Alhambra Andalusië

Gastblog: De absolute hoogtepunten van Andalusië

Gastblog… nog niet eerder verscheen er een artikel van iemand anders op mijn blog. Maar onlangs werd ik benaderd door Nina Carvalho met de vraag of ze misschien een artikel mocht schrijven voor mijn blog. Gewoon om eens uit te testen of bloggen misschien iets voor haar is. Dus besloot ik om dat gewoon eens te gaan doen. Waarom ook niet? Dus bij deze haar artikel over De absolute hoogtepunten van Andalusië.

Een van de meest bezochte bestemmingen voor Nederlanders blijkt Andalusië te zijn. Voor mij de uitdaging om zelf eens te ervaren wat deze plek zo geweldig maakt. Uiteindelijk was daar niet veel voor nodig en ben ik echt aangenaam verrast door de schoonheid van deze regio. In anderhalf week tijd hebben we vanuit 2 verschillende accommodaties in Zuid-Spanje veel kunnen zien en doen, mede dankzij het huren van een auto. Een auto is daarom wel een must om de verborgen schatten van Andalusië binnen handbereik te hebben.

De Mezquita kathedraal in Córdoba

Het historische centrum van Córdoba in Spanje, met de kathedraal, staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Als je de Mezquita kathedraal inkomt dan weet je direct waarom. Je wordt bij binnenkomst omringd door een hoeveelheid aan zuilen, deze cluster van zuilen wordt ook een woud van palmen genoemd. Aan weerszijden zijn de +/- 50 kapellen overvloedig katholiek ingericht. Deze renaissancistische en barokke stijl is in contrast met de Arabische bouwkunst van de eeuwen daarvoor. Hierdoor krijgt de Mezquita kathedraal haar bijzondere karakter.

Mozquito Kathedraal Andalusië

De mooie stranden van de Costa De La Luz

De Costa de la Luz is de Atlantische kust van Andalusië, vertaald naar het Nederlands betekend dit Kust van het Licht. In dit stukje Andalusië draait alles om wind, strand en water. De Costa de la Luz is de perfecte plek om je op een board te wagen of te gaan kitesurfen. In en om Tarifa zijn diverse plekken waar je lessen kunt volgen om de golven onder bedwang te krijgen.

Het Alhambra in Granada

Het Alhambra is een paleis en fort uit de middeleeuwen van de Moorse heersers van het koninkrijk Granada in Andalusië. Het Alhambra is door koning Carlos gebouwd ter ere aan zichzelf en aan het christendom. Het paleis is werkelijk waar een spectaculair bouwwerk waar de rijkdom ervan af straalt. Het geheel bestaat uit drie paleizen die met elkaar in verbinding staan. Lefhebbers van architectuur worden getrakteerd op een zeer verfijnde bouwkunst. Vanbinnen kijk je je ogen uit naar allerlei schitterende kleuren en vormen, het houtsnijwerk, de smalle zuilen, mooi afgewerkte plafonds. Met als kerst op de taart de tuinen van het paleis de Generalife met een lange vijver omgeven door bloemperken.

Alhambra Andalusië

De oude wijk Santa Cruz en de Mudejar-Paleizen

De wijk Santa Cruz staat bekend als de oude Joodse wijk van Sevilla. Zij woonden daar al sinds de Romeinse tijd. De wijk Santa Cruz bestaat uit smalle steegjes waardoor het af en toe een doolhof kan zijn. Een goed gevoel voor richting is zeker geen overbodige luxe om de weg niet kwijt te raken. De wijk is geschikt om je een weg te banen tussen leuke terrasjes en andere leuke plekjes. Het Koninklijk Paleis van Sevilla is een goed herkenningspunt om je weg weer terug te vinden. Tevens een complex dat ook onderdeel is van het werelderfgoed en zeker de moeite waard om te bezoeken. De bouwstijl van het paleiscomplex is voor Andalusië uniek en stamt uit de christelijke tijd. Zo vind je er veel hoefijzerbogen, versierd stucwerk en bewerkte plafonds.

Zijn jullie weleens in deze prachtige streek van Spanje geweest?

Geschreven door: Nina Carvalho
Foto’s: Pixabay

2 comments

  1. Sabine

    Dit lijkt me zo prachtig om naartoe te gaan! Word al verliefd als ik de foto’s zie en dit verhaal lees haha. Vooral Granada lijkt me heel interessant!

    Beantwoorden

  2. Saskia

    Oh prachtig. Kan me voorstellen dat dit erg mooi was/is. Prachtige foto ook de laatste

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.