Kloosterburen tulpenvelden Groningen

6x Dingen waar ik mij op verheug

Op dit moment ligt mijn wereldje stil, geen vakanties in het vooruitzicht, geen leuke uitstapjes met vriendinnen. Toch merk ik dat ik het nodig heb om naar iets uit te kunnen kijken. Iets wat leuk is, wat ontspanning geeft en wat mij even doet vergeten in wat voor bizarre wereld we momenteel leven. Ook in het coronatijdperk zijn er nog wel een aantal zaken waar ik mij op verheug. Van simpele dingen die haalbaar zijn tot dingen die misschien nog een tijdje op zich zullen laten wachten. Nieuwsgierig waar ik mij op verheug? Ik zet ze voor je op een rijtje!

Ons vakantiehuisje

vakantiehuisje

In augustus 2018 kochten wij een vakantiehuisje aan de rand van het Zuidlaardermeer. Simpelweg omdat we thuis niet buiten kunnen zitten, laat staan in een groene omgeving. Vandaar dat we besloten rond te kijken en toevallig kwam dit op ons pad. Vol goede moed gingen we vorig jaar aan de slag, maar al snel bleek dat er nog wel wat bij kwam kijken.

Inmiddels zijn we een jaar verder en hebben we het dak, de vloer en de wanden aan de binnenkant vervangen. Ook is er een nieuwe keuken geplaatst. En ja, nu zijn we zo ver dat ik durf te zeggen dat het bijna klaar is. Natuurlijk blijven er nog genoeg klusjes over, maar voor ons is het dan in die zin klaar dat we er kunnen verblijven. Afgelopen week zijn we bezig geweest om de tuin een beetje lente klaar te krijgen en hebben we overal plantjes gepoot. Nu met het zonnetje erbij geeft het mij echt een soort van vakantiegevoel en ben ik ontzettend blij dat we dit hebben gekocht.

Bloeiende tulpenvelden

Kloosterburen tulpenvelden Groningen

Elk jaar word ik weer blij als ik tulpen in de winkels zie liggen want dat betekent dat het voorjaar voor de deur staat. Wat mij betreft één van de mooiste seizoenen. Standaard staan er dan ook altijd bosjes tulpen in huis, vaak meng ik twee bosjes door elkaar om zo een leuk boeket te krijgen. Waar ik ook erg naar uit kijk, zijn de bloeiende tulpenvelden en daar hoef ik gelukkig niet te ver voor rijden.

Ook in de provincie Groningen zijn er namelijk steeds meer tulpenboeren te vinden en vind je op meerdere plekken hele mooie bloeiende tulpenvelden. Elk jaar gaan we samen op pad en chauffeert René mij door het achterland en roep ik te pas en te onpas dat we moeten stoppen omdat ik dat veld dolgraag wil fotograferen. Inmiddels zag ik de eerste beelden al voorbij komen op Instagram en ja, het kriebelt bij mij nu wel om erop uit te trekken!

Het nieuwe Formule 1 seizoen

Max Verstappen GP België

Wie mij een beetje kent, weet dat ik een enorme Formule 1 liefhebber ben. Elke formule 1 race zit ik voor de buis, maakt mij niet uit hoe vroeg, ik kom er mijn bed voor uit. En nee, ik ben niet sinds Max Verstappen een Formule 1 gek, ik was er al bij in de tijd van Senna en Prost. Standaard gaan we elk jaar naar de Grand Prix van België, maar dit jaar zullen we dat niet gaan doen.

Ten eerste is het helaas nog volstrekt onduidelijk of er nog gereden gaat worden, maar mocht dat het geval zijn, dan blijven we dit jaar thuis. Even geen druk bezochte evenementen voor ons. Toch hoop ik dat het nieuwe seizoen binnenkort begint, want ik mis het Formule 1 echt en hoop echt dat we dit jaar nog kunnen genieten van de strijd tussen Hamilton en Verstappen.

Terrasje pakken

Wandelroute Leinwijk Kropswolde wandelen herfst

Heerlijk om met mooi weer ergens neer te ploffen op een terrasje voor een kop koffie met wat lekkers. Helaas is dat nu nog niet mogelijk, maar ik hoop dat dit toch ergens in de loop van mei, misschien juni, weer mogelijk zal zijn. Ik snap dat dit geen eerste levensbehoefte is, maar ik mis het wel.

Ik vind het ook heerlijk om na een wandeling in de natuur ergens af te sluiten op een terrasje, het hoort er gewoon voor mij een beetje bij en maakt mijn dag dan helemaal compleet. Voor nu kan ik er alleen maar van dromen, maar ik hoop echt deze zomer nog bij Paviljoen De Leine waar ons vakantiehuisje staat te belanden want alleen het uitzicht maakt het terrasbezoek al meer dan de moeite waard. Om over de lekkere kaart nog maar te zwijgen!

