Evertsbos Anloo

At the Moment #45: Coronaperikelen, wandelen én een vraag aan jullie!

In At the Moment vertel ik je wat ik zoal heb beleefd, waar ik druk mee ben en waar ik heel erg naar uit kijk. Nieuwsgierig hiernaar? Lees dan lekker verder! Zo niet, dan tot een volgende keer!

Waar hou ik mij vooral mee bezig?

Tja, aangezien we nog steeds volop in het corona tijdperk zitten, bestaat mijn wereldje vooral uit werken en wandelen. Veel andere mogelijkheden zijn er helaas niet. Geen uitstapjes naar Duitsland, geen gezellige dates met vriendinnen en al helemaal geen lekkere lunch-afspraken.

Mikey november

De dagen lijken dan ook voor mijn gevoel veel op elkaar. ’s Ochtends slinger ik de laptop aan, draai me om en druk de waterkoker aan. En dat gaat dan de hele week zo een beetje door. Op vrijdag werk ik dan meestal op kantoor, deze week toevallig woensdag, en dat voelt ergens als een uitje. Even een andere omgeving, bijpraten met enkele collega’s en het gevoel te hebben dat je even weer in het normale wereldje zit. Ik mis dat gewone wereldje best wel en merk nu met de donkere dagen dat het me gaat benauwen.

Het idee dat we hier nog wel een tijdje mee zitten en dus weinig kunnen, laat staan plannen kunnen maken, dat knaagt wel aan me. Ik ben niet zo geschikt voor al dat thuishangen, ik wil gewoon de hort op. En ja, ik weet het, ‘we kunnen best nog wel wat’, maar hoewel ik wandelen ontzettend leuk vind, wil ik ook weleens iets anders doen. Gewoon een weekendje weg, een andere omgeving, een leuk stadje verkennen met alles erop en eraan.

Waar geniet ik van?

Evertsbos Anloo

Is het dan alleen maar kommer en kwel? Natuurlijk niet! Op een mooie herfstdag zie ik het een stuk positiever in dan op die grijze mistige dagen eerder deze week. Dan geniet ik oprecht van al het moois dat de herfst te bieden heeft en trek ik er maar al te graag op uit richting het bos.

Afgelopen weekend bv waren we voor het eerst in het Evertsbos, in de buurt van Anloo, en ik kan jullie nu al verklappen dat we er ongetwijfeld vaker zullen gaan komen. Wat een prachtig mooi gebied én dat op nog geen twintig minuten rijden van huis! Een artikel over dit gebied volgt natuurlijk nog.

genietmomenten oktober

Ook geniet ik nog steeds enorm van ons vakantiehuisje. Okay, het seizoen is voorbij, maar dat betekent niet dat we er niet meer komen natuurlijk. Ook daar moeten de bladeren worden opgeruimd en moet alles klaargemaakt worden voor de winter. Verder probeer ik te ontdekken of ik ook maar iets van tekentalent in me heb. Mede door het kijken naar Project Rembrandt is dit gaan kriebelen, niet dat ik mezelf nu direct zie als een enorm getalenteerde kunstenares, maar ach, het is wat anders dan lezen en met mijn mobieltje bezig te zijn.

Sinds ik met Weight Watchers ben begonnen, heb ik ook mijn kookboeken weer herontdekt en probeer ik elke week minimaal twee nieuwe recepten uit. Tot nu toe zijn ze allemaal goedgekeurd, dus we hebben er een heel arsenaal aan nieuwe gerechten bij gekregen.

Tenslotte, ook Mikey zorgt elke dag voor een big smile op mijn gezicht. Afgelopen week was het al een half jaar dik aan tussen ons en dat betekende natuurlijk een extra knuffelsessie.

Waar kijk ik naar uit?

Normaal zou ik nu zeggen: ons nachtje Kassel, de kerstmarkten in Duitsland en in Bourtange, maar helaas, niks van dit alles gaat door. Voor het eerst in jaren heb ik zelfs nog vakantiedagen over en hoewel ik aan de ene kant dolgraag nog een dagje vrij zou willen nemen, zou ik eerlijk gezegd niet weten wat ik dan moest gaan doen behalve datgene wat ik nu al doe.

Kortom, ik kan wel wat hulp c.q. tips gebruiken én vandaar mijn vraag aan jullie!

Wat vinden jullie een leuk fotoproject voor mij?

Zoals jullie inmiddels wel weten, vind ik het leuk om overal foto’s van te maken. Zonder mijn camera ga ik dan ook praktisch niet de deur uit, maar ik kan wel een uitdaging op dat gebied gebruiken. Dus laat jullie suggesties achter in de reacties en dan ga ik daar in de komende weken mee aan de slag!

15 comments

 1. Lodi

  Het is nog een beetje te vroeg, maar ik vind foto’s waarop je een beetje ijs kan zien erg mooi, ijspegeltjes, dauw op de weilanden, wit gras, dus als het die tijd is en het echt koud wordt, daag ik je uit en dan doe ik met je mee 🙂 Voor mij is elke dag ook Groundhog day ( van die film) elke dag is het zelfde en ik geniet van de kleine dingen, zoals samen een film kijken, een wandeling door de duinen etc.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ai, da’s zeker een flinke uitdaging want als ik ergens een hekel aan heb dan is het wel de winter, maar het levert vaak wel mooie plaatjes op, dus ik doe mee!

   Beantwoorden

 2. lindaschrijfthetop

  Ik ben dol op beesten Schots hooglanders en konikpaarden, Ideaal om op de foto te zetten, maar daar moet je van houden.

  Beantwoorden

 3. rachel

  ik heb nooit echt een voorkeur kwa foto’s als ze maar buiten zijn gemaakt
  die blijven het mooiste kwa licht

  Beantwoorden

 4. Nicole Orriëns

  Wat leuk dat jullie vakantiehuisje zo’n succes is. Het blijkt dus een goede aankoop te zijn.

  Beantwoorden

 5. Felice Veenman

  foto’s van details en niet het geheel vind ik vaak inspirerend

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Okay, vind ik een leuke uitdaging, dus ik neem hem aan!

   Beantwoorden

 6. Tania

  al die prachtige kleuren dat de herfst te bieden heeft. Wij genieten ook meer van het wandelen

  Beantwoorden

 7. Inge

  De mooie zonsondergang op een herfstdag!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ook een leuke uitdaging! Ga ik proberen!

   Beantwoorden

 8. Beauty Treasures

  Ik ben een huismus maar ga gelukkig nog frequent naar kantoor waardoor het gevoel bij mij nog anders is. Ik ga in december ook de Duitse kerstmarkt missen!

  Beantwoorden

 9. Jouvence

  Leuk om te lezen en leuk dat je aan het tekenen bent geslagen, gaat je goed af zo te zien!

  Beantwoorden

 10. Tessa

  Elke dag een foto maken op precies dezelfde plek. Veel plezier met tekenen

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ooh, dat vind ik ook wel een interessante uitdaging!

   Beantwoorden

 11. Saskia

  Veel tekenplezier! En kan me voorstellen dat Mikey een lach op je gezicht brengt. <3
  En voor de foto.. Elke dag een foto op ongeveer dezelfde plek alleen dan een ander seizoen. Ben sowieso daar wel van, foto's nemen een jaar of 2 jaar later. Ook de mooie herfstwandelingen kan ik van genieten. Bladeren, paddenstoelen…

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.