Lake Louise Canada reizen

5x mijn eerste reizen

Inmiddels huppel ik alweer heel wat jaartjes rond op deze aardbol en heb ik dus ook al heel wat van vooral Europa gezien. Van Duitsland tot Frankrijk, van Wenen tot Milaan en van samen met ouders tot eerste trip zonder ouders. Natuurlijk heb ik nog lang niet alles gezien maar vandaag deel ik in ieder geval 5 reizen die ik als eerste heb gemaakt!

1. Mijn eerste buitenlandse vakantie

Nadat mijn ouders jarenlang een stacaravan hadden op respectievelijk Camping ’t Schaopvolte (Eext, Drenthe) en Camping Het Goudmeer (Oosterwolde, Friesland) wilden ze weleens wat anders. Dus kochten mijn ouders een toercaravan en gingen we gezellig  naar camping Gieselwerder aan de oevers van de Weser in Duitsland.

Camping Gieselwerder Duitsland reizen

Een camping waar vooral veel Nederlanders verbleven en waar ik van mijn dertiende tot en met mijn zestiende jaarlijks naar toe ging. Elk jaar weer volop feest, heerlijk zwemmen in het openluchtzwembad en tussendoor verkenden we ook nog eens de omgeving. Het waren vier leuke jaren waar ik met heel veel plezier op terugkijk.

2. Mijn eerste stedentrip

Door de jaren heen heb ik al heel wat steden bezocht maar Parijs will always be my first love! Tijdens de HEAO spotten mijn vriendinnen en ik een leuke aanbieding voor een stedentrip naar Parijs. En ja, zo gebeurde het dus dat ik in februari 1994 mijn allereerste stedentrip maakte naar de Franse lichtstad.

Eiffeltoren, plekken

Echt veel kan ik mij niet eens zozeer meer van die trip herinneren behalve dat we ontzettend veel lol hebben gehad, dat de Seine deels was overstroomd en oh ja, er waren ook nog tv-opnames van The Bold & The Beautiful! Ergens in de verte hebben we Brooke en Ridge zelfs nog gezien!

Door de jaren heen ben ik verschillende keren in Parijs geweest en op de één of andere manier blijft deze stad gewoon een enorme aantrekkingskracht op mij houden!

3. Mijn eerste vakantie zonder mijn ouders

Volgens mij was ik best wel een uitzondering op dit vlak. Ik bedoel, ik was negentien toen ik voor het eerst zonder mijn ouders op vakantie ging. Eigenlijk wilde ik op zijn 17e al niet meer mee (toen besloten mijn ouders dat ze flauw waren van Camping Gieselwerder) maar toen ze kozen voor Denemarken wilde ik toch wel weer mee. Maar goed, mijn eerste vakantie zonder mijn ouders was met een schoolvriendin van het VWO.

24 uur hobbelen in de bus, want vliegen was in die tijd echt nog stukken duurder. Helemaal kapot kwamen we uiteindelijk aan in… jawel, Salou in Spanje. Het werden 10 hele leuke dagen waarin we diverse excursies ondernamen, onder meer naar Barcelona, en waar ik met heel veel plezier op terugkijk!

4. Mijn eerste vliegvakantie

Ook op dat vlak was ik misschien een laatbloeier, geen idee eigenlijk. Het waren natuurlijk toen ook andere tijden maar feit is dat ik op mijn 24e voor het eerst ging vliegen. Ik deed het wel direct goed want het valt namelijk samen met mijn eerste Buiten Europa avontuur!

Lake Louise Canada reizen
bron: Pixabay

Met mijn ex ging ik namelijk drie weken rondreizen in Canada waarbij we de provincies Alberta en British Columbia verkenden. Een prachtig land waar ik dolgraag nog eens naar terug wil. Al was het alleen maar om nog eens dit soort prachtige foto’s van Lake Louise te maken. In mijn tijd waren er helaas nog geen digitale camera’s dus ja, ergens ligt er nog een plakboek met foto’s van deze reis.

5. Mijn eerste trip van dit jaar

Vorig jaar trapten we in maart het reisjaar af met een weekje zon aan de Algarve in Portugal. Dit jaar zoeken we het een stuk dichter bij huis maar gaan we wel al eerder weg. Het eerste weekend van februari gaan we namelijk naar een stad in Nederland. Ik moet toegeven dat ik zelf ook wel wat verbaas ben hoor, want meestal kiezen we voor een weekendje weg toch al snel voor een bestemming in Duitsland of België.

stedentrip Nederland reizen
bron: Pixabay

Dit jaar zien onze plannen er wat anders uit en zoeken we het dus wat dichter bij huis. We gaan namelijk een weekendje naar Amersfoort!

Wat was jouw eerste stedentrip?

