Tunnelvisie…

Tunnelvisie… een veel gehoorde term onder de fervente aanhangers van Wie Is De Mol. Het komt er eigenlijk op neer dat je je blind staart op 1 kandidaat die gewoon wel de Mol moet zijn. Niemand anders komt voor deze rol in aanmerking, hij of zij is het gewoon. Punt uit!

In het verleden had ik hier eigenlijk nooit zo’n last van. Ik was vooral van het spreiden en pas in de laatste 3 afleveringen ging ik naar 2 personen met wel een lichte voorkeur voor de één maar ook beseffend dat het net zo gemakkelijk de andere zou kunnen zijn. Enige logica erachter was totaal afwezig in mijn geval.

Dit jaar is het echter totaal anders en zit ik vanaf aflevering 1 al in die bewuste tunnel en nee, ik kom er niet eerder uit dan dat mijn Mol eruit gewipt is of nog beter, is ontmaskerd als de Mol! Mijn visie hierachter is heel simpel. Na 2 vrouwelijke Molletjes, Susan Visser (2014) en Margriet van de Linden (2015) ben ik er gewoon van overtuigd dat het weer tijd is voor een mannelijke Mol.

Taeke Taekema tunnelvisie

Natuurlijk 3x is scheepsrecht is zo’n gevleugelde uitdrukking maar nee, ook daar zwicht ik (nog) niet voor. Het moet gewoon weer een MAN zijn, het kan niet anders. En waar de meesten dan overduidelijk gaan voor Klaas met Rop als goede 2e, ga ik heel duidelijk vanaf de eerste aflevering voor iemand anders. Iemand die zich ergens een beetje op de achtergrond houdt, die iedereen lijkt te willen helpen, beetje een allemansvriendje lijkt te willen zijn, sportief is zodat hij op die manier zijn bijdrage levert aan het spel en niet geheel onbelangrijk, een beetje overkomt als zijnde de nationale knuffelbeer.

Ja, geachte lezers, ik heb het dus over Taeke Taekema! Deze sympathieke ex hockeyer die in zijn lange carriere bekendstond als dé strafcornerspecialist in het hockeywereldje is degene waar ik mij helemaal blind op staar. Waarom? Juist, vanwege zijn toegankelijkheid naar anderen, zijn sympathieke voorkomen, zijn sportieve inslag en de manier waar op hij zich in het spel opstelt. Altijd ogenschijnlijk rustig en in balans. Een man van de wereld, een beetje been there, done that en juist dat kenmerkt hem voor mij als de Mol, omdat de Mol natuurlijk inside informatie heeft en precies weet wat wanneer gaat komen. Oh, en wat dacht je van deze variant? Taeke Taekema, zijn voornaam die ook verwerkt zit in zijn achternaam, oftewel de Mol die Molt! Zou toch briljant zijn?

Nee jongens, tot dat die aflevering gaat komen dat Taeke toch onverwachts een rood scherm gaat krijgen, zit ik in die tunnel!

Voor de medekijkers; wie is jullie Mol?

20 comments

 1. Morgaine

  Whahahaha ja mijn pa dus ook, en ik ben hem ook met andere ogen gaan zien, maar toen.. zei ik iets en ben dat terug gaan kijken, ja ik bewaar alle aflevering voor het geval dat ik een ingeving krijg…

  Er is 1 persoon.. die vanaf afl. 1, nog NOOIT zijn scherm heeft gezien en Taeke dus wel…. maar 1 persoon…. nihil, noppes, yente nada, heb ik afgelopen zaterdag dus even terug zitten kijken, telkens even alleen die ronde van eliminatie zitten kijken, wie krijgen de schermen… en Rop, krijgt hem het meest vaak te zien zelfs kan ik je vertellen….

  Wil je nu weten wie het is? of ga je nu zelf even uit die tunnelvisie en ga je zelf terug kijken 😛 whahaha

  X

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Nee, ik trap er niet in! Ik zit in mijn tunnel en daar kom ik echt niet uit!

   Beantwoorden

   1. Morgaine

    LOL…. en dan is het Tim, whahaha

    Beantwoorden

 2. Kim

  Je hebt helemaal gelijk, de mol is inderdaad een man dit jaar. Ik denk zelfs dat het een volledig mannelijke finale gaat worden, waarin Tim de winnaar is en Rop de verliezer. En dat komt omdat beide heren de mol al in het vizier hebben. Net als de rest trouwens, dus het is nu een kwestie van wie is de snelste. Deze reactie komt live vanuit de Klaas tunnel ;).

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Heel gek maar Klaas verdenk ik dus helemaal niet. Ligt er vanaf aflevering 1 te dik boven op maar tja, misschien heb ik het ook wel helemaal mis…

   Beantwoorden

 3. Saar

  Ik zit ook op Taeke. Ben benieuwd!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Leuk! Gezellig in onze tunnel!

   Beantwoorden

 4. Sabine

  Haha ik keek het ook altijd! Nu niet meer. Ik had het altijd fout, maar zat niet in een tunnel.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik had Kees tol ook vanaf het begin, daarna steeds fout

   Beantwoorden

 5. Miranda

  Yep Taeke. Net niet actief genoeg voor een sporter.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Welkom in mijn tunnel!

   Beantwoorden

 6. Sas

  Ik volg wie is de mol nooit maar vind het altijd wel heel tof om erover te lezen haha

  Beantwoorden

 7. Gerda Esser

  Hallo Wanda

  Vanharte gefeliciteerd met jou verjaardag
  En nog een hele fijne week

  Liefs Gerda

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dank je Gerda!

   Beantwoorden

 8. ivonne

  Hahaha, ik heb elke week een andere mol, hoewel deze heer ook hoog op mijn lijstje staat! Ik was overtuigd van Ellie, Marjolein en Cecile ( sorry dames ?) maar het is wel enorm lastig om echt te kiezen zeg! Ik vind het elke keer aan het eind zo geinig ( en dan kneens zo verrassend duidelijk) om al die streken van de mol te zien. We shall see!

  Beantwoorden

 9. Flavie

  Ik zou het niet weten, in België zijn de eerste 2 afleveringen uitgezonden van De Mol… leuk om te volgen.

  Beantwoorden

 10. Marcella

  Ik verdenk Taeke en Rop. Maar jeetje, wat is het lastig joh!

  Beantwoorden

 11. Insoon

  Ik verdenk Tim en Annemieke… maar ja, is heb er elke seizoen nog naast gezeten, haha 😉

  Beantwoorden

 12. Serena

  Ik moet eerlijk bekennen dat ik het echt nooit kijk. Ik zou het dus niet weten!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.