koeien

9x Weetjes omdat ik vandaag jarig ben!

Keep calm, it’s my birthday! Hang de slingers maar uit, zet de champagne maar koud want vandaag blaas ik alweer 43 kaarsjes uit! Word ik daar zelf zo vrolijk van? Ach, leeftijd is maar een getal, toch? Alleen heul af en toe betrap ik mezelf er op dat het toch wel rap de verkeerde kant op gaat. Verkeerd in de zin van dat het steeds een kortere tijd wordt naar de 100.

Maar 9 weetjes dus, want om jullie nu maar liefst 43 weetjes voor te schotelen, is ook zo iets. Laat staan, dat ik zelf 43 weetjes over mijzelf uit mijn mouw kan schudden! Hopelijk zit er nog iets tussen wat je nog niet van mij weet!

1. Ik vind erwtensoep echt gewoon goor!

Ja, ik weet het, je mag eten niet goor vinden want de kindertjes in Afrika… nou, geloof mij, erwtensoep is gewoon goor. Die kleur, die geur… ranzig gewoon!

2. Mijn guilty pleasure is…. dansfilms!

Zelf heb ik totaal geen ritmegevoel maar zodra ik een dansfilm, of het nu hiphop of ballet is, op tv tegenkom, dan zit ik geboeid te kijken! Vriendlief moet er altijd enorm om lachen maar ik vind het gewoon super om te zien hoe anderen zo soepeltjes bewegen terwijl ik zelf veel meer een stijve hark ben.

3. Mijn lievelingsdier om te fotograferen zijn… koeien!

Echt, vriendlief wordt weleens gek van me want zodra ik deze koddige beesten spot dan moet ie acuut de auto stoppen zodat ik die ene foto kan maken. Vooral de Oostenrijkse koeien zijn favoriet.

koeien

4. Ik had vroeger een crush op…. Johnny Depp toen hij in 21 Jump Street speelde.

Oh, wat een geweldige serie was dat. Wie kent het nog? Depp speelde een agent die dan undercover ging op een middelbare school. Man, wat was ie lekker toen. Nu nog wel eigenlijk!

5. Ik ben gewoon zo klaar met Wendy van Dijk, Linda de Mol, Paul de Leeuw en Robert ten Brink!

Echt, is het niet gewoon tijd voor een nieuwe generatie op de tv? Ze zijn dan misschien nog niet helemaal pensioengerechtigd maar ze hebben in mijn ogen echt hun beste tijd gehad. Tijd voor vernieuwing!

6. Ik zou veel liever ergens in de zomer of in het najaar jarig willen zijn.

Dan had ik tenminste een mooi excuus om mijn verjaardag in het buitenland te vieren. Okay, nu kunnen we ook wel weggaan natuurlijk maar februari en een leuke stedentrip? Tja, zal wel met mijn winterdip te maken hebben maar ik zou het nu gewoon niet weten.

7. Ik heb werkelijk waar nog nooit gerookt.

Vind het gewoon zo smerig. Die stank alleen al, dat kun je toch niet lekker vinden? Ik had gelukkig nooit vriendinnen die rookten, alleen een paffende tante maar dat is een ander verhaal, dus kwam ook totaal niet in de verleiding.

8. Ik zou werkelijk waar niet weten op welke partij ik straks moet stemmen.

Ik bedoel, heeft het überhaupt zin om te stemmen? Uiteindelijk komt er van al die mooie plannen waarom je juist op die ene partij hebt gestemd, toch niks van terecht. Heel eerlijk? Ik vind al die politici die ons nu van alles beloven, maar een stelletje huichelaars. Ineens is er geld voor de zorg, ineens kan de AOW-leeftijd naar beneden, ineens moet de NAM stoppen met boren in Groningen, ineens moet er harder worden opgetreden tegen vluchtelingen. Ineens moet er van alles maar wat komt er straks van terecht? Helemaal niks, want ervaringen uit het verleden bieden in dit geval wel een garantie voor de toekomst.

9. Ik hoop echt dat Sven Kramer vandaag zijn wereldtitel op de 5 km prolongeert.

Zou een leuk cadeautje voor me zijn, ook al kennen we elkaar niet persoonlijk hoor. Maar ik vind Sven één van de beste sporters die ons landje heeft.

13 comments

 1. sammie

  Hiep hiep hoera! Gefeliciteerd! Ik vind dat het altijd zin heeft om te stemmen, niet gaan vind ik not done. Goed dat je nog nooit gerookt hebt, ik zou soms willen dat ik er ook nooit aan was begonnen!
  Fijne verjaardag!

