Mantingerveld Drenthe herfst

5x Wat ik leuk vind aan de herfst

Okay, nog niet zo lang geleden vond ik de herfst echt zo’n seizoen om maar snel door te spoelen. Tegenwoordig denk ik daar toch wel anders over en kan ik ook echt genieten van de herfst. Althans, als het droog is tenminste. Anders snap ik nog steeds niet wat we met die periode van het jaar moeten. Maar goed, de laatste jaren ben ik stiekem een beetje van de herfst gaan houden en vandaag deel ik dan ook vijf dingen die ik leuk vind aan de herfst!

Wandelen in de natuur

Wandelen is sowieso iets wat ik graag in mijn vrije tijd doe maar in de herfst geniet ik er nog meer van. Die prachtige gekleurde bomen, het stampen door de gevallen bladeren en wat te denken van het spotten van paddenstoelen? Het liefst natuurlijk de rode met witte stippen. Wat dat betreft kan ik mij nu alweer verheugen op ons rondje door het natuurgebied van De Heemtuin want vorig jaar was dat echt een walhalla op het gebied van paddenstoelen!

Misschien vind ik juist de natuur in de herfst wel op haar mooist. Wat dat betreft is het echt jammer dat deze periode maar zo kort is.. Voor mijn gevoel duurt de herfst dan ook altijd een stuk korter dan de winter. Fingers cross dus dat we na onze Indian Summer ook nog een prachtige herfst voorgeschoteld krijgen.

paddenstoelen at the moment

Mantingerveld Drenthe herfst

De najaarscollectie

Op de één of andere manier voel ik mij een stuk comfortabeler in de herfst- c.q. winterkleding dan in die luchtige zomerkleding. Vaak weet ik ook niet wat ik op warme dagen aan moet trekken. In de herfst heb ik dat probleem totaal niet. Dan is het gewoon een kwestie van laagjes. Heerlijk!

Mijn kast hangt dan ook vol met vesten in allerlei kleuren en wat dat betreft kan ik echt niet wachten tot ik ze weer aan kan trekken. Datzelfde geldt voor schoenen. Natuurlijk vind ik het heerlijk om rond te stampen op mijn witte sneakers maar ook daarvoor geldt dat ik de schoenen die in het najaar in de winkels komen mooier vind. Juist in de herfst c.q. winter zie je mij meestal met een paar stevige laarsjes. Gewoon omdat ze zowel stoer als vrouwelijk zijn. Hopelijk volgen er nog heel wat mooie herfstwandelingen!

Manfield veterlaarzen herfst

Het nieuwe televisieseizoen

De herfst is wat mij betreft dé tijd van het jaar om te beginnen aan een nieuwe serie of gewoon een heleboel films te downloaden. In de zomer is het aanbod sowieso al bagger en als ik dan zoals in de herfst mijn vertier binnen moet zoeken, dan is een leuke serie natuurlijk een welkome afwisseling.

Hallo spruitjes, hallo stamppotten

Hoewel ik gek ben op salades vind ik het toch wel weer erg lekker om straks weer aan de spruitjes en stamppotten te gaan. Of in het weekend een heerlijke stoofgerecht te maken. Om weer lekker op zaterdagmiddag in de keuken bezig te zijn. De winterkost mag dan rijk aan koolhydraten zijn en misschien minder gezond, zo lang alles maar met mate gebeurt, kan het prima.

Dankzij mijn nieuwe kookboeken van Lekker & Simpel en Project Gezond heb ik dan ook zin om weer allemaal nieuwe gerechten te gaan uitproberen!

Kaarsjes en gezelligheid in huis

Nu de avonden al een stuk korter zijn, is het (bijna) weer tijd om de kaarsjes aan te steken. Ook een herfststukje op tafel mag dan natuurlijk niet ontbreken. Het geeft gewoon net wat extra sfeer aan die herfstdagen. Ook als je dan na een mooie herfstwandeling thuiskomt, is het extra genieten om zo de avond door te brengen. En ja, dan hebben zelfs die avonden waarop de regen tegen de ramen klettert en de wind om het huis giert zo zijn charmes!

Wat vinden jullie leuk aan de herfst?

Dit artikel bevat gesponsorde onderdelen. Ik geef te alle tijde mijn eigen mening.

 

17 comments

 1. Yova

  Herfst is zeker mooi om te wandelen. Helaas komt helemaal niks van ons. Mooie laarzen heb je aan. Kun je daarmee wandelen in de bos. Wel zonde. Ik heb ook net nieuwe laarsje gekocht. Beetje dezelfde kleur als jij. Winterkost gaat weer dan gebruiken. Het is ook tijd ervoor. Wel frisjes. Maar het went. Mooie foto’s geworden. Fijne week.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Niet zozeer in het bos hoor maar wel gewoon in een droge omgeving.

   Beantwoorden

 2. Yousra Yasmine

  Wat een leuk lijstje! Het leukste aan herfst vind ik gezellige lampjes en kaarsjes aan doen dat geeft echt sfeer in huis.
  En als het ‘s avonds donker is lekker met zn alleen aan tafel stampot eten of gourmetten hihi!

  Beantwoorden

 3. lodi

  Precies, met deze dingen is de herfst toch eigenlijk helemaal niet zo erg. Lekker knus op de bank, met een dekentje en een kop thee, niks mis mee hoor,

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Klopt, zolang ik overdag en zeker in de weekenden maar naar buiten kan, dan vind ik het allemaal prima te doen.

   Beantwoorden

 4. Felice Veenman

  de geur!! een herftsbis ruikt zo ontzettend lekker

  Beantwoorden

 5. Flavie

  Het wandelen vinden wij ook leuk… maar de gezellige avonden met een kaarsje vind ik het leukst! 🙂

  Beantwoorden

 6. Melissa

  Wandelen maar vooral kaarsjes en chocomelk op bank en dan heerlijk getik van regen op de ramen

  Beantwoorden

 7. Saskia

  Jaaaa wandelen en kaarsjes en gezelligheid in huis. Heerlijk<3
  Ik hou wel van de herfst.

  Beantwoorden

 8. Lizzie

  Ik ben het heeeelemaal met je eens!! Dat zijn echt onwijs leuke dingen van de herfst. Alleen dat vieze weer vind ik verschrikkelijk!

  Beantwoorden

 9. The lemon kitchen

  Leuk, ik doe hett af en toe ben meer een fietser, gaat sneller ofzo maar ook fijn en ontspannend. Leuke sfeer en herfst foto’s!

  Beantwoorden

 10. Sammie

  Vooral de stamppotten vind ik een plus van se herfst, verder mag het seizoen van mij nog steeds vooruitgespoeld worden, net als de winter 😀

  Beantwoorden

 11. Florentine

  Zo’n super leuke, positieve post. Ik houd ook best wel van de herfst! Ik geniet echt van deze eerste herfstdagen <3

  Beantwoorden

 12. Villasappho

  Zo dat komt aardig overeen. Ben dol op de herfst, al is het maar omdat het licht zoveel mooier is! In mijn geval begint september met een heleboel evenementen die me aan het hart liggen en omdat ze buiten zijn is het elk jaar weer spannend of het überhaupt door gaat.

  Beantwoorden

 13. Janet | thatonetime

  Ah heerlijk! Ik had dit artikel zelf kunnen schrijven! Stampotten…. en de najaarscollectie! Love it! 🙂

  Beantwoorden

 14. Anne - Travelgoodies.nl

  Helemaal mee eens! Ik hou ook erg van de herfst! X

  Beantwoorden

 15. Balou

  Ohhh ik hou helemaal niet van de herfst! Doe mij maar zomer hihi

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.