevoel!

Waar kijk ik naar uit?

Carveiro plannen

Februari is wat dat betreft nogal goed gevuld met theaterbezoekjes (Jeans & Jandino) en de nodige etentjes, maar toch kijk ik al heel erg uit naar begin maart! Waarom? Omdat dan onze eerste vakantie van dit jaar gepland staat! Waar we normaal in maart/april vaak een weekendje richtig Duitsland gaan, gaan we nu een heuse week op pad. Sterker nog, we gaan zelfs met het vliegtuig, iets wat we zeker niet elk jaar doen omdat de auto nu eenmaal onze voorkeur heeft. Maar dit jaar pakken we het anders aan en gaan we begin maart een weekje naar Portugal. Enorm veel zin in!

Waar ik ook erg veel zin in heb, is trouwens aankomende zondag. Dan gaan we namelijk met vrienden eten bij Le Boomerang in Gasselte en dat is momenteel toch wel mijn favoriete restaurant!

Waar ben ik druk mee?

Tja, eigenlijk kan ik de tekst van de vorige editie zo kopiëren. Er is op dat vlak echt totaal niks veranderd. Nog steeds druk op mijn werk, sterker nog, het wordt alsmaar drukker heb ik het idee. En ook de formule 1 begint weer aardig wat tijd in beslag te nemen. Het seizoen mag dan pas eind maart echt gaan losbarsten, dat betekent natuurlijk niet dat we stil zitten!

Oh ja, verder ben ik ook druk met wandelen. Het is nu redelijk ingeburgerd om zo’n 3x in de week tijdens onze middagpauze een half uurtje te gaan lopen. Heerlijk even naar buiten en ik merk echt dat ik daarna de middag een stuk gemakkelijker door kom. Waarom we dat niet eerder hebben gedaan, is mij een raadsel! Maar ook in de weekenden en op mijn vrije dagen wordt er heel wat afgewandeld.

De Heemtuin at the moment

Op wat voor leuks kijk ik terug?

Eh… wat hebben we zoal gedaan de afgelopen tijd? Oh ja, ik ben naar de film geweest, Soof 2, best wel verrassend leuk eigenlijk. Verder ben ik warempel geslaagd voor een spijkerbroek. Ook best wel een dingetje eigenlijk want een goede spijkerbroek vinden is echt een crime. Maar goed, ik heb er weer eentje bij en hopelijk komt er straks van deze variant ook nog een lichtere kleur in de winkel, dan ben ik helemaal happy. Ook vierde ik mijn verjaardag uitgebreid en gingen we onder meer heerlijk uit eten bij Adriatic in Veendam.

Verjaardag At the Moment

Welke serie kijk ik momenteel?

Ook dat is nog steeds The Blacklist maar sinds afgelopen zondag zit ik natuurlijk ook weer aan de buis gekluisterd voor Boer zoekt Vrouw. Heerlijke kneuterige televisie op de zondagavond. Trouwens, aankomende zondag begint er weer een nieuw seizoen van Floortje naar het einde van de wereld dus ook daar ga ik echt even voor zitten. Verder moet ik toegeven dat de nieuwe Nederlandse serie Klem met onder meer Barry Atsma en Georgina Verbaan mij ook wel weet te boeien.

Welk boek ligt er momenteel op mijn nachtkastje?

Dat is alweer het vijfde boek van dit jaar en wel het vierde deel in de prachtige serie van Elena Ferrante over twee vriendinnen in het Napels van de jaren ’60 en later. Echt een aanrader! Door haar schrijfstijl waan je je gewoon zelf in Napels en heb je echt het gevoel alsof je de vriendinnen echt kent. Voor de verandering eens geen thriller maar wel een bijzonder mooie serie over de invloed van een vriendschap.

Bij welk nummer gaat de radio even wat harder?

Zodra ik het begin hoor van het nieuwste nummer van Ed Sheeran dan gaat automatisch mijn hand richting de volumeknop. Wat een heerlijk nummer. Natuurlijk bler ik lekker keihard mee maar het is vooral het deuntje waardoor ik niet stil kan blijven zitten. Het zal ongetwijfeld een fraai gezicht zijn als je mij zo ziet mee swingen in de auto.

Wat is jullie favoriete nummer op dit moment?

 

8 comments

 1. Ilona

  Hihi, ook ik kijk Boer Zoekt Vrouw. Heerlijk toch, vooral als de meeste mannen ervoor Studio Sport aanschouwen. Zondagavond televisie-avond. En wandelen tijdens de pauze is fijn, vooral nu de temperaturen weer stijgen en het niet zo koud meer is. Je houdt je bezig met leuke dingen 😉

  Beantwoorden

 2. Shirley

  Lekker om in de lunchpauze te gaan wandelen. Wij proberen ook zo vaak mogelijk buiten pauze te houden. Lukt niet altijd, maar ik merk echt dat het wel goed doet.

  Beantwoorden

 3. Sabine

  Ik was echt bijna in paniek toen Boer Zoekt Vrouw nergens terug te kijken was na de uitzending. Gelukkig deed ie het de dag daarna wel… pff 😛

  Beantwoorden

 4. Mrs. T.

  Ik vind dat nummer van Ed Sheeran ook erg mooi.
  De boeken van Ferrante kunnen mij dan weer niet bekoren.
  En oh, wat was The Blacklist afgelopen maandag spannend.

  Beantwoorden

 5. Morgaine

  ~proest~ terwijl ik jou lees zit ik naar een golden oldie te luisteren, ik heb niet echt een favo liedje van dit moment, maar Ed Sheeran een stukje van gehoord gisteravond ergens, klinkt inderdaad heel erg goed weer. Al heb ik geen idee wat zijn hits zijn, lol…

  https://www.youtube.com/watch?v=RCdneDxFRYQ

  Van die broek, jaaaaaaaaaaa hier dito zoals je weet ik heb hem nog niet gevonden, maar heb ook nog niet echt geshopt, die moet ik ook in het echt gaan shoppen en zie ertegen op als een bus, gezien wij hetzelfde probleem hebben 😉 Ik zit te denken om naar een zwangerschaps kleding store te gaan, hahaha

  Veel plezier in Gasselte, voor mij was dat ooit camping, vakantie, en dat was een mooie vakantie zullen we maar zeggen 😉

  X

  Beantwoorden

 6. Flavie

  Uitkijken naar een reisje is altijd leuk! Wij gaan midden maart een weekendje Eindhoven.
  Ondertussen zit onze eerste wandeling er ook op… zalig! Ik kijk al uit naar meer wandelingen.

  Beantwoorden

 7. Marcella Molenaar

  Zo fijn dat het langer licht is! Al moet ik zeggen dat het mij op druilerige dagen dan weer niet snel genoeg gaat. Maar ja, daar moeten we dan nog maar even doorheen. Ik wandel ook altijd in de pauzes. In de weekenden niet zo vaak meer, dat moeten we weer wat oppakken. Al mag de regen dan ook wel weg, anders voel ik er niet zoveel voor. Heerlijk dat jullie nu bijna naar de Algarve gaan. Wat voor weer & temperatuur is het daar? In Sevilla was het zelfs even 21 graden, al was het in de schaduw dan best fris. Maar even lekker van de zon genieten, dat hebben we er wel kunnen doen. Zo fijn! <3

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ja, deze vrijdag vertrekken we. Temperatuur ligt rond de 18 graden dus heb er ongelofelijk veel zin in.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.