Margriet Winterfair Den Bosch

Magriet Winterfair, wel of niet een leuk event?

Onlangs werd ik door de NS Spoordeelwinkel gevraagd of ik zin had in een leuk uitje. Namelijk de Margriet Winterfair in Den Bosch. Een event waar ik nog nooit was geweest en waar ik ergens wel nieuwsgierig naar was. Waarom het er nog nooit van was gekomen? Grotendeels vanwege de timing, zo aan het eind van het jaar waarin de weken al zo goed zijn gevuld. Maar ook vanwege de afstand, want De Bosch ligt bepaald niet naast de deur. Maar goed, het mailtje van de NS bracht me natuurlijk in de verleiding, dus accepteerde ik het aanbod en ging ik gezellig met mijn moeder een dagje met de trein op pad. Benieuwd hoe wij de Margriet Winterfair hebben ervaren én of we er nog een keertje naar toe zouden willen?

Treinreis van Assen naar Den Bosch

Margriet Winterfair station Assen

Doordat we met onze treinkaartjes pas na 9 uur in de trein kunnen, besluiten we om niet vanuit Veendam te vertrekken, maar vanuit Assen. In dat geval is het ‘slechts’ dik twee uurrtjes treinen naar Den Bosch. Onderweg hoeven we alleen nog over te stappen in Utrecht, ideaal dus!

Eenmaal in Den Bosch worden we vakkundig geleid naar een aantal pendelbussen die klaar staan om de grote groepen dames naar de Brabanthallen te brengen. En ja, dan kan het feest beginnen!

Margriet Winterfair

Margriet Winterfair Den Bosch

In eerste instantie weten we even niet waar te beginnen. Het is druk, we willen, of beter gezegd, moeten dringend naar de wc, maar de lange rijen weerhouden ons ervan. Eerst maar eens gewoon ergens een hal inlopen. Al snel ontdekken we opnieuw toiletten en daar is het gelukkig een stuk rustiger. Gouden tip: vermijd de wc’s bij de ingang en loop gewoon direct een hal in, op verschillende plekken vind je dan ook nog toiletten en hoef je niet zo lang te wachten.

Daarna is het tijd voor onze eerste echte kennismaking met de vele standhouders op de fair. Er staat werkelijk van alles, van kraampjes met lekker eten en drinken tot het meten van je hartslag, het installeren van zonnepanelen, maar vooral veel kleding en accessoires. Bij elke kraam wordt behoorlijk geshopt en ook wij kunnen het natuurlijk niet laten. Dat is toch ook wel een nadeel als je eenmaal op zo’n fair bent, je wordt ongewild toch wel wat hebberig…

Kopen, kopen, kopen en vooral kijken

Als we de eerste tasjes hebben gescoord, zien we al snel in dat we niet alles kunnen kopen. Niet alleen zijn we dan een kapitaal kwijt, maar vooral het feit dat je er mee moet sjouwen, ondanks een tassenstalling op de fair, houdt ons tegen. We houden het dan ook bij een tasje met wat kaas, nootjes en worst, wc-blokjes, boeken, chocola en de gevulde Margriet shopper. Oh ja, ik koop dan ook nog een mooie blauwe sjaal en een armband.

Voor de rest kijken we gewoon lekker op ons gemak rond. We sluiten aan bij de lezing van Ellie Lust, zien en horen een interview van Leonie Meijer bij Omroep Brabant en willen eigenlijk wel een workshop over het maken van een diffuser armbandje met essentiële oliën volgen, maar de lange rij bij de inschrijfbalie weerhoudt ons daar van.

Ellie Lust

Margriet Winterfair Novasol

Margriet Winterfair Den Bosch

In plaats daarvan doen we een poging om bij Novasol een gratis reisje te winnen, maar helaas, meer dan een tasje zit er niet in voor ons. Ook plof ik nog even neer in een massagestoel want al dat slenteren ga je natuurlijk op een gegeven moment wel vernemen. En ja, we proeven wat van de diverse lekkere drankjes. Nog zo’n voordeel van de trein…

Terugreis naar Veendam

Als we aan het eind van de middag zijn uitgekeken en ons bewust zijn van het feit dat we nog een treinreis van 3,5 uur voor de boeg hebben, houden we het voor gezien. Met de pendelbus terug naar het station en dan hop naar het hoge noorden. Stiekem zag ik wel een beetje tegen deze treinreis op, maar uiteindelijk is het mij 100% mee gevallen. We hebben gelukkig geen vertraging en missen geen enkele aansluiting, hoewel het in Zwolle niet veel had gescheeld.

