At the Moment #70: Herfst, paddenstoelen & Netflix

In At the Moment vertel ik je wat ik zoal heb beleefd, waar ik druk mee ben en waar ik heel erg naar uit kijk. Nieuwsgierig hiernaar? Lees dan lekker verder! Zo niet, dan tot een volgende keer!

Waar hou ik mij vooral mee bezig?

Nu de vakanties er voor mij dit jaar erop zitten, is het vooral doordeweeks werken en er zoveel mogelijk op uit trekken in de weekenden.

Fraeylemaborg

Zo ging ik vorig weekend met vriendinnetje M. op paddenstoelenjacht op Landgoed Fraeylemaborg in Slochteren. Even dacht ik dat we nog te vroeg in de herfst zaten, maar eenmaal in het bosgedeelte zagen we overal paddenstoelen. Klein, groot, paars, wit of bruin, ze waren er bijna allemaal. Alleen mijn favoriete rood met witte stippen hebben we niet gespot. Daarvoor wil ik nog naar De Heemtuin in Muntendam, want dat is elk jaar een walhalla voor deze soort. Maar goed, het was in ieder geval een gezellige dag met een lading aan paddenstoelenfoto’s!

Afgelopen weekend werkte het weer helaas niet echt mee, plus ik was/ben ook niet helemaal fit. Wat snotterig, dus gisteren heb ik vooral lekker gelezen en dat is eigenlijk op zo’n regenachtige zondag totaal geen straf!

Waar geniet ik van?

Ondanks dat het echt even wennen is aan de lagere temperaturen, de regenachtige dagen, het vroeger donker worden, vind ik de herfst ook wel een gezellige tijd. Lekker op de bank onder mijn kleedje, Mikey op schoot, kaarsjes aan en dan een avondje Netflixen of Het Perfecte Plaatje kijken.

Onderweg naar mijn werk zie ik langzaam maar zeker de herfstkleuren tevoorschijn komen en dat is ook altijd wel een genietmomentje. Alleen jammer dat het vaak maar van zo’n korte duur is.

Verder vind ik de herfst/winter qua eten ook altijd een fijne tijd. Zo hebben we inmiddels al genoten van een gerecht met spruitjes en stond ook pompoenensoep weer op tafel. Heerlijk!

En ja, natuurlijk geniet ik twee weken na terugkomst ook nog lekker na van onze vakantie in Spanje. Als ik al die zonnige foto’s zie, dan zou ik zo het vliegtuig boeken en weer terug gaan, want dat buitenleven mis ik nu toch wel.

Waar kijken we naar op Netflix?

Sinds september 2021 hebben we Netflix en daar maken we bij flarden dankbaar gebruik van. Zeker in deze tijd van het jaar schakelen we regelmatig over op Netflix.

Waar kijken we momenteel naar?

 • Johan Falk (nog 2 afleveringen van seizoen 3, maar het blijft er steeds bij)
 • The Night Agent (aanrader)
 • Todas las veces que nos enarmoramos (leuk)

Waar kijk ik naar uit?

Nou, naar tig mooie herfstdagen waarop ik lekker naar buiten kan om foto’s te maken van al het moois dat de natuur in deze tijd van het jaar te bieden heeft. Zo wil ik dolgraag nog naar Appélbergen in Glimmen, maar natuurlijk ook nog op paddenstoelenjacht in De Heemtuin.

Ook Landgoed De Braak in Paterswolde vind ik in de herfst een ideale bestemming, lekker stampen door een vol bladerdek en ondertussen maar foto’s maken. Kortom, van mij mag het wel alweer weekend zijn!

6 comments

 1. Linda schrijft 't op

  De Japanse tuin in Clingendeal staat in deze periode op mijn lijstje.

  Beantwoorden

 2. Jouvence

  The Night Agent staat nog op mijn ’te kijken’ lijstje. Ik ga van de week ook even lekker een frisse neus halen in het bos, heerlijk!

  Beantwoorden

 3. Nicole

  The night agent heb ik ook gezien en heb net Manifest afgerond.

  Beantwoorden

 4. Claire

  Wat een prachtig Landgoed is Fraeylemaborg in Slochtere zeg! Leuk ook zo in herfstkleuren.

  Beantwoorden

 5. Simone

  Toffe serie he, The night agent! Gelukkig wordt er een nieuw seizoen gemaakt 🙂

  Beantwoorden

 6. Yova

  Prachtig om te zien daar. Vuurtoren op eindje op rosten is zeker prachtig gezicht. Mooie foto’s van paddenstoelen. Wil wel groeien in deze tijd.Lekker bos wandeling heb je gemaakt. Helaas hebben wij geen Netflix meer.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.