De Zondagse Drie… (20)

Een wekelijkse terugkerende blog op zondag met daarin drie dingen die op de een of andere manier typisch zijn voor deze zondag of gewoon zomaar in me zijn opgekomen om deze blog mee te vullen!

Na een week waarin ik voor de verandering 5 dagen ging werken om zo een beetje van mijn achterstand weg te poetsen en waarin Sara Kroos zich ziek meldde en haar show dus werd verplaatst, kwam het weekend voor mij echt geen moment te vroeg. Man, wat was ik er aan toe en wat had ik graag afgelopen vrijdag om 15.00 uur de spreekwoordelijke handdoek al in de ring willen gooien maar ja… met mijn toch al immer te weinig vakantiedagen, leek me dat in ieder geval geen strak plan en heb ik het braaf tot 17.00 uur volgehouden.

Maar goed, waar zal ik deze Zondagse Drie eens mee gaan vullen?

Ik denk gewoon met 3 dingen die ik voor vandaag op de planning heb staan, te weten:

Goulashsoep maken…

20140613_125632
Nergens smaakt de goulashsoep zo lekker als in Hongarije zelf!

Oh, dit staat al een tijdje in de planning maar ieder weekend kwam er steeds wat tussen en aangezien deze soep wel een uurtje of 3 moet pruttelen, moet je er dus echt wel even tijd voor maken en dat was dus steeds het probleem. Nu heb ik me echt voorgenomen om na het ontbijt ermee bezig te gaan zodat we vanavond kunnen genieten van deze heerlijke soep! Het was altijd al één van mijn favoriete soepen maar sinds we in Hongarije zijn geweest waar de goulashsoep zijn oorsprong vindt, ben ik helemaal fan maar dan wel van de zelfgemaakte en niet de blikken- of zakvariant.

Linda’s lezen!

linda

Wanda en tijdschriften… het is ook altijd hetzelfde liedje! Oftewel, ze belanden ongelezen in de tijdschriftenmand en op het moment dat de nieuwe op de mat valt, bedenk ik me dat ik de 2 van daarvoor ook nog heb liggen. Hoezo geldverspilling? Okay, in begin kocht ik de Linda los en eind vorig jaar heb ik een abonnement genomen en kreeg ik de Dolce Gusto koffieautomaat gratis waardoor ik, echt waar, elke avond geniet van een heerlijke cappuccino of latte machiato maar het blijft natuurlijk wel zonde om straks met een stapel tijdschriften te blijven zitten. Dus vandaag ga ik nummer 136 lezen zodat ik weer redelijk bij ben als volgende week 138 binnen komt!

Op de koffie bij mijn ouders!

zweden1

Waar we normaal op zondag nog weleens bij mijn ouders willen aanschuiven voor een patatje uit de frituur, wordt het nu dus alleen een bakkie leut. Ik heb tenslotte niet voor niks, hopelijk, vanochtend een heerlijk goulashsoepje gemaakt. Voordeel van zondagavond op visite gaan, is het vooral het simpele feit dat ik morgen nog gewoon lekker vrij ben, dus niet de hele tijd op de klok zit te loeren en niet bij thuiskomst nog snel mijn bammetjes moet smeren en ach, het is natuurlijk ook altijd wel gezellig bij mijn ouders. Beetje keuvelen over al onze vakantieplannen en zo…

En wat eten jullie vanavond?

16 comments

 1. Olga

  Ik vind Linda altijd een leuk blad. Lijkt me geen straf om daar nog een paar ongelezen exemplaren van te hebben liggen. Zorgt voor uren vermaak, lekker toch? 🙂

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Is ook zeker geen straf hoor om een voorraadje te hebben maar mezelf kennende kan het ook zomaar een behoorlijke stapel gaan worden en dat is wel weer zonde natuurlijk…

   Beantwoorden

 2. Morgaine

  Herkenbaar van die tijdschriften, ooit verslond ik ze, maar nu? totaal niet meer, noch los kopen, ik heb dan ook nul abbo’s in huis en dat bevalt prima. als ik wil, kan ik elke week kijken, maar ik lees blogs hey! hahahaha

  En van dat koffie drinken, ja ik mis mijn ouders om de hoek dus… iets lastiger, maar ik snap je wel inderdaad. Ik hoop dat de soep gelukt is straks, vast wel, met heel veel liefde gemaakt weet ik al vanuit jouw schrijven 😀

  En wat eet ik vanavond, wat makkelijks, hambrugers op broodje, met mad saus, zurige saus, ijsbersla zelf vers gesneden, uitje rauw erop vers gesneden en wat tomaat… klaar!

  X

  Beantwoorden

 3. Ferry & Jacqueline

  Goulash soep zijn wij ook dol op. Mm..Tijdschriften vind ik ook leuk om te zien. Leuke blad heb je van Linda. Gisteren was ik nog naar de ouders geweest om te thee te drinken. Ik lust namelijk geen koffie. Je ouders zit niet dichterbij. Wonen erg ver. Wij eten vandaag wat eenvoudig.
  Fijne dag.

  Beantwoorden

 4. Deborah

  haha dat heb ik dus met mijn runnersworld bladen. Ik loop drastisch achter met lezen. Moet misschien ook eens een zondag inplannen om bij te lezen.
  Wij eten lekker makkelijk vandaag. patatjes 🙂

  Beantwoorden

 5. Saar

  Ik ben gestopt met het lezen van tijdschriften. Veel te duur en eigenlijk ben je er zo doorheen. Was best lastig, want ik vond tijdschriften kopen wel heel leuk!

  Beantwoorden

 6. marjolein

  Jeetje, dat je kunt achterlopen met het lezen van tijdschriften! Mij valt juist op dat ik me verheug op het lezen en dan na tien minuten wenend constateer dat ik er alweer doorheen ben: zoveel van die “luchtige” rubrieken waar je voornamelijk langs bladert (fotoshoots, etc.) dat ik idd ook constateerde dat het me in veel gevallen het geld niet meer waard was. Desalniettemin lekker om een voorraadje achter de hand te hebben, zeker in Linda is nog relatief veel te lezen!

  Beantwoorden

 7. Mrs Brubeck

  oh..fijn lijstje!
  En ook een Linda fan, ik denk dat ik ze allemaal gelezen heb. Alleen jammer dat een abonnement in Belgie redelijk duur is en geen andere voordelen biedt!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Geen cadeautjes erbij? Dat is inderdaad jammer.

   Beantwoorden

 8. Lies

  Ah, op de koffie gaan is altijd gezellig! En ik ben niet zo dol op soep. Ik lust eigenlijk alleen tomaten, kippen, en groente soep, en dan vind ik tomaat/groentesoep met ballen echt nog het lekkerst 🙂

  Beantwoorden

 9. sammie

  Verse soep is altijd zo lekker! Ik ben er dol op met deze koude dagen!

  Beantwoorden

 10. Flavie

  De Dolce Gusto is een fantastische uitvinding!
  Hier net zo met tijdschriften… nu ik een abonnement heb op Vitaya, heb ik een maand de tijd om hem uit te lezen… en tot nu toe lukt dit prima 🙂

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Die koffie is zo lekker!

   Beantwoorden

  2. Wanda

   Leuk joh dat jullie naar Dublin gaan!

   Beantwoorden

 11. Sabine

  Hahaha de Linda lezen is in ieder geval gelukt! Inclusief al je collega’s 😛

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ja, was wel een succes vandaag!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.