spring dingen

5 dingen waar ik naar uit kijk!

Nu ik me weer wat beter begin te voelen en de zin om dingen te ondernemen elke dag begint te groeien vind ik het eigenlijk wel tijd worden om dit met jullie te delen. Misschien breng ik je nog op ideeën en zo niet, dan heb ik er toch hopelijk weer een leuke blogpost bij!

1. Onze mini roadtrip naar Wismar…

Wismar Duitsland dingen
De haven van Wismar

Waar ik andere jaren meestal in deze tijd wel al een vrijdagje vrij had gepland en we al een kort weekendje weg waren geweest, kies ik dit jaar bewust voor een andere aanpak. Begin april ben ik dan ook een volledige week vrij en gaan we op een soort van mini roadtrip naar Wismar in Noord-Duitsland. Niet geheel toevallig een bestemming aan zee, dus met strand om lekker te kunnen uitwaaien als de weergoden ons goed gezind zijn. Ook niet onbelangrijk; Wismar behoort tot één van de hanzesteden van Duitsland en heeft dus zeker op het gebied van cultuur en geschiedenis het nodige te bieden. Ook het achterland,  denk aan de omgeving van Schwerin met zijn meren en kastelen, zullen we niet links laten liggen. Overbodig te zeggen maar ik heb er zin in!

2. Het eerste terrasje pakken van dit jaar…

Het zit er echt aan te komen, ik voel het gewoon! Misschien dat ik nog even geduld moet hebben tot ons uitstapje naar Wismar maar wie weet zijn de weergoden mij echt goed gezind en lukt het nog om voor die tijd, wat te denken van een prachtig mooi Paasweekend, al een terrasje te pakken. Niks heerlijkers dan op een terrasje te genieten van een verkoelend drankje!

3. Nieuwe boeken van een aantal favoriete schrijvers…

Och jongens, mijn stapel van Nog te Lezen Boeken groeit alleen maar en toch verheug ik me enorm op de nieuwe boeken van Simone van de Vught (Nachtblauw), Joël Dicker (Het boek van de Baltimores), Greet op de Beeck (Gij nu), Sebastian Fitzek (Het Joshuaprofiel) en Marianne & Theo Hoogstraaten (De Verleidsters) om maar een paar te noemen. Nu de dagen weer langer worden en het erop lijkt dat we straks ook weer lekker in het zonnetje kunnen lezen, neemt mijn zin in lezen weer acuut toe!

4. Op zoek naar een nieuwe fiets…

Eigenlijk moet ik al jaren een nieuwe fiets maar het kwam er nooit echt van maar nu het lente lijkt te gaan worden, begint dit project ineens weer te kriebelen. Nog steeds gaat mijn voorkeur uit naar wandelen in de natuur maar het is nu eenmaal zo dat je fietsend een stuk verder kunt komen en ook dan kan natuurlijk mijn fototoestel gewoon mee en zijn er tig plekjes om onderweg even te stoppen voor een fotoshoot.

5. Het nieuwe Formule 1 en Motogp seizoen!

Max Verstappen dingen

Oh jongens, echt, ik heb toch zo’n ontzettend veel zin in aankomend weekend! Dan barst het geweld namelijk weer helemaal los, zowel Rossi in de MotoGP als onze eigen Max in de formule 1. Vrijdag beginnen beide heren met de vrije trainingen, zaterdag dan de kwalificatie en op zondagochtend eerst de race van Verstappen in Australië (06.00 uur) en ’s avonds mag Rossi om 19.00 uur laten zien of hij nog steeds met de snelsten mee kan komen in Qatar. Mocht je geïnteresseerd zijn, op racingnews365 kun je hierover alles volgen én houden we zelfs van de formule 1 race een liveblog bij!

En waar kijk jij naar uit?

20 comments

 1. Elaintje

  Inderdaad fijne dingen om naar uit te kijken. Leuk zo’n roadtrip. Ik heb over 2 weken mijn eerste weekje vrij. Daar kijk ik ook al naar uit.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Nog plannen om ergens heen te gaan dan? Ik moet nog zo’n 2,5 week werken en dan dus een weekje vrij waarin we richting Wismar gaan, erg veel zin in.