Margriet Winterfair voor herhaling vatbaar of niet?

Wat mij betreft zeker, maar of dat een jaarlijks terugkerend iets wordt, gaat me te ver. Zo’n fair is leuk op zijn tijd, gewoon om rond te slenteren, om leuke dingetjes te kopen, leuke workshops te volgen als je geluk hebt, leuke optredens bij te wonen en her en der een hapje te eten en te drinken.

Zou ik dan ook weer met de trein gaan? Ja, dat weet ik wel zeker, want zelf zo’n afstand rijden, is niet echt mijn ding. Zeker de terugreis niet als je een hele dag op zo’n beurs hebt rond geslenterd, dan vind ik de trein wel zo relax.

Ben jij weleens op de Margriet Winterfair geweest?

12 comments

 1. Mariska

  Haha ja word je hebberig van denk ik. Ik ben er zelf nog nooit geweest, maar is ook niet echt iets voor mij. Veel te druk, veel te groot en veel te veel mensen… En dan natuurlijk ook de afstand. Nee, ga liever hier naar een kleine markt of even wandelen.

  Beantwoorden

 2. Saskia

  Klinkt zeker leuk voor op z’n tijd haha. Ik heb niet zoveel met zulke fairs 🙂

  Beantwoorden

 3. rachel

  ben er wel eens geweest maar ik heb er niet zoveel mee

  Beantwoorden

 4. Alexandra

  Nee, nog nooit geweest. Wel 2x naar de libelle dag. Laatste x vonden we het meer een veredelde winkel gallerij, dus niet echt meer ons ding. De winterfair wil ik best een keer heen, alleen de periode past nooit goed in de planning. Daarnaast is afstand best een dingetje.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dat weerhield ons ook altijd hoor

   Beantwoorden

 5. Cynthia

  Ik ben nog nooit naar de Margriet Winterfair geweest. Het klinkt wel gezellig. Ik ben heel lang geleden wel eens naar de Libelle Zomerweek geweest. Daar doet het me wel iets asn denken. Als is dit lekker binnen en in de koude maanden.

  Beantwoorden

 6. Tine

  Ziet er leuk uit. Misschien volgend jaar combineren met een weekendje weg.

  Beantwoorden

 7. Mirjam Hart

  Leuk, dit soort events! Jammer dat het altijd zo mega druk is. Daar houd ik dan weer niet zo van. En Ellie Lust vind ik zo tof!

  Beantwoorden

 8. Saskia

  Ik ben er nog nooit geweest en twijfel of ik het leuk zal vinden. Paar keer op de motorbeurs geweest en daar vond ik het gedrang en geduw bij sommige stand niks. Tenzij er natuurlijk rustige dagen zijn, maar dat betwijfel ik, maar dan zou ik wel eens willen gaan ja (zonder man uiteraard, want die rent gillend weg 😛 )

  Beantwoorden

 9. Georgina Lifestyle

  Wat een leuke ervaring! Ik ben er nog nooit geweest, vind het ook wel erg druk, denk ik. Ik ben van het minimalistische, dus ik koop sowieso niet veel. Maar mocht ik ooit een aanbod krijgen er een keer naartoe te gaan, dan zeg ik geen nee. Maar op eigen initiatief ga ik er dus niet naartoe, alhoewel ik mij wel voor kan stellen dat er mensen zijn die het heerlijk vinden om daar rond te struinen.

  Beantwoorden

 10. Manon

  Ik zelf niet, maar mijn moeder ging wel eens met haar zussen. Ze vonden het allemaal een leuke gezellige dag. Volgens mij was het toen lang niet zo groot als nu.

  Beantwoorden

 11. Monique

  Wij waren er op maandag, vreselijk druk, bij de garderobe was een systeem opgetuigd wat niet echt versnellend werkte, in tegendeel! Een koffietje doen bij een leuk bariste wagentje, 1 machine met 2 piston…eerst in de rij om te bestellen/betalen en dan weer in de rij om op je koffie te wachten, pffff.
  Lunch net zo’n drama, assortiment klein, uitgedroogde broodjes en veel te weinig zitplaatsen wel veel tafels maar heel weinig stoelen misschien bierbanken handiger. Vroeger zag je La Place de restaurants verzorgen, dat was echt vele malen beter. Leuke standjes, wel heel veel van het zelfde, eigenlijk gewoon de huishoudbeurs met hier en daar een kerstboom. Volgend jaar maar niet meer…

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.