Het nieuwe theaterseizoen

Theater, al jaar en dag een vast tijdverdrijf. Jaarlijks bezoek ik gemiddeld genomen zo’n 5 voorstellingen. Variërend van cabaretiers tot musicals tot dansvoorstellingen of iets er tussenin. Meestal ga ik met mijn vaste theatermaatje, oftewel nichtje J., soms ook met een vriendinnetje en heul erg soms met vriendlief.

Aankomende zaterdag trappen we het nieuwe theaterseizoen af

Reikhalzend kijk ik altijd in juni uit naar de nieuwe brochures van de diverse theaters bij ons in de buurt. Wordt het lastig kiezen of valt het aanbod tegen? Komt die ene ook of gaan we toch voor een hernieuwde kennismaking met een oud gediende? Eén show staat altijd vast, dat is Jeans. Een dans- en muziekshow die al meer dan 25 jaar in de theaters staat met steeds een wisselende samenstelling. Elke show is opnieuw genieten en zoals gezegd, het is een traditie geworden om naar deze show te gaan. Volgens mij inmiddels al een jaartje of 15 maar het kunnen er ook gerust 1 of 2 meer zijn.

Een overzicht van de shows waar we dit seizoen naar toe gaan

Deze zaterdag trappen we af met een show van Jörgen Raymann. Het wordt voor mij de derde keer dat we naar een show van hem gaan en ik ben heel benieuwd. De eerste keer vond ik hem heel erg leuk, vooral met die typetjes erbij als Tante Es maar de tweede keer had ik moeite om wakker te blijven. In deze show filosofeert hij hoe het leven als 50 jarige is. Is het beter dan vroeger? Volgens hem wel. Is ouder worden leuk? Volgen Raymann wel. Ik ben in ieder geval heel erg benieuwd!

jeans25 februari

Jeans wordt ons eerste theaterbezoek in 2017 en is zoals gezegd een zekerheidje op onze bestellijst. Alle ingrediënten voor een heerlijk avondje uit zijn verwerkt in een show van Jeans.Vorig jaar vierden ze hun jubileum met hun 25e voorstelling. Een unieke prestatie natuurlijk! Pure entertainment waarbij je maar moeilijk stil kunt blijven zitten. Elk jaar weer word ik blij verrast door de samenstelling van hun show en raak ik of wel ontroerd of blijven meerdere nummers nog lange tijd in mijn hoofd rondspoken.

Verder hebben we nog kaartjes voor de show van Jandino waarvan ik heel eerlijk nooit had gedacht dat ik zijn show echt leuk zou vinden. Maar vorig jaar zagen we hem voor het eerst en ik moet zeggen, lang geleden dat ik zo in een deuk heb gelegen. Echt een hele leuke show en ik hoop dan ook dat hij deze lijn in zijn nieuwe show kan voortzetten.

Dan gaan we eindelijk in april naar de uitgestelde show van Sara Kroos. Afgelopen jaar ging het helaas niet door vanwege ‘gezondheidsproblemen’ en even leek het erop dat het helemaal niet meer door zou gaan. Maar in april 2017 gaan we voor onze derde ontmoeting met deze bijzondere vrouw. Bij de Lama’s was ik nooit zo van haar gecharmeerd maar inmiddels heb ik twee shows van haar gezien en goh wat weet zij de zaken op een grappige manier te relativeren en je aan het denken te zetten. Ook haar liedjes raken bij mij altijd wel een snaar. Kortom, ik ben fan, al was het alleen al vanwege haar prachtige bos krullen!

Bovenstaande shows bezoek ik allemaal samen met nichtje J.

Ook staat er eindelijk weer een theateravond met vriendlief gepland

Eind april 2017 sluit ik mijn theaterseizoen af en wel met een show van iemand waarvan ik eigenlijk had gedacht dat ik er nooit naar toe zou gaan. U begrijpt het al, het is niet mijn keuze maar inderdaad, vriendlief vindt hem geweldig dus offer ik gerust mijn vrije avond op om hem gezelschap te houden. Over wie ik het dan heb? Over de gelauwerde muziekkomiek, Hans Liberg! Met muzikale omlijsting staat hij garant voor een avondje plezier. Ik ben benieuwd en laat me graag verrassen!

Een theateravondje begint standaard met een etentje

Ook dat is door de jaren heen traditie geworden. Voor de voorstelling even gezellig samen wat eten. Meestal wordt het dan de pizzeria waar we onder het genot van een lekkere pizza alvast in de stemming komen voor de show. Op de één of andere manier hoort het gewoon bij elkaar; uit eten & theater!

Welke van mijn voorstellingen zie jij absoluut niet zitten?

12 comments

 1. Koen

  Alvast heel veel plezier met de voorpret bij de vijf voorstellingen van jouw theaterseizoen 2016/2017. Als ik zou worden uitgenodigd om mee te gaan naar deze shows zou ik zeker ja zeggen. Maar ik zou er zelf geen kaartjes voor kopen. En om toch op je vraag te antwoorden: ‘Jandino’ (denk ik). Ik ga hyperventileren als ik hem zie voorbijkomen tijdens het tv-zappen. Maar eerlijk gezegd ken ik hem nauwelijks. Mijn theaterseizoen is traditioneel vol met toneel (Vlaams en Nederlands), een of twee opera’s, een dansvoorstelling en een paar musicals. Heel heel soms cabaret.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik had ook niet verwacht dat ik Jandino leuk vinden hoor! Op televisie zapp ik ook altijd direct weg bij hem maar ik vond zijn show toen verrassend goed.

   Beantwoorden

 2. Ferry & Jacqueline

  Theateravond is zeker heel leuke plan voor jullie. Ik ben geen type om daar toe te gaan. Maar voor jullie is hele vooruitzicht om te toe te gaan. Leuke foto.

  Beantwoorden

 3. sammie

  Ik ben al zo lang niet meer naar het theater geweest terwijl het toch altijd een leuke avond uit is. Alvast heel veel plezier!

  Beantwoorden

 4. Sabine

  Wat leuk zeg! Ben al zo lang niet meer naar theater geweest, ook niet naar een musical. Mijn eerste keer in Colombia moet nog komen haha. Alhoewel, heb wel eens een muziekvoorstelling gezien… maar geen theater dus.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Zoiets is niet gebruikelijk in Colombia of door de taal misschien?

   Beantwoorden

 5. Kim

  Ik moest je vraag twee keer lezen, maar waar ik niet naar uitkijk is Jandino. Ik denk niet dat ik daar de hele avond naar kan luisteren. Sara Kroos heb ik twee seizoenen geleden gezien, die vond ik erg goed. Jeans blijft altijd goed. Ik mag er volgende week al van gaan genieten :).

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Volgende week al naar Jeans? Leuk joh! Wij zijn pas eind februari aan de beurt.

   Beantwoorden

 6. Mrs. T.

  Ik las dat Liberg gaat stoppen, dus het wordt dan wel een bijzondere show denk ik. Zag hem lang geleden ook ‘ns, vond het leuk maarniet meer dan dat.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik weet ook niet zo goed wat ik van hem kan verwachten. Het is ook meer vriendlief zijn keuze dan de mijne maar wie weet, word ik aangenaam verrast.

   Beantwoorden

 7. Zo simpel is dan geluk

  Jandino is zo leuk!!! Dat is alleen geen antwoord op je vraag, maar ja. 😉

  Beantwoorden

 8. Flavie

  Ik heb het niet zo voor theater, maar wens jullie alvast veel theaterplezier 😉

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.