6x Minder leuk aan de zomer

Nou, nou, het voelt al een beetje als zomer, toch? Okay, de voorspellingen voor aankomende weekend zijn dan niet helemaal zonnig gestemd maar de afgelopen week mogen we toch bepaald niet klagen. Hoewel… er valt natuurlijk altijd wel wat te klagen en dat ga ik deze blog dan ook eens lekker uitgebreid doen! Benieuwd wat ik niet zo leuk vind aan de zomer?

Al die blote lichaamsdelen…

Kom op, je hoort mij echt niet mopperen als er een sixpack wordt geshowd maar moet ik nu echt geconfronteerd worden met al die bierbuiken en andere lichaamsdelen die beter wat meer bedekt hadden kunnen zijn? Tegelijkertijd vind ik het ook wel weer wat hebben dat sommige blijkbaar zoveel zelfvertrouwen hebben of er gewoon schijt aan hebben want mij zie je zelfs bij 30 graden echt niet in een korte broek. Simpelweg omdat ik de mensheid de aanblik van mijn olifantenpootjes wil besparen.

Die zwoele nachten…

Cote d'Azur zomer
Om 01.00 uur ’s nachts nog buiten zitten op de veranda (Cote d’Azur, juni 2012)

Leuk dat het 25 graden is overdag maar mag het dan ’s nachts wel zo afkoelen dat ik gewoon fatsoenlijk onder mijn dekbedje kan wegkruipen? Het liefst ook nog tegen vriendlief aan maar met deze temperaturen zweten we linea recta het bed uit en dat maakt het wakker worden net zo moeilijk als in de wintermaanden!

Die onweerstaanbare trek in Italiaans ijs…

Hoe moet je dat weerstaan? Echte Italiaans ijs? Ik bedoel, dat is toch werkelijk waar de goden verzoeken? Oftewel, een echte not done! Zomer en weegschaal… bepaald geen perfecte combi!

Het komkommerseizoen op tv…

Zit jij nu echt te wachten op Idols? Voor mij had dit programma gerust in de ijskast kunnen blijven. TVOH is nog tot daar aan toe, ondanks dat dat idee ook wel aardig is uitgemolken, maar daar kunnen ze tenminste nog enigszins zingen.

Het absoluut geen zin in werken hebben…

De verleiding om vrij te nemen is groot, maar moet ik noodgedwongen bedwingen door een gebrek aan vakantiedagen maar dat neemt niet weg dat ik het na een uurtje of 15.00 uur wel heb gehad. Dan wil ik lekker naar buiten, het liefst naar een terras om daar onder het genot van een verkoelend drankje de rest van de middag door te brengen.

Dat we zo ver van het strand af wonen…

Normandië zomer
Het strand bij de camping in Les Pieux (Normandië / juni 2015)

Wat lijkt het mij toch heerlijk om na een lange vermoeiende werkdag nog even naar het strand te rijden, daar nog even te genieten van het zonnetje, misschien zelfs een hapje & drankje, om uiteindelijk de zwoele avond met een ‘romantische’ zonsondergang af te sluiten. Klinkt ideaal, toch? Helaas wordt dat ‘em niet in ons geval want strand in het hoge noorden betekent of helemaal naar Noord-Holland rijden of de boot pakken naar Ameland of Schier. Natuurlijk, geen straf zou je zeggen, maar niet bepaald iets wat je zo eventjes doet en daar baal ik in deze tijd van het jaar dan wel van.

En nu jij! Wat vind jij minder leuk aan de zomer?

18 comments

 1. Saar

  Dat niet willen werken is hier ook aan de orde. Lekker buiten zitten en een goed boek lezen.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dan kom ik gezellig naast je zitten!

   Beantwoorden

 2. Sabine

  Goh je geeft me zomaar nieuwe redenen waarom ik de zomer juist helemaal niet mis hier haha. Ik bedenk me net: het is eigenlijk zo fijn dat ik niet hoef na te denken bij wat ik nu weer moet aantrekken. Gewoon elke dag hetzelfde soort kleding, en niet is dit te bloot, dit te warm?? Heerlijk eigenlijk… Ik heb wel zomerkleding in de kast, dat gebruik ik voor als ik naar een warm gebied ga. En voor die paar dagen weet ik dan zeker dat het warm is en dan is het ook lekker. IJs eet ik bijna nooit hier. Is een beetje koud.

  Beantwoorden

 3. Morgaine

  Dat ik ook zover van het strand afwoon, hahahaha ik wil er zijn voordat er iemand anders aanwezig is, en in de avond en de nacht ook zijn, als de rest naar huis is, hahaha

  X

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Precies! Gewoon het strand voor jezelf hebben!

