Niehove

At the Moment #60: Niehove, wandelen & Netflix

.In At the Moment vertel ik je wat ik zoal heb beleefd, waar ik druk mee ben en waar ik heel erg naar uit kijk. Nieuwsgierig hiernaar? Lees dan lekker verder! Zo niet, dan tot een volgende keer!

Waar hou ik mij vooral mee bezig?

Aangezien ik in juni en september vakantie heb, betekent dat dus dat ik gewoon aan het werk ben in de zomerperiode. Op zich geen probleem, maar pas sinds afgelopen week heb ik het gevoel dat we een beetje lucht hebben gekregen. De afgelopen weken was het behoorlijk druk qua werk en wist ik soms even niet hoe ik alle ballen hoog moest houden.

Gelukkig zijn mijn directe collega’s weer van de partij en hebben we de achterstand om kunnen zetten in een acceptabele werkvoorraad.

Waar geniet ik van?

Ik zou natuurlijk moeten zeggen van deze heerlijke zomer, maar dat is niet helemaal het juiste antwoord. Natuurlijk heb ik dit liever dan de hele dag regen, maar deze hitte hoeft voor mij echt niet. Gelukkig hebben we thuis airco, maar gezien de huidige prijzen voor gas en stroom proberen we het wel een beetje binnen de perken te houden.

Op het werk was het nog redelijk goed te doen. Toch merkte ik wel dat de productiviteit na de middagpauze rap af nam. Nou ja, het is niet anders, je kunt met dit weer simpelweg niet de hele tijd ‘aan’ staan. Wat jullie?

Niehove

Voordat deze hittegolf losbarstte heb ik met vriendinnetje M. nog een hele leuke autopuzzeltocht in de provincie Groningen gemaakt. Doordat we op een maandag wilden, hadden we niet zoveel keuze want alleen de rit door Het Hogeland was mogelijk, maar deze bleek in de praktijk echt een aanrader te zijn. Zo kwamen we onder meer door Niehove, door Elsevier in 2019 verkozen tot het mooiste dorpje van Nederland. Sindsdien stond het op mijn lijstje, maar het was er nog nooit van gekomen, tot nu dus en ja, ik ben het volledig eens met Elsevier. Niehove is echt een super mooi dorpje!

Sowieso kwam ik op veel voor mij onbekende plekjes in de provincie, dus dat was een aangename verrassing én ja, het was natuurlijk ook weer ouderwets gezellig met vriendinnetje M.

Verder is dit natuurlijk het seizoen waarin de heide bloeit en dus ging ik naar de Gasterse Duinen voor een prachtige heidewandeling, echt genieten hoor!

Dat had ik afgelopen weekend ook nog willen doen, maar gezien de hitte zag ik daar maar van af. Toch waren we flauw van al dat hangen, dus gingen we naar het Noordlaarderbos voor een mooie wandeling. En ja, dat beviel ons zo goed, dat we voor de grote ronde zijn gegaan en ook nog het gedeelte over Vijftig Bunder hebben meegenomen waardoor we in totaal 7 km hebben gewandeld!

Waar kijken we naar op Netflix?

Pas sinds september vorig jaar hebben we Netflix, dus lijkt het mij leuk om jullie op de hoogte te houden van wat we zoal hebben gezien. Tips zijn natuurlijk altijd welkom hoor!

Dus wat hebben we het afgelopen maand gezien?

 • Peaky Blinders (seizoen 6, het zit er helaas op, wat een ontzettend goede serie!)

Waar zijn we nog mee bezig?

Tja, nog met niks eigenlijk, het is ook niet echt het weer om nu een serie te gaan volgen, toch?

Waar kijk ik naar uit?

Vooral naar de nodige afkoeling, gewoon een graadje of 25. Voor de rest tel ik zo langzamerhand af naar begin september. Nog even twee weken vrij, even geen werk, niks moeten en gewoon per dag bekijken wat we gaan doen én nog lekker een weekje naar de Belgische Ardennen. Zin in!

En jij? Waar ben jij zoal druk mee?

7 comments

 1. Claire

  Wauw wat een prachtige hortensia’s!! En wat heeeeeerlijk om nu met dit weer vaak buiten te zijn. Dat doe je goed!

  Beantwoorden

 2. Linda schrijft 't op

  Ik heb de Veluwe bezocht en heb de mooie heide in bloei zien staan.

  Beantwoorden

 3. Janet

  Ik ben ook begonnen met Peaky Blinders, maar kom er nog niet echt in. Wat een leuke foto’s heb je allemaal gemaakt zeg, zo leuk met al die bloemen.

  Beantwoorden

 4. Simone

  Wat leuk zo’n autopuzzeltocht! Jammer dat de benzine nu zo duur is, anders zou ik dat wellicht ook wel eens willen doen in mijn regio.

  Beantwoorden

 5. Tessa

  Peaky Blinders lijkt me echt een steengoede serie. Ik zou er haast netflix voor aanschaffen

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dat hebben wij dus vorig jaar gedaan!

   Beantwoorden

 6. Yova

  Prachtig omgeving zijn jullie geweest. Heide zie je daar heel veel in de natuur. Van mij het goed regenen. Overal staat het droog. Rijn is behoorlijk aan zakken. Straks kunnen boot niet mer doorheen varen. Hortensia ziet heel mooi uit op de foto. Ik hou wel erg van zulke straatjes. Eind van week word weer 30 graden. Pffff… Niet in Haarlem zo beet van 26 graden. Netflix hebben wij niet. Veel te duur voor ons. Wel andere. Benzine is al zakken heb ik gehoord van onze broer. Die kwam gisteren op ons bezoek. Fijne dagen gewenst.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.