kerstmarkt Oldenburg Duitsland

5x Verrassende kerstmarkten in Noord-Duitsland

Hoewel de meesten nog druk bezig zijn met Sinterklaas, zijn ze in Duitsland al druk bezig met de voorbereidingen voor kerst. Niet alleen de winkels worden groots versierd, ook is het weer dé tijd van het jaar voor de kerstmarkten. En ja, bij onze Oosterburen kun je wat dat betreft rekenen op een ruime keuze. In veel steden zoals bijvoorbeeld Berlijn, Hamburg, Düsseldorf of Keulen zijn op meerdere plaatsen in de stad kerstmarkten. Voor wie liever de grotere steden vermijdt, zijn er natuurlijk ook genoeg kerstmarkten te vinden, maar waar?

De afgelopen jaren heb ik meerdere kerstmarkten in Duitsland bezocht, waaronder onder meer Hamburg, Bremen, Düsseldorf en Keulen, maar ook genoeg kleinere steden waar je in december prima de kerstsfeer kunt opsnuiven!

Sprookjeskerstmarkt in Kassel

Kerstmarkt Königplatz Kassel

Kassel is de stad van de sprookjesschrijvers Grimm en dat zie je ook terug in de kerstmarkt. Op de Könings- en Friedrichplatz vind je de grootste sprookjespiramide ter wereld wat voor een bijzondere sfeer zorgt. Ook vind je er het zogenaamde sprookjes- en toverbos wat een enorme aantrekkingskracht heeft op zowel jong als oud. Ook kun je met een speciale rondleiding een tour over de kerstmarkt krijgen waarbij je meer te weten komt over de gebroeders Grimm en hun sprookjes zoals Roodkapje, Sneeuwwitje en Hand en Grietje.

De kerstmarkt in Kassel is dagelijks van 26 november tot en met 30 december 2018 van 11.00 tot 20.00 uur met uitzondering van 24, 25 en 26 december.

De Lamberti-kerstmarkt in Oldenburg

kerstmarkt Oldenburg Duitsland

Ook in Oldenburg is het in december altijd gezellig vertoeven, met name rondom de Lamberti-markt staan diverse stalletjes opgesteld met een keur aan leuke hebbedingetjes en allerlei etenswaren. Deze kerstmarkt is niet zo massaal als in veel andere Duitse steden, maar zeker de moeite waard, al was het alleen al vanwege de gemoedelijke sfeer en de ligging van de kerstmarkt tussen vele historische gebouwen rondom het marktplein.

De kerstmarkt in Oldenburg is dagelijks geopend van 27 november tot en met 22 december 2018 van 11.00 tot 20.30 uur en in het weekend zelfs nog een uurtje langer.

Kerstmarkt in de haven van Leer

Leer Duitsland

In Leer vind je niet alleen in het centrum een gezellig kerstmarkt met diverse stalletjes, maar in het weekend is er ook een kerstmarkt in de haven van Leer. Hier vind je niet alleen lekkernijen, maar ook handgemaakte producten. Het geheel wordt nog extra sfeervol doordat ook de boten in de haven zijn versierd met tig lichtjes.

De kerstmarkt in Leer is dagelijks geopend van 27 november tot en met 30 december van 10.00 tot 20.00 uur met uitzondering van 25 en 26 december.

De knusse kerstmarkt in Osnabrück

kerstmarkt

Voor wie het liefst een niet zo grote kerstmarkt bezoekt, komt helemaal aan zijn trekken in Osnabrück. Hier vind je in het centrum zo’n 115 stalletjes waardoor het geheel gezellig kneuterig aan doet. Leuke bijkomstigheid van een bezoek aan Osnabrück is, is dat je ook de kerstmarkt van bovenaf kunt zien. Hiervoor hoef je alleen maar de Marienkerk te beklimmen waarna je getrakteerd wordt op een romantische uitzicht op de knusse kerstmarkt op het marktplein.

De kerstmarkt in Osnabrück is dagelijks geopend van 26 november tot en met 22 december 2018 van 12.00 tot 21.00 uur.