Het aspergeseizoen

asperges
@Pixabay

Voorjaar staat voor mij ook gelijk aan het eten van asperges en aangezien ze inmiddels weer te koop zijn, kan ik dan ook niet wachten om hier mijn tandjes in te zetten. Aankomende zondag zullen we onze eerste portie asperges verorberen. Nu al enorm veel zin in.

De eerste keer maak ik ze gewoon traditioneel met ham, eieren en sausje, maar daarna volgen ongetwijfeld de aspergesoep, de variant met zalm én natuurlijk de pasta met asperges. Kortom, ze staan hier de komende weken regelmatig op tafel!

Een bezoek aan de kapper

kapper
@Pixabay

Ik snap natuurlijk heel goed dat kappers hun vak momenteel niet uit kunnen oefenen. Alle begrip hiervoor, maar inmiddels hangt mijn pony nog net niet op mijn neus en hoewel ik wel de intentie heb om mijn haar wat te laten groeien, hoeft het niet over mijn schouders te gaan hangen.

Kortom, ik hoop echt dat ze in mei hun deuren weer mogen openen zodat ik direct een plekje kan reserveren voordat ik echt met een enorm bos haar de zomer in moet…

Waar verheug jij je op?

12 comments

 1. Lodi

  Op vakantie gaan, klimmen in België, een ijsje halen bij de ijsco man. Site eten gaan. Dat zijn de dingen waar ik me weer op verheug. Ik snap dat jullie zin hebben om naar jullie vakantiehuisje te gaan, wat ziet het er tot mooi uit en wat een heerlijke plek. En verder wat jij allemaal beschrijft, die dingen die altijd zo normaal waren en nu ineens niet meer, daar verheug ik me ook op!

  Beantwoorden

 2. rachel

  mooi lijstje en jaaa kapper en een terrasje pakken!! en vooral gewoon even lekker eruit gaan, hoeft niet zozeer onder de mensen te zijn maar gewoon kunnen lopen zonder paniek wat ik nu dus wel heb

  Beantwoorden

 3. Felice Veenman

  dat manlief weer naar de kapper kan..( ik zei al twee weken voor de sluiting : ga nou…)
  Maar bovenal dat ik iedereen weer gewoon kan zien, wanneer ik maar wil…Ik mis mijn kinderen, dat het zeer doet

  Beantwoorden

 4. Kristof

  Asperges al 3x check ondertussen!

  Een terrasje doen met dit weer lijkt me zooo heerlijk en als de kapper terug opengaat dan sta ik als eerste aan de deur!

  Daarnaast hoop ik dat we deze zomer toch zeker naar Frankrijk mogen afreizen! Normaal moest ik morgen vertrekken voor een weekje Spanje maar dat gaat uiteraard niet door…

  Beantwoorden

 5. Nicole Orriëns

  Ik verheug me op een moment alleen en meer Rust! Jouw verheugmomenten vind ik erg leuk klinken!

  Beantwoorden

 6. Joyce - SomedayTodayNL

  Wat heerlijk om een eigen vakantiehuisje te hebben. Ik verheug me ook op het eten van asperges!

  Beantwoorden

 7. Tessa

  Ik verheug me het meeste op om weer dagtochtjes te gaan maken naar musea, dierentuinen en naar steden die vla kover de Nederlandse grens liggen

  Beantwoorden

 8. Anette

  Waar verheug ik me op? Terrasje pakken met vrienden, mensen die me lief zijn knuffelen, naar de kapper gaan en hopelijk in september naar Toscane ? En natuurlijk in de tuin van jullie vakantiehuisje een wijntje doen!

  Beantwoorden

 9. Krystle/batboy

  Terrasje pakken en vakantie en weer je gewone ding kunnen doen…

  Beantwoorden

 10. Skyblog

  Het is zeker triest voor de wereld. Hoop mensen kunnen niet van genieten. Bij ons ook niet. Ik zit liever thuis. Werd vanmorgen bij ons boodschappen gebracht. Lekker makkelijk. In de supermarkten doen al moeilijk. Ik heb vanmorgen onze broer gehoord. Het ging niet zo best in de supermarkt. De mensen doen al moeilijk. Je foto’s zeggt al genoeg. Maar jullie kunnen wel naar vakantie huisje gaan. Ja toch….Fijne paasweekend gewenst.

  Beantwoorden

 11. Melanie Hoogvliet

  Ik kijk net als jij enorm uit naar het f1 seizoen. Ik ben alleen bang dat dit er misschien dit jaar niet meer van gaat komen. Ik kijk echt al jaren naar de f1 en dit is echt voor mij en mijn partner ons favoriete momentje samen, Toastjes of lekkere broodjes erbij en genieten maar.

  Beantwoorden

 12. Saskia

  Ik verheug me ook zeker op een aantal dingen, maakte er pas geleden nog een blogje over. Verheug me ook op het feit om met Noa naar de kapper te gaan. Ben nu zelf zijn haar aan het knippen *scary as F….* aangezien z’n coupe steeds langer en langer wordt.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.