Dag Juni, Hallo Juli!

Ligt het aan mij of vliegen de weken voorbij? De laatste dag van juni en dat betekent dat het eerste half jaar van 2023 er bijna op zit. Juni was een maand met meerdere gezichten, maar stond grotendeels in het teken van onze vakantie naar de Opaalkust. Een maand waarin er dus weinig werd gewerkt, maar vooral veel werd genoten! Genieten jullie met mij mee?

Wandellunchdate in Drouwenerzand

Samen met vriendinnetje M. ging ik aan de wandel in het mooie natuurgebied Drouwenerzand. Een ideale manier om mijn nieuwe camera uit te proberen, maar ook om gezellig bij te kletsen.

Het was even zoeken naar het eerste paaltje, maar daarna konden we mooi genieten van al het moois dat dit gebied te bieden heeft. Ook zeker een gebied waar ik in augustus wel weer naar terug zou willen, als de heide in bloei staat. Voor nu was het vooral genieten van prachtige zandverstuivingen, heide en mooie oude bomen. Na afloop werden we getrakteerd op een heerlijke lunch en ja, zo luidde ik dus officieel mijn vakantie in!

Op ontdekking aan de Opaalkust

We wilden naar de Dolomieten in Italië, maar het werd in een vrij impulsieve bui de Opaalkust. Een totaal onbekende regio van Frankrijk voor ons, maar absoluut een aanrader! Natuurlijk volgen er nog uitgebreide blogs, maar voor nu kan ik alvast verklappen dat de Opaalkust zeker voor herhaling vatbaar is!

We genoten van het mooie glooiende landschap, de prachtige brede zandstranden, maar ook van de mooie dorpjes met hun middeleeuwse centrum. Eén van de hoogtepunten was letterlijk een bezoek aan Des Deux Caps, oftewel de grijze en de witte kliffen. Prachtig om te zien!

Terug in Brugge

Op de terugweg van de Opaalkust naar huis besloten we nog even een stop te maken in Brugge, onze favoriete Belgische stad. Door corona was het al een tijdje geleden dat we er waren geweest, dus het was heerlijk om al die bekende plekjes weer terug te zien.

Wel moesten we even schakelen, want man, wat was het druk in Brugge. Niet vervelend druk hoor, maar wel een stuk drukker dan aan de Opaalkust. Ondanks dat was het heerlijk om weer even terug te zijn!

Wat gebeurde er verder nog in juni?

 • juni telde vele mooie zomerse dagen en die brachten we vaak door bij ons vakantiehuisje aan het Zuidlaardermeer. Heerlijk genieten!
 • ik las 2 boeken: Atlas (Lucinda Riley, *****) en De Italiaanse dochter (Soraya Lane, ***)
 • we gingen lekker uit eten bij de paviljoen op de camping
 • ik maakte voor opdracht 3 van Het Schierste Ploatje Veenkoloniën deze foto van fabriek Hemplax aan het Pekelderdiep in Oude Pekela. Volgende week volgt de blog met de uitslag!
 • dit zomerse weer vraagt om zomerse salades! Dit is er eentje van The New Food met kip, sla en aardbeien. Simpel, maar o zo lekker!
 • we stonden ook stil bij de sterfdag van mijn schoonvader, 2 jaar alweer…
 • vriendinnetje M. verraste mij met deze 2 armbandjes, mijn sterrenbeeld en mijn favoriete hobby. Erg lief en ik draag ze dan ook met heel veel plezier
 • met vriendinnetje T. ging ik naar de eindvoorstelling van de dansacademie Lucia Marthas in Groningen, erg gezellig en ook ontzettend mooi om te zien

Wat zijn onze plannen voor juli?

Nou, de weekenden van juli zullen vooral gevuld zijn met Formule 1, want er zijn maar liefst 4 races in juli. Zin in! Verder staat er een date gepland met vrienden bij ons op de camping. Daarnaast ben ik natuurlijk druk met opdracht 4 voor Het Schierste Ploatje en ben ik ook erg benieuwd naar de laatste opdracht, dus in juli hoef ik mij zeker niet te vervelen!

Hebben jullie al zomervakantie? En zo ja, wat zijn jullie plannen?

5 comments

 1. Koen

  Ik heb binnenkort een 2-daagse afspraak bij jou in de buurt. In Sellingen. Ik had er nooit bewust iets over gehoord. Goede vrienden kochten daar onlangs een huis en organiseren een bescheiden ‘house warming’ … liefst in de tuin natuurlijk. Ik ben benieuwd. Ik zal er vast wel eens over schrijven.

  Beantwoorden

 2. Kijkje in huis en tuin

  Het is bijna zomervakantie voor de kinderen, daar kijken we met zijn allen erg naar uit.

  Beantwoorden

 3. Fallon

  Dat ziet eruit als een maand vol met leuke activiteiten! Zelf hoop ik binnenkort vakantie te hebben (als werk dit toelaat). Wel blijf ik dan in Nederland!

  Beantwoorden

 4. Tessa

  Wat een leuke armbandjes heb je gekregen. Ben benieuwd naar de uitslag van de foto wedstijd

  Beantwoorden

 5. Claire

  Wat een heerlijke maand en fijne vooruitzichten! Ik wens jullie een hele fijne zomer!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.