De Zondagse Drie… (42)

Een wekelijkse terugkerende blog op zondag met daarin drie dingen die op de een of andere manier typisch zijn voor deze zondag of gewoon zomaar in me zijn opgekomen om deze blog mee te vullen!

De eerste week in Zweden zit er inmiddels voor ons en aangezien ik deze blog in het voren heb geschreven, kan ik jullie helaas nog niet vertellen hoe het ons is bevallen. Wel kan ik jullie vertellen waar ik deze editie van De Zondagse Drie mee zal gaan vullen, namelijk wanneer is een vakantie voor mij geslaagd?

Droog en liefst zonnig weer

Normandië
Route des Caps, Normandië

Duh, wie zit er nu te wachten op regen tijdens zijn vakantie? Niemand natuurlijk maar goed, voor sommigen is een vakantie pas geslaagd als het kwik in de buurt komt van de 30 graden. Dat hoeft voor mij dus niet persé, tenzij ik voor Spanje of Zuid-Frankrijk heb gekozen. Wat Zweden betreft, dan weet je dat normaal gesproken niet zo warm zal worden. Hoewel… juni staat bekend als dé maand met de meeste zonuren en een gemiddelde temperatuur van zo’n 22 graden. Voor ons ideaal want dan kunnen we gewoon lekker buiten zijn en dingen ondernemen.

Vooralsnog zijn de voorspellingen wat wisselvallig, net als hier dus eigenlijk…

Buiten eten

Terrasje pakken in Lermoos (Oostenrijk)
Terrasje pakken in Lermoos (Oostenrijk)

Voor veel van jullie misschien een vrij normale bezigheid als het lekker weer is maar voor mij echt iets wat we alleen tijdens de vakantie doen. Niet dat ik het thuis niet wil maar we wonen nu eenmaal op een bovenetage en nee, we hebben geen balkon, wel een soort van achterthuis maar daar zitten we nooit te eten. Hopelijk lukt dat dus wel in Zweden. Mocht het niet willen, dan is er echt geen man overboord maar fingers cross dus!

Het maken van dé ultieme vakantiefoto

Zonsondergang in Normandië
Zonsondergang in Normandië

Sowieso maak ik tijdens onze vakanties tig foto’s maar toch hoop je altijd dat je net die ene foto maakt. Die prachtige zonsondergang, dat ene straatje met dat mooie zonlicht, een weids landschap waar iedereen van achterste boven slaat of iets anders waardoor die ene foto er net boven uitspringt. Bovenstaande foto maakte ik vorig jaar op het strand van Les Pieux in Normandië waar we elke avond genoten van zulke mooie zonsondergangen. Achteraf gezien, ja het is een mooie foto maar de horizon had natuurlijk gewoon rechter gemoeten, maar het gevoel wat deze foto oproept, bezorgt mij in ieder geval wel het ultieme vakantiegevoel!

Wat is voor jullie het ultieme vakantiegevoel?

5 comments

 1. Daphne | Travelshot.nl

  Deze zondagse die komen wel heel veel in de buurt bij mijn ‘ ultieme vakantiegevoel’ . Heerlijk als je dan ’s ochtends de gordijnen open doet en het is prachtig weer!
  Veel plezier nog in Zweden 🙂

  Beantwoorden

 2. Elaintje

  Haha wat ben jij kritisch. Prachtige foto die laatste! Mooie compositie met die zon rechts. Nogmaals fijne vakantie in Sverige!

  Beantwoorden

 3. Sabine

  Leuk! Voor mij is een vakantie vooral geslaagd als ik gelukkig ben, vrijheid voel en samen ben met fijne mensen. Regen is vervelend, maar ik laat daar zeker mijn reis niet door verpesten. Ik heb geweldige dagwandelingen in de Colombiaanse regen gemaakt en vond dat niet minder fijn dan in de zon. Als ik dus kan genieten, kan doen wat ik wil, wat van de wereld kan zien en samen met fijne mensen ben dan is de reis geslaagd!

  Beantwoorden

 4. sammie

  Zonnig, droog en warm weer staat voor mij wel voor een goede vakantie 🙂 Ben die regen van de afgelopen dagen ook alweer helemaal zat.

  Beantwoorden

 5. Saar

  “de” vakantiefoto maken vind ik ook altijd wel een must als ik op vakantie ben hoor!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.