Blue Monday don’t hurt me today!

Blue Monday… oftewel de meest deprimerende dag van het jaar volgens de Britse psycholoog Cliff Arnall. Het is een maandag, het is nog maar januari, het is waarschijnlijk bagger weer, nog donker en grauw, je voornemens zijn alweer gedoemd tot mislukken en oh ja, je hebt geen geld want december was een veel te dure maand en je nieuwe salaris laat nog even op zich wachten.

Kortom, op Blue Monday is het blijkbaar geoorloofd om je rot te voelen en de hele dag in bed te blijven liggen. Heb ik er zelf last van? Nou, ik moet zeggen dat ik wel een kandidaat ben voor de zogenaamde winterdip. Januari en februari zijn wat dat betreft zeker wel mijn valkuilmaanden. Vooral als het betekent dat ik noodgedwongen thuis moet zitten omdat het of regent of ijzelt of zo ontzettend grauw oogt dat de lust om erop uit te trekken je acuut vergaat. Maar ik moet zeggen dat ik er vandaag, ondanks dat er buiten nog steeds sneeuw ligt en het ook nog eens ontzettend koud schijnt te zijn, weinig last van heb.

Winterwandeling in Borgerswold in Veendam...
Winterwandeling in Borgerswold in Veendam…

Plannen…

Komt misschien ook wel doordat de zon gewoon lekker schijnt waardoor het in ieder geval een stuk vriendelijker aan doet, dat er zeker voor februari alweer de nodige leuke uitstapjes zijn gepland en dat ook onze vakantieplannen (juni en september) steeds wat concreter worden waardoor ik er op dit moment nog niet zoveel last van heb. En de toezegging van vriendlief dat we misschien ook in maart/april nog wel even weg zouden kunnen gaan! Vriendlief weet natuurlijk als geen ander hoe ik daar van op kan leven, dus als dat geen liefde is…

Voornemens…

Ook qua voornemens gaat het eigenlijk best wel lekker en is er zeker nog geen sprake van een dip. We zijn tot nu toe elk weekend nog aan de wandel geweest en afgelopen weekend ben ik zowaar weer naar de sportschool geweest dus so far so good. Met de motivatie zit het dan ook wel goed. Het is helaas jammer dat de weegschaal nog niet zo veel verschil laat zien, maar dat zou wellicht ook iets te maken kunnen hebben met het feit dat ik het nog wel lastig vind om te minderen met eten en vooral minder te snaaien… zou best een verband tussen kunnen zijn, toch?

Winterwandeling in Borgerswold in Veendam
Winterwandeling in Borgerswold in Veendam

Tijd te kort…

Het is meer dat ik tijd te kort kom of misschien wil ik juist wel te veel waardoor ik voor andere dingen geen tijd heb. Zo heb ik net bij Bol.com een boek over fotografie besteld, Shoot fotograferen met je hart, en ja, als dat boek morgen binnenkomt, dan jeukt het mij natuurlijk om ermee aan de slag te gaan maar… er zal toch eerst gewoon 4 dagen gewerkt moeten worden. Ook verwacht ik morgen de Capitoolgids over Zweden wat nu toch echt wel onze bestemming voor juni gaat worden, dus ook daar wil ik me het liefste direct op storten.

Dus nee, vooralsnog merk ik vandaag niks van Blue Monday, de zon schijnt, mijn zelfgemaakte goulashsoep staat al lekker te pruttelen, er ligt een spannend boek op me te wachten, nog 1,5 Linda kan ik verslinden, wil eigenlijk ook nog een lesje Reisjournalistiek afronden en vanavond is The Blacklist er weer op! Het is alleen jammer dat ik nog wel die kou moet trotseren…

En jij? Heb jij last van Blue Monday?

14 comments

 1. Marion

  Geen moment last van. Ik ben niet depressiever dan ik al ben 😉 Prachtige foto’s maak je. Jij hebt dat boek volgens mij helemaal niet nodig. Ben benieuwd wat je ervan vindt.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Lief van je! Ik wil alleen nog wat creatiever erin worden…

   Beantwoorden

 2. Gerda Esser

  Hallo Wanda

  Leuke vooruitzichten heb je
  En ik heb geen last van Blue Monday
  Ik wens jou een hele fijne week

  Liefs Gerda

  Beantwoorden

 3. Wendy

  Geen last van gehad vandaag. Mijn mijn collega des te meer. Haha. Ze had een slechte nacht gehad, alles ging fout en toen ik in mijn pauze voorbij zag komen dat het Blue Monday was, vielen de puzzelstukjes op zijn plaats. “Weet je waar jij last van hebt…?” 😉

  Beantwoorden

 4. Morgaine

  hahahahaha nee dus, ik vind dat zo’n onzin, hoe praat je mensen een psyche aan juist… want elke radio station of op tv zal het vermeld worden, ja als je het 50x op een dag hoort dat je depri moet zijn omdat…. dan word je dat vanzelf wel ergens, toch?

  Dat zijn weer mooie plannen die op stapel staan, laat maar komen, ben benieuwd wat jij van dat boek vind, over fotografie, heb er al eens eerder over gelezen namelijk.

  X

  Beantwoorden

 5. Mieke

  Mooie foto’s!
  En fijn dat de blue monday jou niet te pakken krijgt. Moet zeggen dat ik er zelf ook geen last van heb gehad gelukkig.
  Shoot is een heel fijn boek! Ik heb het ook en ik vind het een aanrader!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Leuk! Ik wil er dit weekend mee aan de slag…

   Beantwoorden

 6. Sabine

  Wat leuk naar Zweden!!! Mooi vooruizicht tijdens de koude winterdagen 😀 Ik had ook tijd tekort afgelopen weken (ben nu alles ook aan het bijlezen hahaha), dus sliep ik maar gewoon minder. Blijkt nu toch niet zo een goed idee te zijn geweest, zie er echt uit als een zombie 🙁

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Maar je hebt er wel wat moois van gemaakt! Is dat ook een gratis thema of een betaalde versie?

   Beantwoorden

   1. Sabine

    Gratis. En die van jou? Ik zou er in de toekomst misschien wel over denken om ervoor te betalen, maar voor nu is het even goed.

    Beantwoorden

    1. Wanda

     De mijne is ook gratis. Ik wilde het ook eerst uitproberen en ook zeker weten of een eigen domein bevalt en welk thema en zo… zoveel keuze…

     Beantwoorden

     1. Sabine

      Pff ja bijna 3000… heb er eerst 20 uitgeprobeerd voordat ik bij deze kwam haha 😛

     2. Wanda

      Zo herkenbaar! Weet nog niet eens of ik deze ga houden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.