10x Wat ik graag wil gaan doen deze zomer!

Elk jaar neem ik mij aan het begin van de zomer wel weer een aantal dingen voor en elk jaar na afloop van de zomer moet ik dan spijtig concluderen dat van sommige dingen weer niks is terecht gekomen. Toch blijf ik het leuk vinden om dit soort lijstjes te maken, dus ook nu deel ik mijn zomerplannen weer met jullie! Hier gaan we dan, in geheel willekeurige volgorde!

Nr 1: Een dagje waddeneiland

Schiermonnikoog

Dit is dus zo’n dingetje waar het vorig jaar niet van is gekomen, dus dit jaar gaat ie weer in de herhaling! Twee jaar geleden waren we gezellig met mijn ouders een dagje naar Ameland, dit jaar staat Schiermonnikoog op mijn lijst. Eigenlijk één van de weinige plekken wat mij in Nederland toch het vakantiegevoel bezorgt!

Nr 2: Een dagje toeristje spelen in Amsterdam…

Inmiddels is het wel alweer zo’n 5 jaar geleden dat we voor het laatst in onze hoofdstad waren. Hoogste tijd dus voor een hernieuwde kennismaking. Zo wil ik toch eindelijk wel eens gaan struinen door de 9 straatjes en ach, als we dan toch toeristje aan het spelen zijn, dan is zo’n rondvaartboot natuurlijk ook een leuke optie. Dit is bijna wel een zekerheidje want we hebben inmiddels treinkaartjes van de Hema en er zijn al plannen om met vrienden R&D gezellig een dagje Amsterdam te gaan doen!

Nr 3: Historische schepen bewonderen tijdens Delfsail

Delfsail

Dit jaar vindt de zesde editie plaats van dit grote Sailevenement en al die andere jaren riepen we steeds dat we er eigenlijk wel eens heen zouden willen maar kwam het er natuurlijk niet van. Dit jaar zijn we het echt van plan en willen we eindelijk weleens zelf deze machtige schepen van dichtbij gaan bewonderen! Los van de meest indrukwekkende historische schepen vinden er ook diverse optreden plaats, onder meer van The Common Limmits dus ook dat is zeker een extra reden om te gaan!

Nr 4: Minimaal 2 x bbq-en!

Ja, ik hoor jullie al denken… maar zulke bbq-ers zijn we nu ook weer niet en het is heus weleens gebeurd dat de zomer voorbij ging zonder dat de bbq werd aangestoken. Zonde natuurlijk, dus dit jaar moet het er gewoon echt van gaan komen!

Nr 5: Lunchen bij café Hammingh in Garnwerd

Café Hammingh

Nadat we met Hemelvaart eindelijk eens waren geweest bij ’t Zielhoes in Noordpolderzijl, willen we nu toch eindelijk ook eens lekker neerploffen op het terras bij Café Hammingh in Garnwerd. Ook zo’n typisch authentiek Gronings café waar mensen van heinde en verre naar toe trekken. Sowieso leent de omgeving zich prachtig voor het maken van mooie wandelingen dus een ideaal uitje voor een zonnige zondag!

Nr 6: wandelen in het Noorderplantsoen in de stad Groningen

Noorderplantsoen

Groningen is voor ons slechts zo’n 20 minuten rijden en toch kom ik er alleen om te winkelen en zelfs dat nog maar in beperkte mate. Al jaren staat dan ook het Noorderplantsoen op mijn lijstje, gewoon lekker wandelen door het park. Of ik vriendlief zo ver zal krijgen dat ie ook gezellig op het gras zal neerploffen, weet ik nog zo net niet maar er is ook een paviljoen met terras dus dat komt vast wel goed!

Nr 7: het maken van een fotoboek van onze avonturen in Zweden

Ik heb er nog weleens een handje van om dit uit te stellen, niet omdat ik het niet leuk vind om te doen maar omdat er toch ook best wel veel tijd in gaat zitten. Dit jaar wil ik eigenlijk direct na terugkomst er mee aan de slag gaan zodat ik zo snel mogelijk iedereen ons fotoboek onder de neus kan duwen!

Nr 8: het bezoeken van het foodfestival, Lepeltje Lepeltje

Nadat ik al tig foto’s van andere bloggers voorbij heb zien komen met de meest heerlijke uitziende lekkernijen die vers bereid worden tijdens zo’n foodfestival moet en zal ik gewoon ook zelf eens zo’n evenement bezoeken! Het toeval wil dat het eerste weekend van juli Lepeltje Lepeltje Groningen aandoet, dus nu heb ik absoluut geen excuus meer om niet te gaan!

Nr 9: zeehonden spotten bij de Punt van Reide

groot_Zeehonden_PuntVanReide

Eén van de meest bijzondere plekken in mijn provincie, namelijk de zeehondenkijkwand bij Punt van Reide. Tot nu toe is het er nog steeds niet van gekomen maar dit jaar past het natuurlijk prima in mijn doel om meer van mijn eigen provincie te gaan ontdekken dus geen enkel excuus meer om het opnieuw uit te stellen!

Nr 10: heel veel wandelen & fotograferen!

Doordeweeks zal het vooral in de omgeving van Veendam zijn maar in de weekenden wil ik het liefst zoveel mogelijk ergens een mooie route lopen en deze natuurlijk compleet vastleggen met mijn camera. Goed voor onze conditie, goed voor onze geestelijke welzijn en ideaal om mijn doel Elke Maand een Route te halen!

En wat zijn jullie zomerplannen?

9 comments

 1. Koen

  Mooie plannen. Neem een volgende keer ook ‘Terschelling’ op in je to-visit-list. Wedden dat daar ook het vakantie-gevoel krijgt? En ga naar het Noorderplantsoen tijdens het Noorderzonfestival, dan hoeft je vriend niet in het gras maar een stoeltje (bank) bij een van de vele mooie voorstellingen.

  Beantwoorden

 2. sammie

  Oeh ja, BBQ! Wij hebben ‘m al een paar keer aangehad maar zo lekker als het heerlijk weer is! Al het vlees smaakt gelijk 10x beter.
  Amsterdam ben ik 2 keer geweest en dat is voor mij voldoende, ik vind het niet zo’n leuke stad.

  Beantwoorden

 3. Natasja

  Vandaag een mooie dag!! Ik hoop dat er nu velen zullen gaan volgen, dan ga ik naar het strand, ga ik lekker zonnen, barbecuen en lekker naar Italië… Laat de Zomer maar komen

  Beantwoorden

 4. Sabine

  Leuke plannen hebben jullie! Een dagje Amsterdam vond ik ook altijd leuk, dan voelde ik me ook echt toerist haha. Hier is geen zomer, dus wij gaan niets speciaals doen. Alleen onze reis naar Hongkong voorbereiden natuurlijk 🙂

  Beantwoorden

 5. Helena

  Leuke vooruitzichten dus 🙂 De voorpret is het halve werk 🙂

  Beantwoorden

 6. LJ

  Ik heb altijd veeeeel plannen maar hoeveel ervan waargemaakt worden is inderdaad iets anders :p Ik denk dat ik al blij zal zijn als onze Noorwegen-reis voorbereid raakt, de bureau eindelijk ingericht is en ik af en toe een terrasje kan doen 🙂

  Beantwoorden

 7. Vincent

  Haha, 2x BBQ’en moet toch wel lukken. Nou ja, tenzij het dit weer blijft 🙁

  Beantwoorden

 8. Flavie

  Allemaal fijne plannen! 🙂

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.