   Beantwoorden

 4. Zo simpel is dan geluk

  1. Vind ik niet zo erg. De lichaamsgeur van sommige mensen op warme dagen heb ik meer moeite mee! 2. Ik heb het altijd koud ’s nachts, in de zomer eindelijk eens niet. 3. Alleen maar heel veel liefde voor (Italiaans) ijs! 4. Ja, pffff er is echt niet leuks in de zomer. 5. Heeeeeeel herkenbaar! 6. Ik woon op een kwartier fietsen van het strand, heel erg blij mee!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Oh ja, die vieze zweetgeur van sommigen… jak!
   Heerlijk joh dat je zo dicht bij het strand woont!

   Beantwoorden

 5. Mrs. T.

  Nou, vooral al die blote buiken inderdaad. Is vaak horror!

  Beantwoorden

 6. Sheila

  Een hittegolf! Daar word ik dus mega chagrijnig van. Ik vind een hittegolf verschrikkelijk! Een aangenaam temperatuurtje rond de 25 graden vind ik top. Maar veel hoger…. no thanks. En dan bedoel ik met name in Nederland. Omdat het hier dan ook zo benauwd wordt.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Bij meer dan 25 graden haak ik ook af hoor!

   Beantwoorden

   1. Sheila

    Oh… en muggen!!! Hoe kon ik die nou vergeten. Waarom die beestjes bestaan is mij echt een raadsel. Ze moeten me altijd te grazen nemen.

    Beantwoorden

 7. Conny

  Haha, ben het niet helemaal met je eens hoor. Laat iedereen maar lekker doen waar ze zich fijn bij voelen, inclusief blote lichaamsdelen die wij misschien iets minder mooi vinden. Maar moet kunnen vind ik – hoewel ik ook liever sixpacks voorbij zie komen, maar dat terzijde.
  En een simpele oplossing tegen klamme nachten: gewoon een wapper boven je bed. Héérlijk en niet duur!
  En dan nog qua strand: ik woon er slechts een kwartier rijden vandaan maar dan heb ik het wel over een kwartier zonder andere auto’s op de weg. Met de fiets en de dagelijkse werkelijkheid met een auto, is het meer dan een uur dus ondanks dat ik toch vrij ‘dichtbij’ het strand woon, kom ik er niet vaak meer. Bovendien, als ik doordeweeks alleen ben is het strand toch minder leuk vind ik.
  En geen zin in werken. Ja volledig! Vind het vreselijk om te werken met mooi weer. Heerlijk als het weer regent… Maar verder: van mij mag het hele zomer lang een graadje of 23/24 blijven. Zálig!

  Beantwoorden

 8. Serena

  De nachten ben ik met je eens. En in huis zou het standaard koel moeten zijn…
  Ik heb ook altijd een bermuda aan hoor. Heerlijk!!!

  Beantwoorden

 9. Flavie

  De avonden/nachten dat het niet afkoelt vind ik niet ook niet zo fijn, over het algemeen kan ik wel goed doorslapen, maar je wordt zo plakkerig wakker, niet leuk.
  Altijd jammer moeten werken op mooie zonnige zomerdagen 🙂

  Beantwoorden

 10. robin

  ja die nachten.. bah. en met de airco aan slapen vind ik ook niets! en inderdaad, het strand mag ook wel om de hoek haha! 😛 maar koud/warm maakt mij niet uit, zolang het droog is.

  Beantwoorden

 11. Stéphanie

  Dat het ’s nachts zo warm is daar heb ik ook moeite mee, maar deze warmte vind ik wel weer fijn als ik uit de douche stap. In Nederland is de zomer sowieso niet fijn vind ik. Het wordt hier al snel vies warm, Nederland is gewoon niet gemaakt voor te hoge temperaturen. Die blote lichaamdelen, daar valt zeker iets over te zeggen, ik verbaas mjj ook steeds weer dat sommige schaamteloos half naakt over straat lopen, en vooral de minst aantrekkelijke figuren. Zelfvertrouwen ja… Ik woon trouwens wel dichtbij het strand, waar ik uiteraard geregeld van profiteer. Niet dat ik er dagelijks te vinden ben ofzo, gewoon wanneer ik zin heb rijd of fiets ik erheen 🙂

  Beantwoorden

 12. LJ

  Ik kan absoluut niet tegen hitte. 25 graden kan nog net maar alles daarboven, daar word ik chagrijnig van en op den duur zelfs ziek. Ik zou beter verhuizen naar het noorden of de bergen 🙂

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.