leestips

Leestips… (7)

Leestips… mijn vroegere boekentips maar qua inhoud hetzelfde. Vandaag deel ik weer een drietal boeken met jullie die ik zelf in ieder geval of met heel veel plezier heb gelezen of die mij ergens zijn tegengevallen.

De slaap en de dood – A.J. Kazinski

De slaap en de dood, leestipsNiels Bentzon, gijzelingsonderhandelaar bij de politie, moest haar aan het praten zien te krijgen. Maar het is hem niet gelukt; ze sprong haar dood tegemoet. Niels blijft alleen achter op de brug: wie was zij en waar vluchtte ze voor? De vrouw blijkt soliste bij het Koninklijk Ballet te zijn en wordt al twee dagen vermist. De autopsie werpt een heel nieuw licht op de zaak: de vrouw is eerder verdronken en werd net voordat ze sprong weer tot leven gewekt …

Mijn mening: hoewel het verhaal enigszins neigt naar science fictionachtige taferelen door mensen te doden en weer tot leven te wekken, is het echt een eerste klas thriller. Als lezer word je vanaf de eerste pagina in de greep genomen en vraag je je continu af wat de verschillende personages en daardoor dus ook de verhaallijnen met elkaar te maken hebben. Het verhaal heeft een zeer originele insteek en zet je zeker aan tot denken. Het lijkt enigszins controversieel maar door dat het krachtig wordt weergegeven, komt het onderwerp goed tot zijn recht. Een boek wat ik met heel veel plezier heb gelezen en daardoor van mij **** heeft gekregen.

De jongen die zijn vader zocht – John Boyne

de jongen die zijn vader zocht leestipsOp de dag dat de Eerste Wereldoorlog begint, belooft de vader van Alfie Summerfield aan zijn zoon dat hij niet zal gaan meevechten maar de volgende dag moet hij die belofte al breken. Hij gaat op een zeer speciale, geheime missie, en de hele oorlog lang heeft Alfie geen idee waar zijn vader zou kunnen zijn. Is hij inmiddels gesneuveld? Na de oorlog werkt de nu negenjarige Alfie als schoenpoetser op Kings Cross Station. Dan leest hij onverwachts zijn familienaam op een vel papier dat toebehoort aan een legerarts. Zijn vader leeft nog, en ligt met een oorlogstrauma in een ziekenhuis ver weg. Alfie besluit dat het tijd wordt voor zijn eigen geheime missie: hij zal zijn vader in het ziekenhuis opzoeken en hem terugbrengen naar hun huis op Damley Road.

Mijn mening: tja, wat kan ik ervan zeggen? Ik ben nu eenmaal een groot liefhebber van de boeken van Boyne en wellicht daardoor misschien niet helemaal objectief meer. Ook dit is weer zo’n typisch verhaal wat alleen Boyne op de juiste wijze weet neer te zetten zonder dat het heel erg dramatisch over komt. Misschien geen hoogvlieger maar door zijn schrijfstijl is het zeker een boeiend verhaal en wil je gewoon weten hoe het met Alfie en zijn vader afloopt. Ik geef het ***

Playground – Lars Kepler

playground leestipsJasmine Anderson ziet tijdens een navo-missie de dood recht in de ogen. Haar hart staat meer dan een minuut stil, en de herinnering aan die honderd seconden zal haar leven voorgoed veranderen. Wanneer Jasmine jaren later met haar moeder en zoontje betrokken raakt bij een ernstig auto-ongeluk, komt zij als enige weer bij bewustzijn. Haar moeder is overleden en haar zoon is zo ernstig gewond dat artsen zijn hart moeten stilzetten om hem te redden. Jasmine herinnert zich de wereld tussen leven en dood en besluit haar zoon te gaan helpen door ook haar hart stil te laten zetten. Alleen zo zal ze hem kunnen redden, wég van de dood.

Mijn mening: Ik moet toegeven dat ik al lichtelijk sceptisch was bij het lezen van de samenvatting van het verhaal maar ik besloot toch dit boek een kans te geven. Het was tenslotte wel geschreven door Kepler. Maar eenmaal begonnen, kon het verhaal mij totaal niet boeien, teveel zweverij voor mij. Misschien prima als mijn verwachtingen anders waren maar dit komt wat mij betreft in de verste verte niet in de buurt van een thriller. Dus deed ik iets wat ik maar zelden doe; ik heb het boek na pakweg 60 pagina’s aan de kant gelegd! Was voor mij gewoon geen doorkomen aan.

Inmiddels staat de teller voor dit jaar op 4 van de 55 gelezen boeken.

15 comments

 1. Patricia

  De jongen die zijn vader zocht van John Boyne ga ik binnenkort lezen als E-Book. Ik ben benieuwd hoe ver ik kom

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Is niet zo’n dik boek hoor!

   Beantwoorden

   1. Patricia

    Ah oké, valt alweer mee. Ik lees nu sinds kort E books. En het bevalt mij best prima. Ik merk zelfs dat ik de E book eerder pak, dan een gewoon leesboek. Hoe lees jij het liefst?

    Beantwoorden

    1. Wanda

     Ik ben nog steeds van het papieren boek. Heb ook geen ereader trouwens. Het staat me gewoon nog tegen om voor elke hobby een apparaat te pakken…

     Beantwoorden

     1. Patricia

      Kan ik mij ook wel iets bij voorstellen. ik heb het wel gedaan. Ik niet meer anders

 2. Sabine

  Leuke tips! Moet echt weer eens een boek gaan lezen…

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Zeker doen! Het geeft mij in ieder geval altijd erg veel plezier en ontspanning!

   Beantwoorden

 3. Olga

  Ik kom praktisch niet meer aan ‘echt’ lezen toe, maar lezen over leestips vind ik altijd wel fijn. Je leest wel boeken in uitersten, dat vind ik leuk. Boeken van John Boyne vind ik te zielig, die durf ik niet meer echt te lezen. :’)

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik probeer inderdaad wel zo veel mogelijk variatie in mijn leesvoer te krijgen, heb wat dat betreft ook best wel een brede smaak. Ik kan me je reactie over Boyne wel voorstellen, het zijn wel boeken met een bepaalde lading.

   Beantwoorden

 4. Insoon

  Dat laatste boek klinkt inderdaad ook best wel vaag… dan kun je het inderdaad maar beter aan de kant leggen en ergens anders in beginnen. Zelf heb ik inmiddels 13 boeken gelezen dit jaar 😉 Dat boek van A.J. Kazinski ga ik even opschrijven. Klinkt goed!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   13 boeken? Pfff, waar haal je de tijd vandaan?

   Beantwoorden

 5. Flavie

  Alweer boeken die op mijn leeslijstje komen… zeker de eerste!

  Beantwoorden

 6. Sheila

  De eerste zou me nog het meeste aanspreken, maar ben niet zo enthousiast dat ik gelijk naar de bie ren (moet ik bekennen). Maar tips zijn altijd welkom. Ben er meer op gaan letten en tot nu toe 3 boeken gelezen op basis van reviews op blogs en dat viel niet tegen. Dus… keep them coming!

  Beantwoorden

 7. Serena

  Deze keer niet echt boeken die mij aanspreken. Heb je de Noordezeemoorden van Isa Maron al gelezen?
  Ben nu bezig in deel 2 van de serie. Steengoed!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Wel over gehoord maar nog niet gelezen. Zet het op mijn lijst!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.