5x Wat te doen in december

December, de maand van gezelligheid, maar ook in mijn geval de maand van drukte op het werk. Ook de maand waarin de winter zich al kan laten zien en de dagen steeds korter worden. Misschien ook wel de tijd van het jaar waarin de verveling toe kan slaan en juist daar heb ik nu een vijftal tips voor. Uit eigen ervaring weet ik dat je hiermee een op de loer liggende winterdip kunt voorkomen!

Bezoek een kerstmarkt

Natuurlijk was dat de afgelopen twee jaar niet echt mogelijk, maar dit jaar worden er overal weer volop kerstmarkten georganiseerd. Ongetwijfeld ook bij jou in de buurt, maar mocht je wat verder weg willen, dan zijn de kerstmarkten in Duitsland een echte walhalla voor kerstliefhebbers.

Pixabay

Van veraf zie je de lichtjes al flonkeren en ruik je de glühwein, om over de kerstmuziek nog maar te zwijgen. Ook bij ons is het traditie om in december één of meerdere kerstmarkten in Duitsland te bezoeken. Niet eens zozeer om allerlei kerstspulletjes te kopen, maar vooral vanwege het sfeertje en de mooi verlichte kraampjes. Dit jaar staat in ieder geval een bezoek aan Düsseldorf gepland en hebben we er zelfs een mini weekendje weg van gemaakt door een hotelletje te boeken.

Een stuk dichter bij huis, maar net zo sfeervol en leuk, is de kerstmarkt in de vesting van Bourtange. Een ideale manier om alvast in de kerststemming te komen!

Neem een kijkje bij een tuincentrum

Ook een vaste prik is een bezoek aan een tuincentrum in december. Niet zozeer om nieuwe plantjes e.d. te kopen, maar vooral vanwege de leuke kerstshows die ze overal hebben.

Het verraderlijke hiervan is natuurlijk wel dat je in de verleiding komt om nog meer kerstspulletjes te kopen, maar ach, december is toch ook de maand van de gezelligheid? Dus dat extra leuke kerstmannetje of die snoer met lampjes, gewoon doen! Wij gaan zelf meestal naar de Intratuin en Tuingroen, maar ook het tuincentrum Oosterik in Denekamp trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Kortom, maak er gewoon een leuk uitje van, drink een kop koffie of toch die glas glühwein en geef je over aan de kerstspirit!

Lekker aan de wandel in het bos of in een stad

Tecklenburg Duitsland

Juist in deze tijd van het jaar vind ik het heerlijk om ergens in een bos te gaan wandelen. Nog net even de laatste sporen van de herfst meepikken, ik hou ervan! Wat ik ook zeker leuk vind in deze tijd van het jaar, is om door een stad te slenteren.

Gewoon lekker op je gemak door een stad kuieren en misschien ergens in een leuk café opwarmen met een beker chocolademelk met slagroom. Natuurlijk kun je daarvoor in je eigen vertrouwde omgeving blijven, maar misschien is het wel net zo leuk, zo niet leuker, om eens een onbekend stadje te ontdekken. Zo ontdekten wij bijvoorbeeld het pittoreske Tecklenburg in Duitsland, niet zo ver van de Nederlandse grens.

Ga lekker ontspannen in een welnesscentrum

Om helemaal tot rust te komen, is het natuurlijk juist in de drukte van december heerlijk om een welnesscentrum te bezoeken. Je lekker onderdompelen in een warm bad om vervolgens heerlijk onderuit te zakken met een tijdschrift of boek in de relaxruimte.

Juist in deze koudere dagen kan ik enorm genieten van dit soort uitstapjes. Even een dagje helemaal ontspannen, genieten, relaxen én het liefst in leuk gezelschap.

Natuurlijk kun je ook je eigen spa momentje thuis creëren door bijvoorbeeld een voetenbadje te nemen of je lichaam te verwennen met een heerlijke scrub of toch een keertje een gezichtsmasker te gebruiken. Daarna is het eigenlijk gewoon een kwestie van met een tijdschrift, boek of eventueel Netflix op de bank neer te ploffen. Wedden dat je hiervan opknapt?

Maak iets leuks van je foto’s

Dit jaar op vakantie geweest? Of gewoon hele mooie foto’s gemaakt? Vaak blijft het bij af en toe scrollen door je galerij op je telefoon, maar je kunt natuurlijk veel meer met die mooie foto’s doen.

Zelf maak ik van elke vakantie een fotoboek, ook een leuk klusje trouwens voor in de winter, maar dan heb je uiteindelijk een stapel boeken liggen. Wat ook leuk is, is om die ene foto wat meer in de spotlight te zetten zodat het een blikvanger wordt in je huis.

Hiervoor heb je natuurlijk verschillende opties, maar als je eens wat anders wilt, denk dan eens aan een ovale vorm. Een eigen foto op wandovaal maak je bij Fotocadeau in slechts enkele stappen waarna je lekker kunt nagenieten van dat ene moment of dat ene uitzicht. Binnenkort een jarige in je familie die je in het zonnetje wilt zetten? Een uniek spandoek bestellen, kan ook via Fotocadeau.

Kortom, je hoeft je deze winter niet te vervelen. Ga er lekker op uit of wees creatief!

8 comments

 1. Linda schrijft ' t op

  Een kijkje in het tuincentrum is in de periode van kerst bij ons een traditie geworden.

  Beantwoorden

 2. Sandra

  Wat leuke tips! Alles staat hier op het programma behalve het laatste. Dit weekend gaan we al een weekendje naar Rijsel, benieuwd of de kerstmarkt al staat

  Beantwoorden

 3. Nicole Orriëns

  Wij hopen dit jaar voor het eerst sinds corona ook weer naar een kerstmarkt te gaan!

  Beantwoorden

 4. Melanie Hoogvliet

  Ik kijk altijd enorm uit naar de kerstperiode overal al die mooie lampjes en decoratie ik vind dat erg gezellig! Een bezoekje aan het tuincentrum staat standaard op de planning. Een wandeling in het bos zit er nu even niet in maar hopelijk volgend jaar weer.

  Beantwoorden

 5. Amina

  Ja, net als Nicole ga ik binnenkort ook met een vriendin sinds Corona weer naar een kerstmarkt. Het is een drijvende kerstmarkt op het water in Leiden <3

  Beantwoorden

 6. Sanne

  Zalige tips, vooral die welness is een aanrader. Of een leuke kerstmarkt bezoeken zoals Antwerpen of Valkenburg.

  Beantwoorden

 7. Tessa

  Wat een leuke plannen heb je. Ik ga, als het weer mee zit, later deze maand naar de kerstmarkt in Antwerpen

  Beantwoorden

 8. Rory

  Ik merk dat ik met name heel veel behoefte heb aan ‘vertragen’. Nu moet ik ook daadwerkelijk even wat rustiger aan doen, omdat het mij echt een beetje teveel is geworden de laatste tijd. Naar het schijnt is het volgens de holistische kijk ook heel normaal om juist deze wintermaanden je even in jezelf terug te trekken. Niets spetterends en glitter en glamour (al heb ik dat gisteren wel even gedaan) maar even back to basic.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.