Noorderhaven Groningen

At the Moment #63: Winterse perikelen & Netflix

In At the Moment vertel ik je wat ik zoal heb beleefd, waar ik druk mee ben en waar ik heel erg naar uit kijk. Nieuwsgierig hiernaar? Lees dan lekker verder! Zo niet, dan tot een volgende keer!

Waar hou ik mij vooral mee bezig?

Los van werk gebeurt er momenteel eigenlijk vrij weinig. Januari, en ook februari, zijn van oudsher niet mijn favoriete maanden van het jaar. Meestal is het een kwestie van mijzelf door de dag heen slepen, maar dat valt dit jaar gelukkig mee. De accu is nog aardig goed gevuld.

Misschien komt dat wel doordat ik nog steeds lekker bezig ben met koolhydraatbeperkt eten. Minder koolhydraten zorgt er in ieder geval voor dat ik mij energieker voel. Het is alleen jammer dat ik die energie nog niet kan omzetten in heerlijke wandelingen. Daarvoor werkt het weer helaas nog niet echt mee. Zeker de afgelopen anderhalve week was op dat vlak weinig eer te behalen. Man, wat kwam die regen met bakken vol naar beneden. Ik word daar altijd zo ontzettend moedeloos van en hoewel ik mij op zich niet hoef te vervelen, lukt het mij dan niet om mij los te rukken van de bank en mijn mobieltje aan de kant te leggen.

Ik word ook altijd zo onrustig van al dat binnen hangen, hebben jullie dat ook?

Waar geniet ik van?

Hoe cliché het ook is, het zijn inderdaad de kleine dingen die het doen. Zo kan ik enorm genieten van een mooie zonsopkomst als ik naar mijn werk rij. Het is dat ik dan nergens kan stoppen, want anders was ik geheid standaard te laat op mijn werk.

Noorderhaven Groningen

En zoals laatst toen we een middagje in Groningen waren en het zonnetje heerlijk scheen. Het leek haast wel voorjaar, zo lekker voelde het. We sloten het af met een heerlijke lunch bij Huis De Beurs terwijl op de achtergrond iemand op een piano zat te spelen. Heerlijk, dat soort middagjes!

Waar ik ook enorm van kan genieten, zijn de avonden op de bank met Mikey op schoot. Vanaf de eerste dag is hij een ongelooflijke kroelkip, wat een verschil met onze twee vorige katten.

Waar kijken we naar op Netflix?

Sinds september 2021 hebben we Netflix en daar maken we bij flarden dankbaar gebruik van. Zeker in deze tijd van het jaar schakelen we regelmatig over op Netflix.

Waar kijken we momenteel naar?

 • Johan Falk (nog 1 aflevering en we zijn klaar met seizoen 2, dan door naar seizoen 3}
 • Ginny & Georgia (inmiddels halverwege seizoen 1, leuke serie!)

Wat hebben we gezien?

 • Emily in Paris (ook seizoen 3 zit er op, weer geweldig, dus kom maar op met seizoen 4)
 • Glass Onion A Knives Out Mystery (film met Daniel Craig, veel potentie maar zeker geen hoogvlieger)

Waar kijk ik naar uit?

Zaanse Schans
©Pixabay

Nou, eigenlijk best wel naar dit weekend. Ik hoop zo dat de voorspellingen kloppen zodat ik dit weekend eindelijk even lekker aan de wande kan gaan. Ik wil ook dolgraag voor Project Fotografie aan de slag want anders gaat het direct al mis in de eerste maand. Echt een thema voor januari heb ik nog niet, ik dacht aan winter, maar dat hoeft gelukkig niet perse sneeuw te betekenen natuurlijk.

Verder kijk ik ook uit naar onze eerste weekendje weg van dit jaar. In februari gaan we namelijk een weekendje naar Egmond aan Zee en dan staat onder meer een bezoek aan De Zaanse Schans op de planning. Nu al zin in! Het staat al zo lang op mijn lijstje, maar het kwam er steeds niet van, dus als de weergoden ons goed zijn gezind, kan ik het straks eindelijk afstrepen!

Wat is jouw favoriete serie op dit moment?

9 comments

 1. Claire

  War een fijn vooruitzicht; een weekendje weg! Wij gaan er binnenkort ook even lekker een midweek tussenuit. Kan niet wachten!

  Beantwoorden

 2. Kijkje in huis en tuin

  Ik kan ook genieten van kleine dingetjes, zoals de merel die je in de ochtend hoort fluiten

  Beantwoorden

 3. Anette

  Ginny & Georgia kijk ik momenteel ook (seizoen 2) en dat kijkt lekker weg. Ook Firefly Lane vond ik erg leuk en ben ik net klaar mee.
  Heerlijk vooruitzicht, zo’n weekendje aan zee! Geniet alvast van de voorpret 🤗

  Beantwoorden

 4. Tessa

  Glass Onion A Knives Out Mystery lijkt me echt heel leuk. Ik hoop dat deze ook uitkomt op DVD, aangezien ik geen Netflix heb. Momenteel kijk ik Elementary op DVD. Sherlock Holmes in New York. Geweldig

  Beantwoorden

 5. Jouvence

  Stilstaan bij de kleine dingen in het leven is zo belangrijk. Wij hebben Wednesday gekeken (aanrader), we zijn nu begonnen met Last of us.

  Beantwoorden

 6. Rory

  We kijken weer heerlijk naar The Blacklist (en zelf kijk ik het nieuwste seizoen van Ginny & Georgia). Heerlijk even genieten van niets. Ik herken trouwens wel wat je zegt. Weg met die regen. Daar word ik ook heel sip van.

  Beantwoorden

 7. Melanie Hoogvliet

  Mijn favoriete serie poeh das een goede ik ben eigenlijk zo’n kijker die van alles door elkaar kijkt en waarbij het maar net is waar mijn hoofd naar staat! Wat leuk dat je naar de Zaanse schans gaat daar wil ik ook nog eens een keer naar toe.

  Beantwoorden

 8. Simone

  Ik ben afgelopen weekend begonnen aan de serie Angela Black (videoland). Hoewel ik pas 2 afleveringen gezien heb, grijpt het me meteen. Als je van de serie You op netflix houd, is dit wellicht ook een die je leuk zal vinden 🙂

  Beantwoorden

 9. Cynthia

  Leuk overzicht weer. Emily in Paris is inderdaad een leuke serie. Wij zijn zojuist begonnen met de Stamhouder (op NPO). Erg goede serie en sterk geacteerd

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.