 

12 comments

 1. Yova

  Ik ben ook wel type om verschillende plekken om te reizen. Duitsland ben ik vroeger ook geweest. Maar Parijs ben ik nooit geweest. Ik weet toen eerste vliegreis dat ik eng vond. Later niet meer. Je kiest korte reizen als in de weekend om te weg te gaan. Dat is zeker leuk. Deze foto’s zijn prachtig geworden. Groetjesss,

  Beantwoorden

 2. Nicole Orriëns

  Leuk al die eerste keren! Mijn eerste keer naar het buitenland was ook naar Duitsland, met mijn ouders als kind.

  Beantwoorden

 3. Lodi

  Wat leuk om te lezen, hier ook pas laat voor het eerst gevlogen, met 20 denk ik. Mijn eerste buitenlandse vakantie was denk ik dat ik een maand of 4 oud was. Dt vliegen heb ik trouwens wel goed gemaakt ( dat komt ook omdat mijn zus in Amerika woont)

  Beantwoorden

 4. Morgaine

  Oeh mijn eerste Stedentrip, als ik mee reken gewoon in een dag heen en weer met de auto, dan is Brussel denk ik mijn eerste stedentrip en weet ik nog vaag… vogeltjesmarkt? Is dat nu Brussel of Antwerpen, whahahaha hou het niet uit elkaar, en toen was ik een jaar of 7 a 8 denk ik.. met de familie… en meerdere malen ook gedaan zijn zelfs foto’s van, bij Manneke Pis voor hij werd aangekleed ook…

  Als ik mijn echte eerste city trip reken is dat ook Parijs met 19 jaar, net samen wonend en lang weekend, was een crime, met Hemelvaart lang weekend met oude buren, hahahaha Is nog op film zelfs…

  Eerste keer vliegen naar Tenerife in die andere tijden, 1980 namelijk, toen was ik 8 jaar oud… met Indische oma mee naar haar zuster, mijn oud tante Thelma en haar man, mijn oud oom Bernard.

  Eerste keer alleen, was ik nog 16, naar Luxemburg met mijn nu ex man, toen verkering net een paar maanden, en twee weken in een bungalow tent voor 6 personen op een camping en heel Luxemburg en deel Duitsland gezien.

  Ik denk dat dit het wel is zo, voor eerste keren 😉

  X

  Beantwoorden

 5. ingrid

  wat een mooie foto’s. Krijg gewoon zin om weer op vakantie te gaan

  Beantwoorden

 6. Bregtje

  parijs!!! Geweldige stad ?

  Beantwoorden

 7. Eva

  Heel leuk om te zien! Mijn eerste echte reis zonder ouders was ook pas op mijn 19e, met mijn vriend naar Turkije, haha! In Parijs ben ik ook al twee keer geweest, blijft een geweldige stad 😀

  Beantwoorden

 8. The lemon kitchen

  Leuke tripjes allemaal! Ik ga over 2 weken naar Sicillie!

  Beantwoorden

 9. Janet | thatonetime

  Mijn eerste stedentrip was met school naar Parijs. Ik weet dat ik het heel leuk vond maar kan me helaas weinig meer herinneren. Tijd om terug te gaan naar deze stad!

  Beantwoorden

 10. Sabine

  Leuk om zo terug te kijken! Volgens mij was Praag mijn eerste stedentrip, maar het kan ook Londen geweest zijn… Of niet. Nee Praag toch denk ik haha, en daarna Londen 🙂

  Beantwoorden

 11. Saskia

  Super leuk om op deze manier terug te kijken! Deze week komt er een gelijk soort artikel (alleen wat uitgebreider) online op mijn blog.

  Mijn antwoorden op de bovenstaande vragen:
  1. Eerste buitenlandse vakantie: Italië samen met mijn schoonfamilie
  2. Eerste stedentrip: denk ik Londen
  3. Mijn eerste vakantie zonder mijn ouders: ook italië
  4: Eerste vliegvakantie: Ook Italië (alleen de terugweg)
  5. Mijn eerste trip van dit jaar: moet nog komen, gaat Oostenrijk worden (mits ik vrij krijg)

  Beantwoorden

 12. Marcella

  Leuk om te lezen! Ik vloog ook pas op mijn 24e de eerste keer hoor 🙂

  Mijn antwoorden:
  1. Eerste buitenlandse vakantie: Duitsland met mijn ouders (en dat vaaaaaak!)
  2. Eerste stedentrip: Londen met mijn klas van 4 Havo
  3. Mijn eerste vakantie zonder mijn ouders: als ik alle scoutingkampen en de schoolreis naar Londen niet mee reken, was een busreis naar het Spaanse Calella mijn eerste vakantie zonder ouders.
  4: Eerste vliegvakantie: een stedentrip Kopenhagen
  5. Mijn eerste trip van dit jaar: over een paar weken gaan we naar Lissabon!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.