At the Moment #68: Zomer, Schierste Ploatje & Netflix

In At the Moment vertel ik je wat ik zoal heb beleefd, waar ik druk mee ben en waar ik heel erg naar uit kijk. Nieuwsgierig hiernaar? Lees dan lekker verder! Zo niet, dan tot een volgende keer!

Waar hou ik mij vooral mee bezig?

De vorige editie van At the Moment dateert van half mei, dus in de tussentijd is er van alles gebeurd. Zo zit onze zomervakantie er inmiddels al op en hou ik mij dus vooral bezig met werken.

Niet dat ik iets te klagen heb hoor, want ook in september heb ik nog twee weekjes vrij. Het voordeel van buiten de schoolvakantie weg te kunnen gaan, maar goed, het betekent wel dat ik de hele zomer werk. Met een beetje pech is dat dus bij een temperatuurtje van zo’n 30 graden en dat in een pand waar de airco nog nooit goed heeft gewerkt.

Verder ben ik nog steeds druk bezig met Het Schierste Ploatje Veenkoloniën waar we nu bij de laatste opdracht zijn beland. Helaas, toch de beruchte drieluik én om het helemaal lastig te maken, één van de drie foto’s moet een portret zijn. Kortom, een flinke uitdaging waarbij ik op dit moment nog totaal geen idee heb wat ik wil gaan fotograferen. Oh ja, het thema is geschiedenis.

Waar geniet ik van?

Vooral van mijn nieuwe fotocamera, wat een genot om daar mee op pad te gaan. Ik heb hem vlak voor onze vakantie gekocht, dus in Frankrijk was het wat dat betreft letterlijk een ontdekkingsreis. Maar gelukkig voor mij is het allemaal vrij duidelijk en kan ik er inmiddels aardig goed mee uit de voeten.

Verder geniet ik vooral ook van het mooie weer natuurlijk. Okay, soms geniet ik iets teveel van onze airco, maar over het algemeen vind ik deze zomer prima te doen tot nu toe. De vrije weekenden brengen we zoveel mogelijk door bij ons vakantiehuisje waar we gelukkig omringd worden door bomen en dus een natuurrijke parasol hebben. Ook pak ik zo af en toe een terrasje, hetzij met een vriendin, hetzij met mijn nichtje of met René voor zijn verjaardag.

En ja, ook probeer ik zoveel mogelijk doordeweeks op mijn vrije maandag of op mijn thuiswerkdag ’s ochtends vroeg al een rondje te wandelen. Heerlijk begin van de dag! Nu alleen nog zien vol te houden!

Waar kijken we naar op Netflix?

Sinds september 2021 hebben we Netflix en daar maken we bij flarden dankbaar gebruik van. Zeker in deze tijd van het jaar schakelen we regelmatig over op Netflix.

Waar kijken we momenteel naar?

 • Johan Falk (seizoen 2 is klaar, nu door met seizoen 3}

Wat hebben we verder nog gezien?

 • Wellmania (leuke serie)
 • Valeria (seizoen 3 ook alweer gezien, komt er een vierde seizoen?)
 • Papillon (mooie film over een Parijse crimineel die erin geluisd wordt en vervolgens zijn levenslange gevangenisstraf moet uitzitten op Duivelseiland en probeert te ontsnappen, gebaseerd op een waargebeurd verhaal)

Waar kijk ik naar uit?

Mijn werkweek moet nog beginnen, maar ik kijk alweer uit naar het weekend! Dan staat er namelijk een date gepland met onze vrienden M&B op de camping. Eindelijk weer even bijkletsen! Verder staat er deze maand niks meer op de planning, maar dat vind ik ook niet zo erg, want in augustus staat er weer aardig wat gepland, dus een weekendje ‘vrij’ is dan ook prima!

Al bijna vakantie?

7 comments

 1. Yova

  Zonsondergang is zeker hele mooie foto geworden. Ik hoop dat je gaat lukken met mooie foto. Je hebt prachtig vakantie huisje om genieten. Maar voor ons geen vakantie meer. Lekker genieten voor jullie binnenkort weer vakantie. Netflix misschien gaan we lid worden. Weten nog niet zeker….. Veel plezier bij camping met de vrienden van jou.fijne dag.

  Beantwoorden

 2. Nicole Orriëns

  Wat fijn dat je nieuwe camera zo goed bevalt! Ik houd nooit vakantie, omdat ik het beste ga op ritme en routines. Dus ik ga gewoon lekker door : )

  Beantwoorden

 3. sandra

  Wat een mooie zonsondergang! Fijn dat je zoveel geniet van je nieuwe camera! En de zomer, ja die is prachtig he!

  Beantwoorden

 4. Tessa

  De drieluik opdracht klinkt inderdaad als een uitdaging. Heel veel succes en plezier met het maken van deze foto’s

  Beantwoorden

 5. Saskia

  Tof die nieuwe fotocamera. Kan me voorstellen dat je daarvan geniet… Heerlijk hoor nog vakantie in het verschiet in September. Deden wij voordat we Noa hadden ook altijd.

  Beantwoorden

 6. Linda schrijft 't op

  Hier is het al even zomervakantie, we zitten al halverwege, nog even en dan gaan we er ook op uit.

  Beantwoorden

 7. Amina

  Wat ben je met leuke dingen bezig! Goed dat je aan het wandelen bent, dat is echt supergoed voor je en ook voor je hersenen heb ik begrepen. En ik wist helemaal niet dat Papillon op Netflix staat. Dat boek is zo mooi!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.