At The Moment #50: Adventure Lab, De Hortus & vakantie

In At the Moment vertel ik je wat ik zoal heb beleefd, waar ik druk mee ben en waar ik heel erg naar uit kijk. Nieuwsgierig hiernaar? Lees dan lekker verder! Zo niet, dan tot een volgende keer!

Waar hou ik mij vooral mee bezig?

Wandelen De Heemtuin

De afgelopen maanden riep ik steevast: met werken, slapen, eten en wandelen. In zekere zin is dat nog steeds het geval, maar door de recente versoepelingen, voelt het toch anders. Wandelen wordt natuurlijk nog een stuk leuker als je ergens een terrasje kunt pakken, toch?

Het is echt niet zo dat ik elke dag op het terras zit, maar het idee dat het kan, maakt het dagelijkse leven wel een stukje leuker. En ja, qua werk is er niet zo veel veranderd eigenlijk. Het loopt nog steeds lekker door, maar door het vele thuiswerken, is het niet meer zo stressen als voorheen. Althans, de achterstanden zijn nagenoeg weggewerkt en dat is een fijn gevoel na zo’n zes jaar buffelen.

Verder wandel ik dus nog steeds redelijk veel. Ik heb inmiddels alweer een reeks van dertien dagen achter elkaar gewandeld volgens mijn Ommetje app. Het waren er eigenlijk veertien, maar de laatste wandeling heeft ie helaas niet opgeslagen.

Tenslotte merk ik dat ik helemaal niet meer zo gefocust ben op corona. Natuurlijk hou ik mij nog steeds braaf aan alle maatregelen, maar alle verhalen er over, gaan steeds vaker langs me heen. Wel heb ik na lang wikken, wegen en twijfelen toch besloten om mij te laten vaccineren. Afgelopen week heb ik dan ook mijn eerste vaccinatie gehad, weinig last van gehad, behalve het gevoel dat iemand mij flink in mijn bovenarm had geknepen.

Waar geniet ik van?

Adventure Lab mei

Nu de zon zich eindelijk echt laat zien, is het dubbelop genieten. Mijn accu stroomt langzaam maar zeker weer vol en dat betekent dat ik ook weer zin heb om van alles en nog wat te gaan doen. Niet dat ik nu overal direct naar toe vlieg, maar plannen worden er wel weer gemaakt. Alleen dat al voelt goed!

Wat heb ik dan wel gedaan de afgelopen weken? Nou, met vriendinnetje M. heb ik een Adventure Lab gedaan in mijn favoriete natuurgebied De Heemtuin. Leuk om dat gebied nu eens met andere ogen te bekijken én ja, het was ook weer super gezellig.

Chinese Tuin De Hortus

Verder ben ik eindelijk met mams naar De Hortus in Haren geweest. Dit stond al een jaartje of twee op mijn lijstje, maar kwam er door corona steeds niet van. Nu dus eindelijk kunnen afstrepen én ja, absoluut een aanrader als je een keer in de buurt bent of een weekendje Groningen gaat doen.

Daarnaast ging ik eindelijk met twee collega’s weer naar ons favoriete terras in Coevorden, namelijk bij De Heeren van Coevorden. Even weer gezellig bijgekletst onder het genot van wat lekkers.

Waar kijk ik naar uit?

Herberg De Bernadushoeve
©Facebook Herberg De Bernardushoeve

Nou, juni is altijd mijn favoriete maand van het jaar en hoewel het wel iets anders is dit jaar, denk ik dat ook deze juni weer een hele leuke maand gaat worden.

Want na vandaag heb ik namelijk twee weken vakantie! Yeah, eindelijk, want sinds september vorig jaar ben ik nog maar één dag vrij geweest en ben ik er echt wel aan toe. Even niks moeten, even geen werk, even weg van je dagelijkse bezigheden. Het liefst waren we naar de Ardennen gegaan, maar dat zit er momenteel nog niet in zonder allerlei beperkingen.

Vandaar dat we een paar weken geleden hebben besloten om dan toch maar in Nederland te blijven en wel in Zuid-Limburg. Daar zullen we een weekje naar toe gaan. De tweede week zijn we dan gewoon thuis en zullen we ongetwijfeld nog wel een paar leuke uitstapjes gaan maken. Ik ben benieuwd!

Hebben jullie al een vakantie geboekt en zo ja, waar naar toe?

10 comments

 1. Lindaschrijfthetop

  De Ommetjes app. daar ga il ook naar opzoek. Wij blijven in Nederland, 2x in een luxe vakantiehuisje

  Beantwoorden

 2. Felice Veenman

  ik bezoek graag een Hortus, ik ben nu eenmaal een plantengek!

  Beantwoorden

 3. Nicole Orriëns

  Het gevoel dat iets zou kunnen als je het wilt vind ik toch ook wel erg fijn inderdaad. Het geeft toch meer ruimte voor je gevoel.

  Beantwoorden

 4. Manon

  Geen vakantie geboekt. Wel het eerste terrasje gepakt gister.

  Beantwoorden

 5. Janet

  Oh wat heerlijk he dat we stukje bij beetje steeds meer mogen en kunnen doen. Ik heb nog niets concreets geboekt, maar kan niet wachten tot de zomervakantie!

  Beantwoorden

 6. Cynthia

  Oh ja, wij wandelen ook graag. We zijn zelf begonnen met minibieb wandelroutes uit te zetten in onze woonplaats. Ook leuk! Enne… alvast een fijne vakantie toegewenst in juni!

  Beantwoorden

 7. Wendy

  Ah te gek ik ken die app nog niet. Eens kijken of dat voor mij ook wat is. Wat een schitterende omgeving bij die herberg

  Beantwoorden

 8. Melanie Hoogvliet

  Ik ben toevallig net terug van een midweekje Landal het Veluwemeer. Verder hebben we nog geen vakantie gepland we zijn namelijk bezig met een bouwdepo en hopen dus eind van het jaar te gaan verbouwen.

  Beantwoorden

 9. Rachel

  hier ook dit jaar geen vakantie helaas. ik mag door mijn medische dingen geen kant op, dus dan blijf ik lekker in de buurt en lekker in mijn tuin bij de vijver

  Beantwoorden

 10. Melissaschrijft

  Geen vakantie, besloten geld te steken in airco voor in huis

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.