Dag Juni, Hallo Juli!

Juni, al jaren mijn favoriete maand van het jaar. Ook dit jaar was juni weer een erg leuke maand. We gingen namelijk weer naar Oostenrijk en zagen weer een hoop mooie plekken. Voor de rest spookten we niet zo veel uit, maar ach, ik deel het toch weer met jullie!

Op vakantie naar Oostenrijk

‘Een jaar geen Oostenrijk is een jaar niet geleefd’. Ik zeg het altijd gekscherend, maar ergens meen ik het wel. Sinds ik in 2004 voor het eerst kennismaakte met Oostenrijk is het dik aan. Sindsdien zijn we al meerdere keren in Oostenrijk geweest, echt niet elk jaar hoor, maar wel vaak. Van Vorarlberg tot Tirol, van Karinthië tot Salzkammergut, van Zillertal tot Lammertal en ga zo maar door.

Oostenrijk juni

Oostenrijk juni

Dit jaar verbleven we eerst 12 dagen in Abtenau in het Lammertal in de regio Salzburgerland. Een ideale uitvalsbasis want zo zaten we vlakbij Salzburg, maar ook vlakbij Hallstatt. Beide bezochten we natuurlijk. Daarnaast werd er volop gewandeld, zoals naar de Egelsee, even buiten Abtenau, maar ook naar een mooi uitzichtpunt op de Gosausee.

Daarnaast waren we onder de indruk van de schoonheid van de Lammerklamm, maar ook van Salzburg. Wat een ongelofelijk mooie stad. Helaas regende het de hele dag in Salzburg, maar ondanks dat hebben we ons er prima vermaakt.

Oostenrijk juni

Letterlijk een hoogtepunt was onze trip naar de Gosausee. We gingen met de kabelbaan naar een hoogte van zo’n 1600 meter en hadden vanaf daar een adembenemend uitzicht op de Gosausee met de besneeuwde toppen van het Dachstein Massif op de achtergrond. Genieten met een hoofdletter G!

Na Salzburgerland gingen we nog drie dagen naar Vorarlberg, onze favoriete regio in Oostenrijk. Ook daar pakten we nog een kabelbaan en genoten we nog eenmaal van het magnifieke uitzicht op de bergen. En ja, thuis werden we warm welkom geheten door onze Mikey, die door het dolle heen was. Fijn thuiskomen!

Wat gebeurde er verder nog in juni?

juni

 • we waren regelmatig op de camping te vinden waar we lekker genoten van het zonnetje én van het terras bij het Paviljoen
 • ik moest weer werken en probeerde in het kader van flexplekken een sta-bureau uit. Heel eerlijk? Ik dacht dat het niks voor mij zou zijn en dat ik het idee zou hebben dat ik aan de bar zou hangen, maar in de praktijk vind ik het best wel lekker eigenlijk om even niet te zitten, maar te staan. Houden we er in dus!
 • Ik las Lotgenoten van Karin Fossum uit en lees inmiddels De zwarte Wolfin van Juan Gomez-Juroda.
 • Mikey en dozen… ze zijn niet veilig voor hem, ook dit exemplaar werd direct door meneer ingepalmd
 • zomer en salades, het hoort bij elkaar, dus ze staan regelmatig op het menu én het past natuurlijk prima in mijn koolhydraatarme levensstijl.

Wat zijn onze plannen voor juli?

Nou, ik trap juli af met een date met vriendinnetje T. We gaan een hapje eten en vervolgens naar het theater. Daarnaast staat er nog een weekendje weg gepland en wel naar Haaksbergen. Dit betreft nog een uitgesteld tripje van vorige jaar toen we het vanwege het overlijden van mijn schoonvader hebben geannuleerd.

Ook staat er een date gepland met onze Brabantse vrienden en verder wil ik het wandelen weer gaan oppakken, want dat is er sinds Oostenrijk niet echt meer van gekomen.

Kortom, ik heb wel zin in juli, jij ook?

 

9 comments

 1. Yova

  Wat heerlijk dat jullie hebben genoten. Het ziet daar heel mooi uit. Prachtig serie foto’s van gemaakt. Leuke poes had jij in armen. Schattig! In Juli hebben weer te plannen voor jullie. Heel veel plezier! Mooie camping in de buurt. Lekker terrasjes zitten…. Helaas geen voor ons plannen. Kan ook niet met Ferry….ziekte… Alvast fijne dagen.

  Beantwoorden

 2. EvenDelen.be

  Als kind ben ik één keer naar Oostenrijk geweest en het is er echt prachtig.
  Ik begrijp dus zeker je passie. Ik hield echt van de natuur, was onder de indruk van de bergen en de waterstromen. Echt prachtig!

  Beantwoorden

 3. Linda schrijft 't op

  In Juli staat een weekendje weg met mijn vriendinnetje op de planning, even me time

  Beantwoorden

 4. Nicole Orriëns

  Wat fijn dat je dit jaar weer naar Oostenrijk kon. Als dat zo fijn is, kan ik me goed voorstellen dat je het erg gemist hebt.

  Beantwoorden

 5. Sandra

  Wat mooie foto’s uit Oostenrijk! Het ziet er geweldig uit! In juli gaan we een paar dagen naar de Champagnestreek.

  Beantwoorden

 6. Cheryl

  Wij zaten net als jullie in juni ook een paar keer op de camping! Ik heb ook zin in juli, want ik begin met een nieuwe baan na 11 jaar. Spannend maar leuk 🙂

  Beantwoorden

 7. Joyce - SomedayTodayNL

  Klinkt alsof je een heerlijke maand hebt gehad! Leuk hoor! Ik kijk ontzettend uit naar juli, waarin ik mijn huidige baan afrond en even lekker vakantie heb om vervolgens in augustus met mijn nieuwe baan te beginnen.

  Beantwoorden

 8. Tessa

  Mooie vakantie hebben jullie gehad. Ik kijk heel erg uit naar juli, omdat ik dan eindelijk weer naar London kan

  Beantwoorden

 9. Gemma

  Ik heb er ook zin in! Heerlijk vakantie in juli (en ook augustus)!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.