Dag Oktober, Hallo November!

Onvoorstelbaar, maar nog maar een kleine twee maand en dan zit dit jaar er gewoon op. Kunnen jullie het je voorstellen? Ik nog totaal niet hoor. Ondanks dat ik de kerstversieringen al in de winkel zie liggen en er langzamerhand plannen gemaakt worden voor het einde van het jaar. Maar goed, eerst nog een terugblik op oktober, wat best wel een leuke maand is geweest. En zoals gebruikelijk deel ik natuurlijk ook weer onze plannen voor november met jullie!

Aan de wandel in de herfst

Sinds ik het wandelen en het fotograferen heb ontdekt, ben ik de herfst echt gaan waarderen. Dus als het even kan, trek ik er dan ook graag op uit. Bij voorkeur naar het bos, lekker door de bladeren stampen, paddenstoelen spotten én vooral genieten van al die mooie herfstkleuren.

In oktober trok ik mijn wandelschoenen regelmatig van stal, zowel samen met René, als met mams, maar ook lekker in mijn uppie. Ik ging weer terug naar Landgoed De Braak in Paterswolde waar we in het vroege voorjaar voor het eerst waren geweest. Verder ging ik op ontdekking in de Odoornerdennen, dat was echt liefde op het eerste gezicht!

Wat gebeurde er verder nog in oktober?

Nou, oktober was best wel een leuk maandje met allerlei afspraken. Aan de ene kant heel erg wennen na twee coronajaren, maar tegelijkertijd was het ook weer fijn om leuke dingen in het vooruitzicht te hebben.

 • zo spotte ik weer volop rood met witte paddenstoelen in mijn favoriete natuurgebied De Heemtuin in Muntendam, echt elk jaar raak!
 • ik ging met collega T. naar het concert van Gewoon Willem, oftewel Waylon, in Emmen en natuurlijk gingen we daarvoor eerst gezellig én vooral heul erg lekker uit eten
 • met het werk gingen we een dagje naar het Aviodrome in Lelystad in het kader van teambuilding, ook erg gezellig
 • natuurlijk werd er weer volop gekroeld met mijn grote vriend Mikey
 • met mijn nichtje ging ik aan de wandel in Onstwedde met een mini high-tea na afloop
 • voor het eerst in 2 jaar gingen we weer naar de Gallimarkt in Leer waar ik vooral genoot van een overheerlijk broodje zalm
 • van een collega kreeg ik het super leuk boekje Doe en denk als een kat en ja, ik herken niet alleen veel dingen van Mikey hierin, maar het zijn ook nog eens super wijze lessen
 • verder maakten we ons vakantiehuisje winterklaar
 • ik moet weer heel erg wennen aan de wintertijd, heb echt het gevoel dat het om 20.00 uur ’s avonds al bedtijd is

Wat zijn onze plannen voor november?

Nou, ik wilde eigenlijk zeggen, niet zoveel eigenlijk, maar bedenk me net dat er toch wel weer wat afspraken gepland staan. Zo ga ik vandaag met mams naar de Winterfair in Hardenberg, ben heel benieuwd, want ik ben zelf totaal nog niet in winterse sferen.

Verder staat er dit weekend een high tea met mams, tante Leen en nichtje J. op de planning, ook erg veel zin in. En eind november ga ik met mijn nichtje nog naar de show van Youp van ’t Hek in Stadskanaal. Daarnaast gaan we ook nog een paar dagen naar Frankrijk om mijn schoonzus te bezoeken, dus voor het eerst ga ik ervaren hoe het is als digital nomad, want ik neem mijn laptop mee en ga daar dan gewoon aan het werk.

En, wat zijn jouw plannen? Kijk je al uit naar de feestdagen?

 

6 comments

 1. Linda schrijft ' t op

  De rood met witte paddenstoelen heb ik nog niet gespot. Wie weet volgend weekend

  Beantwoorden

 2. Claire

  Wat een heerlijke maand weer en wat heb je weer een hoop mooie wandelingen gemaakt! En hoe leuk een concert van Waylon! Hoe vindt je hem live?

  Beantwoorden

 3. Tessa

  Zo te lezen en zien was oktober een gezellig maand. Mooie natuur foto’s heb je gemaakt

  Beantwoorden

 4. Frederique

  Haha ja ik moet ook nog erg wennen aan de wintertijd. En wat een leuk boekje lijkt me dat, Doe en denk als een kat!

  Beantwoorden

 5. Simone

  Ik ben ook nog niet toe aan de winter en feestdagen. Tevens zit ik nog even in de ontkenning dat ik dan ook weer een jaartje ouder word (tussen Sint en Kerst jarig). Het jaar is zo bizar snel voorbij gegaan, nu al. Ik hoor en lees het bij iedereen. Van mij mag de rem er wel even op.

  Beantwoorden

 6. Yova

  Jullie hebben vermaakt in Oktober. Lekker aan wandel geweest. Wat is daar mooie natuur om te zien. Ziet goed uit. Mooie poes om te zien. Jullie hebben heerlijk gegeten. Paddenstoelen met rood met witte stippen vind ik de mooiste paddenstoel om te zien. Mooie serie foto’s heb je gemaakt. Fijne dag.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.