Oostenrijk

Relationele perikelen die iedereen wel herkent, hoop ik

Inmiddels zijn vriendlief en ik alweer bijna 14,5 jaar samen en weten we natuurlijk donders goed wat we aan elkaar hebben. Zo delen we allebei een passie voor formule 1, kunnen we allebei eigenlijk niet zonder een jaartje Oostenrijk en hebben we in de loop van de jaren onze eigen domme humor ontwikkeld.

Oostenrijk

Toch zijn er ook van die momentjes waarop ik vriendlief echt niet snap. Of eigenlijk, zijn handelen of het gebrek eraan niet snap. Inmiddels heb ik mij bij de meeste zaken maar neergelegd maar toch blijf ik mij er iedere keer weer over verbazen! Benieuwd waar ik me zoal over blijf verbazen? Ik zet er een aantal voor je op een rij!

 1. De afwasborstel. Ja, die zag je niet aankomen. Niet de wc-bril of het dopje van de tandenborstel maar de afwasborstel. Hoe is het toch mogelijk dat dat ding altijd in de gootsteen ligt? Waarom niet gewoon opruimen in het kastje onder de gootsteen? Na al die jaren ruim ik nog steeds braaf de afwasborstel op en snap ik nog steeds niet waarom dat zoveel moeite is.
 2. De 5 minuten regel. Echt, als dat echt zo was, dan had vriendlief alle nog resterende klusjes in hooguit 1,5 uur wel kunnen klaren. Feit is helaas dat sommige klusjes al jaren liggen te wachten totdat vriendlief eindelijk die 5 minuten tijd heeft gevonden. Voorbeeldje? Het keukenkastje wat even opnieuw afgesteld moet worden, nu klappert het deurtje steeds open. Ik geloof dat dat inmiddels al maanden zo is, terwijl het volgens vriendlief nog geen 5 minuten werk is. Ik snap het niet!
 3. Zijn kleding. Waarom hangt er altijd een kleerhanger met zijn kleding aan mijn kant van de kledingkast? Inderdaad, dan kan meneer gewoon lekker makkelijk zijn deur openen. Snap ik hoor maar hang het dan ook weer terug! Nee, het hangt gewoon mooi aan mijn kant en ik mag het dus weer verschuiven. Snap jij het?
 4. Zijn wekker. Waarom zet je dat ding als je toch pas een dik uur later uit bed gaat? Ik snap de logica hiervan echt niet, zet dat ding dan gewoon een uur later!
 5. Het inparkeren van mijn auto. Echt, geloof me, hij zet mijn auto scheef in het vak. Zelf vind ie van niet natuurlijk maar het is wel zo, waardoor ik dus zowat tegen de buurvrouw haar auto aan zit omdat ik denk gewoon recht achteruit te kunnen.
 6. Lepelen uit de pindakaaspot. Echt, wat vind ik dat goor! En dan mij gewoon een kus willen geven he? Bah, smerig!
 7. Niks maar dan ook echt niks weg kunnen gooien. Okay, ik snap het wel, vriendlief handelt in van alles en nog wat dus alles is in zekere zin ‘werkvoorraad’ maar soms moet je weleens schoon schip maken. Waarom zou je in hemelsnaam spijkerbroeken bewaren die je aan kon toen je 18 was maar nu dus een kilootje of 15 al lang niet meer?
 8. Zijn muzieksmaak. Hoe kun je in hemelsnaam het ene moment naar The Rolling Stones luisteren om vervolgens Kleine jongen te neuriën? Echt, het vliegt alle kanten op en ik weet dan ook nooit wat ik nu weer op de achtergrond kan verwachten.
 9. Zijn stamppotten. Ja, tussen ons gezegd en geschreven, vriendlief maakt overheerlijke stamppotten maar waarom moet ik dan minimaal 10x tijdens 1 maaltijd bevestigen? Mijn pasta is minimaal net zo lekker en ik vraag er toch ook niet steeds om?
 10. Zijn koude voeten. Ik bedoel, normaal is de man toch het kacheltje in huis? Nou, niet bij ons hoor. Ik heb er zo’n pesthekel aan als hij zijn 2 ijsklompen ineens tegen mij aanschuift. Ik ben dan acuut wakker en kan er donder op zeggen dat ik vervolgens naar de wc kan gaan!

Brugge 2016

Waar irriteer jij je weleens aan bij je partner?

 

13 comments

 1. Sabine

  Haha ik leef na ons trouwen nog steeds op een roze wolk 😛 😀 Kan echt even niets bedenken… in het begin irriteerde ik me soms wel aan dingen, maar ik heb me daarbij neergelegd. Hij is netjes en maakt alles netjes schoon, strijkt zijn eigen was en wast vaak ook nog zelf. Ohja misschien één ding: de losse koffie schept ie altijd net op het randje van de keukenkast in het apparaat waardoor de helft op de grond valt en ik weer kan gaan stofzuigen. Dat mag wel eens anders nu we getrouwd zijn 😛

  Beantwoorden

 2. sammie

  Hahahaha, ja zo hebben we allemaal denk wel van die dingetjes 😀 Maar ik ben bij ons in huis degene met koude voeten 😀 Ik had van de week ook nog zo’n irritatie momentje maar nu kan ik er niet meer op komen 😀

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Mocht het je te binnen, schieten, dan hoor ik het graag!

   Beantwoorden

 3. Deborah

  WHAHA die afwasborstel!! Hier precies het zelfde!!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Gelukkig, ben ik niet de enige!

   Beantwoorden

 4. Mrs. T.

  hahaha, 1 en 4 zijn heel herkenbaar!

  Beantwoorden

 5. Marcella

  Haha, grappig lijstje 😉 Ik erger met ook wel eens hoor, maar uiteindelijk mis ik ‘m altijd als hij er even niet is. Iedereen heeft vast zo zijn gekkigheden. Hoort erbij!

  Beantwoorden

 6. Morgaine

  Even een plak berichtje, alles is oké.
  Ik kom even gedag zeggen, i’m still alive!
  Omdat velen mij gingen missen heb ik even een update geplaatst, maar ik ben er nog niet helemaal, de onrust om weer te haken is groot, plus vanaf maandag werk ik er weer een ochtend bij, de nieuwe dienstregeling gaat per nu van start.
  Ik wens jou/jullie een heel fijn weekend toe, nog even geduld en ik zal er ook vast en zeker weer zijn.
  X

  Beantwoorden

 7. Nicetobeout

  Haha geweldig. Dat van die wekker komt mij heeeeel bekend voor. En ik snap ook niet waarom het zo moeilijk is je was IN de wasmand te gooien i.p.v. ernaast of erop GRRR

  Beantwoorden

 8. Flavie

  Zo grappig om te lezen… ook hier zijn er kleine ergernissen: vaak dingen vergeten, mij niet horen als ik iets vraag, zijn te lange uitleg iedere keer… gelukkig zijn er zovele goede puntjes 😉

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Die goede puntjes zorgen er in ieder geval voor dat ik die mindere puntjes maar voor lief neem!

   Beantwoorden

 9. Shirley

  Hier heeft ook HIJ de koude voeten. Verder erger ik me soms aan hoe kalm hij is, maar dat zegt meer over mij natuurlijk. Daarnaast wonen we nog niet samen, dus de echte ergernissen moeten nog komen.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Oh, wacht maar tot jullie samenwonen! Dan komen er nog meer van dit soort kleine ergernissen!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.