Dag Oktober, Hallo November!

Nog minder dan twee maanden te gaan en dan zit dit jaar er al weer op. Het is echt absurd hoe snel de afgelopen weken zijn gegaan. Inmiddels zitten we letterlijk vol in de herfst en ben ik die regen wel alweer zat. De herfst vind ik best een mooi seizoen, maar man, mag het ook wat minder met die regen? Maar goed, oktober dus, waar was ik zo druk mee?

Op paddenstoelenjacht

Herfst betekent voor mij vooral lekker wandelen in de bossen, genieten van al die mooie herfstkleuren én natuurlijk het spotten van de mooiste paddenstoelen. Vooral de rood met witte stippen (de vliegenzwam) is mijn favoriet, hoewel ik dit jaar ook de paarse variant (schijnridderzwam) heb ontdekt.

Fraeylemaborg oktober

De Heemtuin oktober

Traditiegetrouw ging ik zowel op Landgoed Fraeylemaborg in Slochteren als in De Heemtuin in Muntendam op paddenstoelenjacht.

En ja, beide keren zag ik heel wat paddenstoelen, hoewel er in De Heemtuin ook al veel waren gesneuveld helaas. Het blijft hoe dan ook een mooi gezicht, maar ook lastig om ze een beetje fotogeniek vast te leggen.

Pompoenenschuur in Kiel-Windeweer

Pompoenenschuur

Hoewel het slechts een kwartiertje rijden is, was ik er nog nooit geweest, maar dit jaar kwam het er dan toch eindelijk van. Op een zaterdag besloot ik dat het tijd werd om wat herfst in huis te halen, dus ging ik samen met mams naar Kiel-Windeweer en keken we onze ogen uit.

Nog nooit heb ik zoveel pompoenen bij elkaar gezien. Groot, klein, oranje, wit en in allerlei vormen. Nu ben ik zelf totaal niet creatief, dus ik hoopte dat ze wat decoratiestukjes hadden, want anders werd het slechts een kwestie van ergens op een kast een pompoen neerleggen. Gelukkig voor mij waren ze druk bezig en heb ik inmiddels twee decoratiepompoenen in huis staan.

Herfstwandeling in de bossen bij Drouwen

Drouwen oktober

Oktober was nu niet bepaald een maand met veel mooie herfstdagen. Slechts één keer was het dusdanig lekker wandelweer dat we onze wandelschoenen uit de kast haalden. Gewapend met mijn camera gingen we naar Drouwen waar we kozen voor de route Tussen Heide en Vennen, één van mijn favoriete wandelingen inmiddels.

Heel gevarieerd, zowel bosrijk als heide, maar ook een drietal vennen. Zeker mooi in augustus als de heide bloeit, maar ook nu in de herfst een absolute aanrader.

Meer weten over de wandeling? Klik dan hier!

Wat gebeurde er verder nog in oktober?

 • Mikey is gelukkig nog steeds een dikke kroelkip, hele avonden ligt hij gezellig bij mij op schoot, heerlijk!
 • van het werk hadden we een uitje bij Beachclub Nu in Biddinghuizen, erg gezellig!
 • ik las maar liefst drie boeken uit: De Terugkeer van Mia van Samuel Björk (****), De puzzelvrouwen van Berlijn van Anna Elory (***) en Het hoge noorden van Ulf Kvensler (****)
 • Verstappen werd voor de 3e keer wereldkampioen!!
 • we bezochten een antiekbeurs in Cloppenburg (viel tegen, wel hele lekkere goulashsoep)

Wat zijn onze plannen voor november?

Nou, terwijl jullie dit lezen, struin ik ergens rond op de Winterfair in Hardenberg. Vorig jaar voor het eerst geweest en dat is ons, mams en ik, zo goed bevallen dat we nu opnieuw gaan.

Verder staat er een date met vriendinnetje T gepland en gaan we eindelijk weer naar Fontana (wellnesscentrum) voor een middagje/avondje ultiem ontspannen. Ook heb ik met vriendinnetje M afgesproken om samen op pad te gaan tijdens Het Gouden Uurtje. Dus dat wordt een vroegertje, maar hopelijk levert het ons wel hele mooie foto’s op!

En ja, verder hoop ik nog steeds op een paar mooie herfstdagen zodat ik nog lekker aan de wandel kan in het bos!

Waar verheug jij je op in november?

10 comments

 1. Koen

  De Terugkeer van Mia van Samuel Björk … ga ik eens opzoeken.

  Beantwoorden

 2. Simone

  Wat een leuke maand heb je alsnog gehad, ondanks dat de mooie dagen ons een beetje in de steek lieten. Wij gaan ook een hele leuke, en waarschijnlijk bijzondere, maand tegemoet. Sowieso een heerlijk weekendje weg, een leuk concert en hopelijk de geboorte van onze puppie! Fijne nieuwe maand.

  Beantwoorden

 3. Claire

  Wat een heerlijke maand en wat goed dat jullie zo van de herfst genieten! Inspirerend om te zien!

  Beantwoorden

 4. Nicole

  Heerlijk al die wandelingen. Heb ik al te lang niet gedaan.

  Beantwoorden

 5. Jouvence

  Wat ontzettend leuk die pompoenschuur! & lekker veel gewandeld zo te zien. Wij willen in november naar Valkenburg en/of Maastricht (kerstmarkt) en er staat een snuffelmarkt op de planning.

  Beantwoorden

 6. Tessa

  Wat leuk dat je zo veel paddenstoel hebt gezien. Ik hoop deze maand naar mijn favoriete park te gaan

  Beantwoorden

 7. Anette

  Ik verheug me deze maand op het maken van stoofgerechten en stamppotten:-) Waarschijnlijk ook een vakantie boeken om de winter te doorbreken en verder nog wat meer lezen 🤓

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Die vakantie hebben wij al geboekt maar verder doe ik met je mee hoor!

   Beantwoorden

 8. Sammie

  Het was idd een erg natte herfst maand, al was het begin weer goed. Leuk die pompoenen! Ik doe er eigenlijk nooit iets mee, herfst versiering, wil gewoon zo snel mogelijk weer voorjaar 😀

  Beantwoorden

 9. Saskia

  Wat een heerlijke foto’s!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.