kerst

Op de Koffie | Griep, kerst & nog eens Griep

Hallo allemaal! Ik leef nog hoor! Maar inderdaad, meer dan een week geen nieuwe blogpost, dat komt praktisch eigenlijk nooit voor. Nu dus wel en de reden hiervoor is heel simpel. Ik lag sinds afgelopen vrijdag plat met griep. Nou ja, vrijdag heb ik nog gewerkt maar als ik de telefoon opnam, leek het eerder of je bij een bepaalde 06-lijn was terechtgekomen dan bij een assurantiekantoor.

Maar goed, ik zal jullie even een korte update doen van mijn reilen en zeilen!

De griep sloeg in alle hevigheid toe!

Begon het met wat keelpijn en haast geen stem, zaterdag ging ik nog op pad maar eenmaal thuis, lag ik al vrij snel onder mijn kleedje op de bank. Een algehele staat van lamlendigheid diende zich aan. Keelpijn, hoesten, proesten, koppijn en spierpijn alsof ik de marathon in het tempo van Dafne Schippers had afgelegd.

Hoewel het eigenlijk not done is in deze tijd van het jaar om vrij te kunnen nemen op mijn werk, moest ik mij nu wel ziek melden. Het enige wat ik wilde en waar ik blijkbaar heel goed toe in staat was, was slapen. Goh, wat heb ik geslapen. Van onrustig als gevolg van de koorts, tot hevig woelend en snurkend als een stoomlocomotief, althans, daarvan werd ik beschuldigd. Ook overdag deed ik weinig anders. Lezen? Pfff, al na een paar bladzijden verging me de lust om te lezen en vielen mijn ogen alweer dicht. Televisie kijken? Wat is er in hemelsnaam op wat kan boeien dan? Uit nood volgde ik ’s avonds dan maar het darten maar ook dat werkte prima als slaapmiddel.

Pas sinds vandaag voel ik mij weer langzaam maar zeker een beetje mens worden. Ik zit weer rechtop, ik loop weer (nou ja, ik sjok…) maar ik hoest en proest nog steeds. Wel heel wat minder gelukkig maar mijn neus en hoofd zitten nog goed vol. Vandaag ben ik ook voor het eerst sinds afgelopen zaterdag weer even buiten geweest, even een frisse neus halen maar ondanks dat het goed voelde was ik bij thuiskomst ook blij om mijn geliefde bank weer terug te zien.

En dan is het dit weekend gewoon al kerst!

kerst

Ondanks alle kerstmarkten die we dit jaar hebben bezocht, mis ik het kerstgevoel compleet. Misschien ook mede door mijn griep, misschien ook wel doordat het van dit grauwe weer is. Geen idee, maar als je me zou vertellen dat het nog minimaal 2 weken zou duren voor het kerst is, zou ik je ook acuut geloven!

De kerstkaarten liggen nog te wachten, sterker nog, ze moeten zelfs nog worden geschreven. Niet eerder was ik zo laat, maar ook daar speelt de griep weer een rol in. Ook qua boodschappen moest er nog van alles worden bedacht en datzelfde gold voor de cadeautjes. Inmiddels is alles wel gekocht. Een mooie bijkomstigheid van de griep was in ieder geval dat ik totaal geen last heb gehad van zogenaamde kerststress, daarvoor heb ik ongetwijfeld ook teveel uren in slapende toestand doorgebracht.

Alvast hele fijne kerstdagen, geniet er lekker van!

 

8 comments

 1. Miranda

  Fijn dat je weer beter bent! Fijne kerstdagen en tot dinsdag!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Nou, beter is nog wat te van het goede maar gaat iig beter dan de afgelopen dagen. Tot dinsdag!

   Beantwoorden

 2. Gerda Esser

  Hallo Wanda
  Fijn dat het weer een beetje beter gaat met jou
  Ik hoop dat je met de kerst helemaal beter bent
  Ik wens jou en jou man hele fijne Kerst dagen en een gelukkig 2017
  Liefs Gerda

  Beantwoorden

 3. Mrs. T.

  Zo, je hebt het flink te pakken gehad. Hopelijk snel weer fit.

  Fijne dagen!

  Beantwoorden

 4. Morgaine

  Griep of geen Griep, dat de kerst nu al is, hoor je iedereen wel over, nu al? zover is het nog niet toch? whahahaha Ik ben blij dat jij je al wat beter voelt en alles toch wel geregeld is. Kerstkaarten verstuur ik al jaren niet meer, en ik wens elk jaar opnieuw dat het weer kan en mag, qua kosten 😉 Komt goed!

  Nou, lieverd, beterschap voor het laatste restje en hele fijne dagen!

  X

  Beantwoorden

 5. Sabine

  Wat balen meid! Gelukkig voel je je weer beter! Wij hebben kerst al gevierd dus ook een beetje rare dagen haha. Heel fijne kerst toch nog! X

  Beantwoorden

 6. Elaintje

  Gelukkig voel je je weer wat beter. Succes met kerstkaarten versturen fijne kerstdagen!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.