Sfeervolle kerstmarkt in Oberhausen

Oberhausen Duitsland

Voor wie op safe wil gaan, is er nog het overdekte winkelcentrum in Oberhausen. Hier vind je een ruim aanbod van winkels waar je geheid slaagt voor je kerstinkopen. Rondom het centrum vind je een grote kerstmarkt met tig kraampjes met natuurlijk diverse lekkernijen, niet alleen typische Duitse trouwens, maar ook handgemaakte producten. Ook staat er een ijsbaan opgesteld wat niet alleen voor de jeugd een leuke onderbreking is op een kerstmarkt, maar ook voor de ouderen. Het winkelcentrum zelf is natuurlijk ook helemaal versierd in kerstsfeer.

De kerstmarkt in Oberhausen is dagelijks van 16 november tot en met 23 december 2018 van 11.00 tot 22.00 uur.

Ga jij naar een kerstmarkt? Zo ja, welke?

15 comments

 1. Anita

  Leuke inspiratie. Oberhausen ben ik weleens geweest, maar dat was niet helemaal mijn ding. Dit jaar ga ik naar Osnabrück. Ben heel benieuwd.

  Beantwoorden

 2. Felice Veenman

  o dit lijken me echt leuke en gezellige kerstmarkten!!

  Beantwoorden

 3. Mario

  Ik probeer elk jaar weer smoezen te verzinnen om niet te gaan, maar ik denk dat ik dit jaar ga verliezen. Wij zijn voornemens om naar Dusseldorf te gaan om een kerstmarkt te bezoeken. Mijn vrouw is er helemaal gek van!

  Beantwoorden

 4. Sherry

  Ik ben dol op markten. Een vriendin en ik wilde graag gaan naar de Belgische kerstmarkt. Nu ik deze zie wil ik hier zeker ook graag heen.

  Beantwoorden

 5. Francis | Mamazetkoers

  O wauw! Kerstmarkten, ik vind dat altijd zo gezellig en leuk. Ik zit nog in de Sint stemming maar door je foto’s wil ik die nu overslaan en hop: naar kerst!

  Beantwoorden

 6. Daphne - verdraaidmooi

  Die sfeer is altijd zo leuk op die markten!

  Beantwoorden

 7. Melissa

  Nog nooit geweest wilde wel heen alleen financieel even krapper deze maand

  Beantwoorden

 8. Manon

  Vroeger wel een paar keer geweest. Vind het wel leuk, maar zooo druk.

  Beantwoorden

 9. Maaike | Travelbliss

  Wat leuk! Ik ken alleen de kerstmarkt van Aken. Toen ik ooit in Maastricht op kamers zat gingen we daar ieder jaar heen 😉

  Beantwoorden

 10. Helena

  Wij zijn ooit in Leer geweest, wat inderdaad heel erg gezellig (en lekker) was :-).
  Dank je wel weer, want misschien dat we dit jaar kiezen voor Oldenburg, lijkt me ook erg knus en gezellig!

  Beantwoorden

 11. Tamara

  Ik vind de kerstmarkt in Oberhausen helaas wat minder geworden met de jaren. Er zijn nog maar een paar kraampjes waar ik echt interesse in had

  Beantwoorden

 12. Janet

  Dit jaar wordt het toch weer Oldenburg. Van alle kerstmarkten die we hebben bezocht door de jaren (Leer, Bremen, Osnabrück, Münster, Keulen, Bonn, Koblenz, Oberhausen, etc.) blijft Oldenburg favoriet vanwege de sfeer rondom de kerk. Daarnaast is het relatief dichtbij (vanaf Groningen). Münster is overigens een goede tweede! En Kassel gaat zeker op het lijstje!!

  Beantwoorden

 13. Yova

  Sfeer is daar heel gezellig. Heb jij alle foto’s gemaakt. Zelf gaan wij niet naar toe. Misschien in de toekomst. Het is daar gezellig. Maar je wel aardig centjes meenemen. Wij kunnen geen Duitse taal.

  Beantwoorden

 14. Saskia

  Hoewel Duitsland mijn twee thuis is, ben ik nog nooit op een Duitse kerstmarkt geweest. Misschien dit jaar eens verandering in brengen 😉 Keulen of Aken liggen immers redelijk kortbij….

  Beantwoorden

 15. Kerstmarkt Oberhausen

  Dit jaar is de kerstmarkt in Oberhausen Winkelcentrum CentrO
  Van 15 november tm 23 december 2019. Centro is het grootste shopping centre van Europa. Ideaal om te kerstshoppen!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.