Veenkoloniaal museum Veendam koffie

Op de koffie | ziekjes, wandelen & lentekriebels

Goedemorgen allemaal op deze alweer zonnige maandag! Helaas nog geen strakblauwe luchten maar goed, het is natuurlijk ook nog maar maart, dus we moeten hier gewoon al blij mee zijn, ja toch? Dus ik zou zo zeggen, pak een bak koffie of thee, mag natuurlijk ook, en lees gerust verder wat ik op deze maandag met jullie wil delen!

Ziekjes…

Kan me gewoon niet herinneren dat ik me ooit zo lamlendig heb gevoeld, ik heb werkelijk waar de afgelopen 4 dagen grotendeels voor pampus gelegen op bed of bank, gewoon nergens toe in staat en het boeide me ook gewoon niet. Geen zin in tv kijken, nog minder zin in lezen, echt totaal ongewoon voor mij, en gewoon alleen maar willen slapen, slapen en nog eens slapen. Inmiddels gaat het gelukkig weer beter en voel ik de energie weer mijn lijf instromen en begint het ook weer te kriebelen om dingen op te pakken. Beetje blogjes lezen, zelf weer bloggen, onder andere natuurlijk over de formule 1 (yeah, gaat aankomend weekend weer los!), verder lezen in mijn fantastisch mooi boek (Julia Navarro: Schiet maar, ik ben toch al dood) en dat brengt me ook direct bij mijn tweede onderwerp van dit keuvelblogje…

Wandelen…

Julianapark Veendam koffie
Julianapark in Veendam

Ik ben er echt heilig van overtuigd dat thuis blijven hangen als je ziek bent, totaal niet meedraagt aan een voorspoedig herstel. Het is echt vele malen beter om gewoon lekker naar buiten te gaan, die natuurlijke vitamientjes op te snuiven en zo weer krachten op te doen. In het verleden voelde ik me dan altijd schuldig want ja, ik zat toch ziek thuis en dan hoor je gewoon in bed of misschien op de bank te liggen maar toch zeker niet lekker buiten te zijn. Inmiddels weet ik wel beter en trek ik gewoon mijn eigen plan daarin. Dus afgelopen zaterdag en zondag ben ik beide dagen even naar buiten geweest, gewoon even een kort rondje gelopen door Veendam, en ja, na afloop voelde het dan wel of ik een marathon had volbracht maar goh, wat was het ook fijn om even van die bank af te komen en wat heeft me dat gewoon goed gedaan. Ook vanmiddag ga ik weer lopend het centrum in, even extra bijtanken!

Lentekriebels…

Wat is het momenteel lekker weer he? Okay, ik weet wel dat we op zich geen strenge winter hebben gehad maar toch, wat was ik er flauw van. Kwam natuurlijk in mijn geval ook al door die slechte start van januari met die ijzeldagen maar ook daarna vond ik het maar een vervelende winter met veel ijs krabben, koud en vooral vaak slecht weer in de weekenden. Zo niet mijn tijd van het jaar ondanks dat ik ervan hou om onder mijn kleedje op de bank te zitten met een goed boek. Gelukkig lijkt het erop dat de lente nu echt gaat doorbreken en dat betekent ook dat ik weer allerlei plannen krijg. Zo wil ik er weer lekker op uit om foto’s te maken, beetje experimenteren hierin en mijn nieuwe fototoestel nog beter leren kennen. Hoewel, zo nieuw is ie niet meer maar ermee experimenteren is er tot nu toe een beetje bij ingeschoten. Ook met mijn hamstringblessure gaat het weer de goede kant op zodat ik ook weer wil gaan wandelen, gewoon lekker de natuur in. De was kan ook weer lekker naar buiten en ik kan me gewoon al verheugen op mijn eerste terrasje van dit jaar, zal vast niet lang meer duren!

Nog een fijne maandag iedereen!

16 comments

 1. Morgaine

  Ik ben blij dat jij je een stuk beter voelt, hou er wel rekening mee, dat zei mijn huisarts namelijk, dat deze nasleep tot 4 weken kan duren 😉 En heb ik ooit geschreven dat ik een binnenmens ben die zeker wel van buiten houdt? Juist als ik dus ziek ben of wordt, moet ik naar buiten, hahahaha omdat het dan niet kan, moet en zal ik…. gek is dat toch, nee toch niet, de natuur van de mens, je weerstand opbouwen en het oude laten gaan in de frisse lucht.

  X

  Beantwoorden

  1. Wanda

   4 weken? Pfff…. ik weet wel dat griep altijd lang in je lijf blijft zitten en dat je het nog wel even rustig aan moet doen maar zo lang…. nou, ja, gewoon goed naar mijn lichaam luisteren.

   Beantwoorden

 2. Natasja

  Ik ben ook steeds op en af niet lekker. Ik denk door het instabiele weer. Beterschap en dar het maar lang weg blijft!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Het weer speelt zeker mee, nu de lente lijkt door te zetten, zal iedereen zich vast een stuk beter gaan voelen.

   Beantwoorden

 3. Joanne

  De griep heerst ook, ellendig griepje is het. Het weer is inderdaad aan het bijtrekken, lekker veel zon! Koud is het nog wel, maar zo word je wel goed wakker. Leuke blog! 🙂

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Zon doet idd wonderen! Dank je!

   Beantwoorden

 4. Sabine

  Gelukkig gaat het weer beter! Ik vind het ook altijd verschrikkelijk om dagen op de bank te hangen, badend in het zweet van de koorts hahaha. Ben altijd blij als ik weer naar buiten kan. Die frisse lucht (iig in Nederland) doet veel goeds!

  Beantwoorden

 5. Patricia

  Ik ben blij dat het weer wat beter gaat. Ik kan het me heel goed voorstellen dat je het zat bent. Zorg goed voor jezelf hè

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Zal ik zeker doen!

   Beantwoorden

 6. Els

  Fijn dat het weer de goede kant op gaat. Ik denk dat lekker wandelen ook zeker goed is voor je herstel :-). Ook zo heerlijk als de zon schijnt :-).

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ja, afgelopen dagen was het heerlijk weer en heeft het me zeker goed gedaan.

   Beantwoorden

 7. Helena

  Goed hoor dat je toch naar buiten bent gegaan…lukt mij niet altijd op lamlendige dagen 🙂
  Fijn dat je je weer beter voelt en volgens mij heb je (hebben we) geluk en komt er nog meer mooi lenteweer aan 🙂

  Beantwoorden

 8. ~ Inge ~

  Hahaha…sorry ik moest even lachen om jouw uitdrukking “voor pampers liggen”, hahaha! Pampers!! Het is ” voor Pampus liggen” meis, sorry, maar je hebt me echt even doen lachen, heerlijk!! Maar daarentegen is het het absoluut niet leuk als je niet lekker bent, vervelend zelfs! Maar zo af en toe even frisse neus halen daar is niemand dood aangegaan, dus heel goed dat je dat doet! Vitamine D doet soms wonderen!! Doe rustig aan meis, dan breekt het lijntje niet! Beterschap hoor!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Oeps…. echt niet gezien maar je hebt helemaal gelijk!

   Beantwoorden

 9. Serena

  Het weer gaat maar op en af, daar wordt een mens ook ziek van. Ik was gisteren ook beroerd met keelpijn en heb de halve dag geslagen.
  Maar de vooruitzichten beginnen langzaam erg goed te worden.
  Vanaf het eerste weekend van april wordt het heerlijk!!!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Fingers cross dat je niet zieker wordt en dat het idd beter weer gaat worden!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.