Ardennen

Fotoblog | Optimaal genieten in de Ardennen

Ardennen… het voelt al niet meer aan als vakantie. Het voelt als thuiskomen. Ook al is ‘ons’ huisje wars van comfort, toch voelen we er ons thuis. De ligging, in de buurt van Hotton, is perfect voor het maken van leuke uitstapjes en de prachtige natuur in de directe omgeving bezorgt ons iedere keer weer een enorme glimlach.

Eind augustus waren we weer in ons geliefde Ardennen. Hoewel het grotendeels in het teken stond van Max Verstappen & co was er voorafgaande aan het formule 1 weekend nog net even tijd voor wat ontspanning. Niet alleen bezochten we toch nog even Durbuy, ook genoten we van lekkere patatekes op het dakterras bij friterie Bertrand in Trois Points en waren we iedere avond onder de indruk van de mooiste zonsondergangen. Hoogste tijd dus om dit met jullie te delen!

Het kleinste stad in de Ardennen

Durbuy is een van de toeristische trekpleisters in Wallonië. Jaarlijks trekt de van oorsprong Middeleeuwse stad, die (volgens de inwoners) bekendstaat als de op een na kleinste ter wereld, duizenden toeristen. (Bron: Wikipedia)

Durbuy

Ondanks dat we er al meerdere keren zijn geweest, stond het ook nu weer hoog op mijn verlanglijstje. De donderdag, voorafgaande aan de gratis pitwalk, besloten we dan toch nog even snel naar Durbuy te gaan. Even ons vaste rondje te maken door de smalle steegjes, even de sfeer opsnuiven en nog snel even een glimp werpen op het kasteel. Het was er op dat moment nog vrij rustig waardoor ik natuurlijk toch weer als een halve Japanse door het stadje trok. Ondanks de opmerkingen van vriendlief ‘die foto heb je toch al, Wan?’ legde ik toch alles weer vast.

Durbuy

Prachtige valleien…

Iedere avond als we terug reden vanuit Spa richting Hotton kwamen we langs zo’n prachtige vallei. Een mooi dal met her en der wat huizen en natuurlijk steevast elke avond een mooie gloed. Vriendlief was zo lief om te stoppen zodat ik ook dit moois weer vast kon leggen.

Ardennen

Maar ook vlakbij ons plekje werd er op dag 1 al gestopt. Want zeg nu zelf, deze beauties vragen er toch gewoon om?

Ardennen

En dan genoten we nog elke avond van de prachtigste zonsondergangen bij ‘ons’ huisje…

Hotton

Hotton

Kortom, ik heb nu alweer zin om naar de Ardennen te gaan!

Zoals het nu lijkt, gaan we volgend jaar in juni twee weken die kant op. Dan hebben we eindelijk eens echt tijd om de Ardennen van binnen en buiten te leren kennen. Er zijn nog zoveel mooie plekjes die we tot nu toe hebben gemist, nog zoveel mooie wandelroutes die onze namen uitschreeuwen, terrasjes die ons maar al te graag als gast willen verwelkomen maar bovenal spreekt de ongedwongen sfeer, de rust en de natuur ons enorm aan.

Zijn jullie weleens in de Ardennen geweest? En zo, wat vond je ervan?

 

15 comments

 1. Daphne | Travelshot.nl

  Fijne plaatjes! Het ziet er super knus uit daar, prachtig stadje ook. Ik ben helaas nog nooit in de Ardennen geweest, maar ik ben wel benieuwd naar deze omgeving 🙂

  Beantwoorden

 2. ~ Inge ~

  Ohh…mooie foto’s Wanda! Ja, wij komen regelmatig in de Ardennen, van ons vandaan is het niet zo heel ver 😉 Nu de herfst ook aantreedt is een bezoek aan de Ardennen erg de moeite waard!!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Het is jammer dat het voor ons al gauw een uurtje of 4,5 rijden is want anders zaten we er echt heel erg vaak! We zijn er een paar jaar geleden ook in de herfst geweest, toen begon het net te verkleuren. Zo mooi om te zien dan!

   Beantwoorden

 3. Morgaine

  Prachtig mooi die foto’s en ja ik ben weleens in de Ardennen geweest, overlevingskamp met school noemden ze dat, in Houffalize om exact te zijn, heb er geen mooie herinneringen aan, hahahaha Maar dat is een ander verhaal, en zou het nu nog weleens terug willen zien, dan het liefst wel in alle luxe vandien 😛

  X

  Beantwoorden

 4. Conny

  Ja, de Ardennen. Mooi daar en wie weet kom ik daar nog ’s te wonen. Het zou zomaar kunnen. Je parle Français, alors pas de problems.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Nou, ik zou er prima willen wonen hoor! Je parle Français un petit peu!

   Beantwoorden

 5. Nicetobeout

  Wij zijn ook grote Ardennen fans. En ik herken het helemaal wat je zegt dat het voelt als thuiskomen! Wij verblijven ieder jaar wel in het tweede huis van een kennis die hij zelf nabij La Roche gebouwd heeft. Heerlijk tot rust komen daar.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   La Roche… ook zo’n mooi stadje! Komen we eigenlijk ook altijd wel even als we in Hotton zijn.

   Beantwoorden

 6. Anne - Ditisanne.nl

  Leuk!! De Ardennen zijn geweldig; ik ga er regelmatig heen voor een wandelweekend! Durbuy is ook mijn favoriete stadje, zó mooi daar!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ja, het is er echt heerlijk om te wandelen! Volgend jaar willen we daarom ook graag 2 weken die kant op zodat we er echt optimaal van kunnen genieten en ook de tijd hebben om er mooie wandelingen te maken.

   Beantwoorden

 7. Ferry & Jacqueline

  Wat is daar heel mooi in Ardennen in België. Mooie foto’s heb je gemaakt. Luchtballon heb je mooi fotografeert. Echt super. Vroeger hebben wij daar ook vakantie gehouden. Je zult weer zin hebben in België. Je bent echt uitgaande. Moet wel geld voor hebben.
  Doei…Fijne dag…

  Beantwoorden

  1. Wanda

   We hebben het geluk dat we natuurlijk buiten het seizoen op vakantie kunnen en zoals in België gebruik kunnen maken van een huisje van een kennis…

   Beantwoorden

   1. Ferry & Jacqueline

    Dat is zeker meegenomen dat huisje van een kennis heeft. Echt mazzel.

    Beantwoorden

 8. Flavie

  Knappe foto’s!
  We waren er ooit, maar wij gaan liever naar de kust.

  Beantwoorden

 9. LJ

  Voor mij zijn de Ardennen de Belgische Alpen… 🙂 nee serieus, ik ben altijd blij als ik het ‘platte’ Vlaanderen even achter me kan laten om daar door de bossen en de heuvels te gaan trekken! Ik probeer er dan ook minstens twee maal per jaar naartoe te gaan. Begin november is het weer zover, ik kijk er keihard naar uit!!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.