   Beantwoorden

 2. Nicetobeout

  Wat ziet Wismar er leuk uit! MotoGP vind ik sinds vorig seizoen opeens leuk. Mijn man rijdt zelf motor en is al jaren groot fan.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Leuk dat je het Motogp nu ook volgt! Wismar lijkt ons ook erg leuk, totaal niet bekend in die omgeving dus we laten ons lekker verrassen!

   Beantwoorden

 3. Sas

  Wat een fijne lijst om naar uit te kijken! Kan me voorstellen dat dit een super fijn gevoel is 🙂
  waar ik naar uitkijk? Het weekend en morgenmiddag, als ik een middagje vrij heb. Een middag voor mezelf 🙂

  Beantwoorden

 4. Nesrin

  Ik kijk ook enorm uit naar het eerste terrasje pakken, heerlijk wat zon en het liefst zonder jas 😉 Fijne lijst heb jij!

  Beantwoorden

 5. Morgaine

  Ik kijk uit naar komende zondag, het gratis op de trein stappen op weg naar Den Helder, hahahaha En op de langere termijn…. ga ik werken, wat is eruit gekomen, zou het? Mijn droombaan voor het grijpen? Hmmmm ik wacht nog even af 😀

  X

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Is het dan niet ongelofelijk druk in de trein?

   Beantwoorden

 6. ~ Inge ~

  Heerlijk om dingen in het vooruitzicht te hebben, alleen voorpret is al leuk!! Ik kijk nu al uit naar dat ik onze tuin weer nieuwe aanplanting kan geven, het is nu zo kaal!! En wij gaan in april een weekendje naar Keulen, daar heb ik ook zin in!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Leuk, weekendje Keulen! Ik ben er 1x geweest en het is echt een hele leuke stad waar veel te zien is en qua ligging aan de Rijn natuurlijk ook erg mooi.

   Beantwoorden

 7. sammie

  Oh ik heb ook zin in het eerste terrasje! Lekker met het snuitje in de zon en smikkelen van wat hapjes 🙂

  Beantwoorden

 8. Sabine

  Wat schattig Wismar!! En over fietsen gesproken: ik moet misschien maar eens überhaupt een fiets kopen, heb er al bijna 1,5 jaar geen meer haha. Ik kijk uit naar alles wat met onze bruiloft te maken heeft 😛

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Heb je al een jurk uitgezocht?

   Beantwoorden

   1. Sabine

    Oh nee! Eerrst de locatie 😀

    Beantwoorden

 9. Stéphanie

  Wismar ziet er erg leuk uit! Ik snap dat je uitkijkt naar deze roadtrip, heerlijk een week weg! Ik kijk uit naar een weekendje weg in Duitsland en uiteraard mijn rondreis door Corsica over twee maanden. Mijn eerste terrasjes heb ik afgelopen zaterdag en zondag al gepakt 🙂

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Waar naar toe in Duitsland? En Corsica… schijnt echt heel erg mooi te zijn. Vrienden waren tenminste erg enthousiast erover!

   Beantwoorden

 10. Gerda Esser

  Hallo Wanda

  Mooie voor uitzichten
  Wij gaan in Juni weer voor een week naar Zeeland
  Ik wens jou een heel fijne week

  Liefs Gerda

  Beantwoorden

 11. Conny

  Dat terrasje pakken wij ook in de winter! De zon moet dan wel schijnen. Het is buiten zó lekker! Als je praktisch een hele week binnen zit, wil je niets liever dan buiten zijn.
  Ik kijk uit naar de vakantie. Weer duiken. Tegen die tijd is het erg lang geleden dat ik onder water lag. Een erg verslavende hobby die wij ook in Nederland beoefenen, mits het boven water lekker warm is…. En lezen. Ja, dat moet ik eigenlijk ook eens wat meer doen….
  Fijne vooruitzichten allemaal!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Nou, in de winter echt alleen als het zonnetje erbij schijnt, maar anders is het mij echt te koud om buiten te gaan zitten. Dat vind ik altijd zo’n voordeel van de lente, dat eerste terrasje wat dan zo welkom is!

   Beantwoorden

 12. Flavie

  Allemaal fijne dingen… ik kijk vooral uit naar de zomer en de rest komt vanzelf 😉

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.