  Beantwoorden

 2. Koen

  Gelukkige verjaardag. Wel gaan stemmen is mijn advies. Ik vind je kwalificatie ‘allemaal huichelaars’ flink overdreven. Ons politieke systeem zorgt ervoor dat er veel partijtjes in de kamer terecht komen. En niemand heeft de meerderheid. En dan begint het ‘uitruilen’ van voornemens / beloftes. Coalities vormen. Compromissen zoeken dus. Geven en nemen en dus kun je niet waarmaken wat je de kiezers hebt beloofd. Simpel als dat. Zoiets als een huwelijk … we proberen het … geven en nemen en hopen dat we de eindstreep halen. Geniet van je verjaardag.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Flink overdreven? Vind je? Ik snap dat er concessies gedaan moeten worden maar het gemak waarmee partijen hun pijlers laten vallen, vind ik veelzeggend. Aow moet omhoog, is al belachelijk en niet realistisch, maar met een maand voor de verkiezingen, kan het ineens omlaag. Dat vind ik huichelarij ten top. Puur bedoeld om stemmen te winnen. Ik heb totaal geen vertrouwen in deze regering, te vaak springen ze van de hak op de tak, totaal geen duidelijk beleid, laat staan vooruitgang. In mijn optiek, geldt puur het eigen belang.

   Beantwoorden

 3. Morgaine

  Van harte gefeliciteerd! Maak er een mooie dag van, en veel is herkenbaar, maar dat komt natuurlijk omdat wij van dezelfde leeftijd zijn ongeveer, wat is 2 jaar in het nu 😉

  En ik wens punt negen met jou mee, al zal ik niet kijken, maar dan is mijn familie ook weer happy, hahahaha

  x

  Beantwoorden

 4. Sabine

  Jeej gefeliciteerd!!! Echt heel grappig trouwens: ik zou dit bijna helemaal zelf geschreven kunnen hebben. Nummers 1, 2, 3, 7, 8 en 9… precies hetzelfde hierzo! Leuk! Geniet ervan vandaag meid!

  Beantwoorden

 5. Misssexandthecity

  Happy birthday en hopelijk krijg je geen erwtensoep ;-). Politiek, het is vreselijk hé. Kan me er dood aan ergeren. Maar hier geldt stemplicht ipv stemrecht, dus ik ga volgend jaar moeten 🙂

  Beantwoorden

 6. Mrs. T.

  Hieperdepiep hoera!!!
  En tja, politiek is vooral ook heel lastig. Ik denk dat we überhaupt nog blij moeten zijn dat mensen dit nog willen doen want al het commentaar dat je over je heen krijgt weegt echt niet op tegen het salaris.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Nou, dat ben ik niet met je eens hoor. Ik vind dat ze vooral op eigen gewin uit zijn en het belang van de burgers niet voorop stellen. Wat de verdiensten betreft…. ze krijgen genoeg geld, ook met hun nevenactiviteiten. Ik heb een gewone kantoorbaan met een leuk salaris maar dat is niks als je de drukte en de stress mee telt, dus ja, waarom moeten zij zoveel meer verdienen?

   Beantwoorden

 7. Helena

  Owh…gemist gisteren, maar dus niet minder gemeend: ‘van harte gefeliciteerd en nog vele gezonde en gezellige jaren :-).

  Beantwoorden

 8. Saskia

  Oh gemist, doordat ik wat meer offline ben. Maar zeker niet minder gemeend: Van harte gefeliciteerd nog!!! Heel erg veel gezonde, gelukkige en fijne jaren nog gewenst. Erg leuke weetje ook, ik wist nog niet alles.

  Beantwoorden

 9. Ferry & Jacqueline

  Ik ben op Pasen jarig. Dat is weer wat anders. Maar ik doe niet zoveel aan. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Het is wel beetje te laat. De eerste foto met de koeien is echt schitterend om te zien. Politieke gedoe zeg mij niks. Het gaat niet eerlijk.

  Beantwoorden

 10. Nesrin

  Iets te laat maar alsnog gefeliciteerd! Leuk hoor deze feitjes. Mocht je niet weten op wie je moet stemmen, stem dan blanco. Dan gaat jouw stem niet automatisch naar de grootste partij 😉

  Beantwoorden

 11. Flavie

  Nog een late maar welgemeende pieperdepiep!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.