At the Moment #59: weekendje Twente, zomer & Netflix

In At the Moment vertel ik je wat ik zoal heb beleefd, waar ik druk mee ben en waar ik heel erg naar uit kijk. Nieuwsgierig hiernaar? Lees dan lekker verder! Zo niet, dan tot een volgende keer!

Waar hou ik mij vooral mee bezig?

Waar mijn collega’s aan het aftellen zijn naar hun vakantie, zit de mijne er al een maandje weer op. Dus dat betekent dat de zomer voor mij grotendeels uit werken bestaat. Op zich geen straf, want dan is het lekker rustig op kantoor, maar nadeel is wel dat het werk gewoon doorgaat en dat maakt het soms wat minder leuk.

Verder hou ik mij sinds een tijdje bezig met koolhydraatarm c.q. beperkt eten en dat betekent dat ik doordeweeks de aardappelen, brood, rijst en pasta laat staan. Dankzij de boekjes van The New Food heb ik inmiddels tig lekkere recepten tot mijn beschikking waar we heerlijk van genieten. René eet er soms nog wel aardappeltjes of rijst bij, maar inmiddels heb ik er geen enkele moeite meer mee om dat minder tot niet te eten.

Helaas is het de afgelopen maand wat minder gegaan en dat merk ik direct terug in hoe mijn lijf reageert. Natuurlijk ook door de warmte, maar ik merk gewoon dat ik mij minder fit voel dan de weken waarin ik amper koolhydraten heb gegeten. Kortom, vanaf vandaag gaat het roer weer om!

Waar geniet ik van?

Natuurlijk van de zomerse dagen, hoewel… warmer dan 28 graden hoeft het voor mij niet te worden hoor, maar goed, thuis hebben we sinds enige jaren airco, dus wat dat betreft zullen we de hitte van volgende week wel doorkomen.

Verder waren we afgelopen weekend even in Twente bij mijn ouders op de camping. Eigenlijk zouden we dat vorig jaar doen, maar toen hebben we geannuleerd vanwege het overlijden van mijn schoonvader. De camping stelde toen voor om het een jaartje te verplaatsen en zo geschiedde dus.

Uitgerekend vorig weekend was het niet bepaald zonnig, althans, zondags niet, maar toch hebben we enorm genoten van onze wandeling door het Buurserzand. Wat een ongelofelijk mooi natuurgebied! Echt een aanrader voor wandelaars en fietsers die van een gevarieerd landschap houden. Naast Buurserzand hebben we ook nog een mooie wandeling gemaakt op Landgoed Heekland, ook erg gevarieerd en zeker voor herhaling vatbaar.

Verder zijn we op mooie zomerse dagen natuurlijk vaak te vinden bij ons vakantiehuisje en ook daar geniet ik nog steeds enorm van. Heerlijk om daar een boekje te lezen, wat te fietsen en een terrasje te pakken.

Waar kijken we naar op Netflix?

Pas sinds september vorig jaar hebben we Netflix, dus lijkt het mij leuk om jullie op de hoogte te houden van wat we zoal hebben gezien. Tips zijn natuurlijk altijd welkom hoor!

Dus wat hebben we het afgelopen maand gezien?

 • Anatomy of a Scandal (miniserie van 6 afleveringen, aanrader!)

Waar zijn we nog mee bezig?

 • Peaky Blinders (seizoen 6, nog maar 1 aflevering te gaan helaas, maar echt, beste serie ooit!)

Waar kijk ik naar uit?

Aankomende zaterdag staat er weer een date gepland met vriendinnetje M. De bedoeling is om bij een verlaten boerderij een urbex shoot te gaan doen, dus ben heel benieuwd.

Verder wil ik een paar nieuwe recepten gaan uitproberen, onder meer zelf ijskoffie maken én er zijn weer mosselen, dus ook die wil ik zeker binnenkort gaan eten c.q. bereiden. En ja, het fietsen staat momenteel op een heel laag pitje dus ook dat wil ik weer gaan oppakken, dus ik heb al een aantal routes met behulp van knooppunten samengesteld. Zin in!

En jij? Waar ben jij momenteel druk mee?

 

8 comments

 1. Linda schrijft 't op

  Ik kijk uit naar een gezellig weekendje met mijn vriendin. Gezellig op excursie en naar de sauna.

  Beantwoorden

 2. Mrs. T.

  Ik kijk uit naar mijn vakantie. Nog een week werken. 🙂

  Bedankt voor de netflixtips. Ik geniet momenteel van Borgen seizoen 3.

  Beantwoorden

 3. Amina

  Wat een ontzettend leuke blog. Er staan veel dingen in waar ik me in herken, zoals het gezonder koolhydraatarm eten en je minder goed voelen zodra je het weer eet. Ik zie nu ook hoe verslavend koolhydraten en suikers zijn. En ik kijk ook Peaky Blinders maar ik ben pas bij seizoen 2. Echt een AAA serie zo goed!

  Beantwoorden

 4. Nicole Orriëns

  Oh leuk, Anatomy of a scandal zit ik nu ook te kijken met mijn man. We zijn geloof ik bij aflevering drie en ik weet niet meer zo goed wie er nou schuldig is en wie niet.

  Beantwoorden

 5. Tessa

  Peaky Blinders lijkt me zo’n goede serie. Helaas heb ik geen Netflix. Hopelijk is het ook op dvd te koop

  Beantwoorden

 6. Rory

  Jaaaa, Peaky Blinders is epic en de beste serie ooit (vind ik). We zijn nu nog bezig in Stranger Things, maar The Umbrella Academy en vanzelfsprekend (het beste bewaar ik voor het laatst) Peaky Blinders staat op de kijk-lijst. Heel veel zin in. Lijkt mij best lastig om zo te eten zoals je het vol wilt houden, maar zo hebben we waarschijnlijk allemaal wel onze dingen. Ik wil doordeweeks eigenlijk geen alcohol drinken, maar gisteren had ik een rum-tasting. Tja, dan loopt het toch weer anders.

  Beantwoorden

 7. Cynthia

  Ik kijk uit naar de vrije dagen met z’n drietjes. Dan gaan we lekker dagen eropuit. Anatomy of a Scandal klinkt goed. Die ga ik onthouden!

  Beantwoorden

 8. Caroline

  Momenteel kijk ik vooral uit naar rust en wat meer vrije tijd zonder verplichtingen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.