Strand Marlijn Schiermonnikoog

Next: Uitwaaien op Schiermonnikoog

Ergens in april boekte ik een weekendje Schiermonnikoog voor in augustus. Lekker uitwaaien aan het strand, op de fiets het eiland verkennen, oftewel van het ene terras naar het andere terras. Genieten van een mooie zonsondergang. Dat alles kan nog steeds natuurlijk, want als ik mijn weerplaza app mag geloven, dan wordt het weer vanaf woensdag een stuk beter. Maar geloof mij, afgelopen week heb ik er sterk over gedacht om het te annuleren. Gelukkig niet gedaan, dus nu wordt het op naar Schiermonnikoog!

Waarom Schiermonnikoog?

Tja, eigenlijk heel simpel. Ik wilde nog graag in de zomer een weekendje weg, of richting de Veluwe om daar te genieten van bloeiende heidevelden, of naar een waddeneiland en lekker uitwaaien aan het strand. Uiteindelijk won het waddeneiland, omdat we door corona daar al een paar jaar niet meer waren geweest.

Voorheen was het meestal een dagje Ameland of een dagje Schier. Zelfs een dagje naar het Duitse waddeneiland Borkum kunnen we al afvinken. Dit jaar wilde ik toch wel graag met een overnachting, zodat we niet de hele dag op de tijd hoeven te letten en ook ’s avonds nog lekker ergens aan het strand kunnen vertoeven.

Aangezien we nog nooit op Schiermonnikoog hebben overnacht én de prijzen daar net wat vriendelijker waren dan op Ameland, was de keuze snel gemaakt!

Waar verblijven we op Schiermonnikoog?

©De4Dames

Doordat we slechts twee nachten gaan en van zaterdag tot maandag hebben we het onszelf gemakkelijk gemaakt. Geen gedoe met zelf zorgen voor het ontbijt, maar lekker aanschuiven in de ontbijtzaal van een hotel. Dat doen we dan bij Hotel De4Dames, midden in het centrum van Schiermonnikoog.

Een kleinschalige hotel met tevens een restaurant, ideaal voor ons dus.

Wat willen we gaan doen op Schiermonnikoog?

Strand Marlijn Schiermonnikoog

Schiermonnikoog

Achteraf denk ik dat één nacht wellicht ook voldoende was geweest, want zo groot is Schiermonnikoog nu eenmaal niet. Aan de andere kant, nu hebben we echt de hele zondag op het eiland, dus kunnen we optimaal genieten van de prachtige natuur op dit waddeneiland.

Ooit tijdens een ééndagsbezoek waren we al even in het Bunkermuseum Wassermann. Maar zoiets blijft ons absoluut aantrekken, dus ik denk dat we daar nog wel een kijkje gaan nemen. Daarnaast is het sowieso een prachtig uitzichtpunt, want het is namelijk het hoogste punt van het eiland waar je een mooi uitzicht op het eiland en de zee hebt.

Verder willen we natuurlijk even naar het strand, want wat mij betreft vind je in Nederland de mooiste stranden op Ameland of Schiermonnikoog. Zo heeft Schier het breedste strand van Europa, dus dat is zeker een wandeling meer dan waard.

Natuurlijk mag een wandeling door het dorp niet ontbreken tijdens ons weekendje weg. Volgens de berichten moeten we zeker een kijkje gaan nemen bij Hotel van der Werff met zijn authentieke interieur en zijn kop koffie voor 80 cent (!).

Ook heb ik inmiddels een reserveringsaanvraag ingediend bij een fietsverhuurbedrijf zodat we zondags al fietsend het eiland kunnen verkennen.

Fotograferen op Schier

Natuurlijk gaat mijn camera mee en hoop ik diverse mooie foto’s te kunnen maken. Zo wil ik natuurlijk de zonsondergang vastleggen, maar ook het mooie strand met zijn duinen. Maar wat zijn nog meer leuke plekken om te fotograferen? Tips zijn welkom!

Kortom, ik heb er zin in!

13 comments

 1. Linda schrijft 't op

  Ik hoop dat je droog weer hebt gehad en mooie plaatjes hebt kunnen schieten.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Het is komend weekend dus dat komt vast goed!

   Beantwoorden

 2. Krystle

  Ben benieuwd hoe het je gaat bevallen, als het mooi weer is, lijkt het me heerlijk om daar uit te waaien en mooie foto’s te maken. Ik ben er nog nooit geweest.

  Beantwoorden

 3. Simone

  Wat een leuk tripje! Ik ben benieuwd naar al je verhalen en foto’s!

  Beantwoorden

 4. Elisabeth

  Wat een leuk vooruitzicht. Jullie hebben mazzel dat het mooi weer terugkomt. Heel veel plezier Wanda!

  Beantwoorden

 5. Nicole Orriëns

  Schiermonnikoog lijkt me een prachtig eiland om te bezoeken. Ik wil sowieso nog eens naar de waddeneilanden toe.

  Beantwoorden

 6. Karin

  Ziet er prima uit, lekker even uitwaaien doet soms wonderen.

  Beantwoorden

 7. Yova

  Wat heerlijk dat je uitgewaaid hebt aan de strand. De 4dames restaurant ziet mooi uit.
  Daar zijn wij nooit geweest. Alleen Ferry 2 keer naar Texel geweest van school. Zolang geleden. Leuke tripje! Fijne avond.

  Beantwoorden

 8. Helena

  Heerlijk Wanda, na Vlieland ons favoriete eiland 🙂
  Ongevraagde tip: lunchen bij strandpaviljoen De Marlijn… voor ons altijd een reden om naar Schier te gaan. Wens je een geweldig weekend!

  Beantwoorden

 9. Jouvence

  Wat een prachtig eiland lijkt me dit! Ik ben dus nog nooit op een van de Waddeneilanden geweest, oeps..

  Beantwoorden

 10. Anette

  Veel plezier op Schier!! Het zonnetje laat zich zien als t goed is dus jullie zullen je vast gaan vermaken 🤩

  Beantwoorden

 11. Tessa

  Al vast veel plezier. Ik ben er zelf nooit geweest. Alleen op Texel

  Beantwoorden

 12. sandra

  Wat een fijn vooruitzicht. Hopelijk wordt het mooi weer. Ik ben er zelf nog nooit geweest, maar het spreekt me wel aan

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.