De Travelconfessions Tag

Bij Marcella kwam ik laatst De Travelconfessions Tag tegen en deze mag natuurlijk niet ontbreken op mijn blog. Vandaag beantwoord ik dan ook de vragen uit deze Tag en weet ik jullie misschien nog wel te verrassen!

Welk populair land trekt je helemaal niet zo?

Mag ik ook gewoon een heel continent noemen? Azië trekt me namelijk totaal niet. Misschien best mooi om te zien maar ik heb er gewoon niks mee. Waarom het me niet trekt? Misschien de armoede, het gebrek aan hygiëne, ik heb geen idee. Het heeft nooit op welk vakantielijstje van mij gestaan en ik verwacht dan ook niet dat ik er ooit ga komen.

Welke bekende en populaire stad lijkt je niet zo leuk?

Lastig, want er staan best nog wel wat steden op mijn lijstje. Misschien Istanbul omdat ik denk dat het als stad best wel veel te bieden heeft maar door alle negatieve publiciteit in de zin van aanslagen en de politieke situatie in Turkije denk ik dat ik mij er een stuk minder op mijn gemak zou voelen.

Welke stad is je tegengevallen?

De Dom Milaan (steden)
Bovenop De Dom in Milaan

Ha, deze is gemakkelijk. We hebben namelijk al heel wat steden bezocht maar toen we een paar jaar geleden in Milaan waren, wist ik al vrij snel dat het niet mijn stad was. Alleen de Dom vond ik mooi maar slenteren door die dure winkelstraten deed me niks. Qua bezienswaardigheden vond ik de stad ook maar weinig te bieden hebben. We hebben het serieus wel geprobeerd maar zelfs bij de hop-on-hop-off tourbussen was het maar een korte route.

Daarbij komt, als een stad vooral draait om mode en een voetbalstadion dan ben jij mij al snel kwijt.

Welk land viel je tegen?

In 2016 trokken we eindelijk onze stoute schoenen aan en gingen we twee weken naar Zweden. De eerste week verbleven we ergens in Smaland in het zuiden en de tweede week in Varmland in het midden van Zweden. Misschien was het de verkeerde periode, misschien net de verkeerde plek. Geen idee maar het had niet veel gescheeld of we waren in de eerste week al terug naar huis gegaan!

Zweden

Nog nooit hadden we dat gevoel gehad, dat we liever naar huis gingen en dan dat we nog bleven. Normaal is het bij ons juist andersom en gebeurt het regelmatig dat we een paar dagen aan onze vakantie plakken. Nu wisten we totaal niet wat te doen en was het zo zoeken naar iets om de dag mee door te komen. Het vooruitzicht dat we de tweede week naar een andere regio gingen, zorgde ervoor dat we bleven maar nee, nu nog hebben we gemengde gevoelens over onze trip naar Zweden.

Wat vond je tegen alle verwachtingen in juist heel leuk?

Dat zijn er twee, namelijk het Balatonmeer in Hongarije en Normandië. Bij Hongarije had ik eigenlijk ook altijd het beeld van een armoedig land, deels is dat natuurlijk ook wel zo als je in het achterland komt maar rondom het Balatonmeer is het echt schitterend. Zo stonden we zelfs in lavendelvelden op het schiereiland Tihany en waren we zeker ook van de natuur onder de indruk. Net als trouwens de vriendelijkheid van de bevolking, echt compleet anders dan bijvoorbeeld in Tsjechië.

Cap de Carteret blauw

Normandië verraste ons ook met haar prachtige natuur. We gingen er heen omdat we geïnteresseerd zijn in alles wat met de WOII te maken heeft en dat gewoon eens met eigen ogen wilden zien. Maar al snel bleek dat we niet genoeg hadden aan onze 10 dagen en hebben we dus ook bijgeboekt. We zaten toen zelf op het schiereiland Cotentin en geloof mij, daar is de natuur zo ontzettend prachtig! Kliffen, prachtige vergezichten en zelfs palmbomen! En die kust…. prachtig!

Welke gekke gewoonte heb je op reis?

Sinds enige tijd sleep ik altijd mijn twee badeendjes mee en ja, dat trekt soms nog wel wat bekijks.

Bichlbach badeendjes

Wat mis je thuis het meeste aan reizen?

Mijn vrijheid, gewoon zelf kunnen beslissen wat we gaan doen. Niet dat ik verplicht om 8 uur op mijn werk moet zitten en vervolgens braaf moet wachten tot het weekend is en we weer erop uit kunnen gaan. Het voelt soms alsof ik daardoor tijd verspil. Er is nog zoveel te zien maar met slechts 18,5 vakantiedag per jaar is het echt passen en meten.

Wat is je grootste guilty pleasure op reis?

Absoluut de hoeveelheid zoetigheid! Een ijsje hier, een gebakje daar. In de vakantie zitten we dagelijks wel ergens op een terras en dan is het maar lastig nee zeggen tegen al dat lekkers. Aan de ene kant wil ik dat ook niet in de vakantie, vakantie is tenslotte ook genieten maar ja, ik wil ook niet na afloop ineens een paar kilo erbij hebben. Gelukkig bewegen we ook veel in onze vakanties dus valt de schade nog wel mee maar iets minder snoepen zou niet verkeerd zijn!

En welke bestemming viel jou een beetje tegen?

17 comments

 1. Anita

  Heel leuk om te lezen! Hoewel de Dom echt prachtig is, vond ik Milaan verder ook weinig aan. Jammer dat Zweden zo tegenviel. Ik ben er nooit geweest, maar het lijkt me wel een mooi land. Ik denk dat Marrakech mijn grootste tegenvaller was. Ik ben trouwens fan van je badeendjes, haha 🙂

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Raar is dat he want Milaan staat altijd wel hoog bij favoriete stedentrips. Marrakesch trekt mij totaal niet dus ik denk niet dat ik er ooit naar toe ga. Leuk dat mijn badeendjes zo in de smaak vallen!

   Beantwoorden

 2. Saskia

  Heerlijke tag die ik zeker ook eens ga overnemen.
  Normandie lijt me ook prachtig!
  En die guilty pleasures zijn heel erg herkenbaar.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Normandië kan ik je echt aanraden hoor! Zoveel te zien en met de motor ook geweldig rijden daar!

   Beantwoorden

 3. Tania

  Ik volg je helemaal ivm Milaan. Ben er een dagje geweest en vond het ook veel minder dan ik gedacht had.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik had er ook best wel hoge verwachtingen van en was dan ook wel wat teleurgesteld toen het zo tegenviel.

   Beantwoorden

 4. Patricia Schmitz-Heres

  Een bestemming die mij tegenviel… Ik weet het eigenlijk niet… Ik denk niet dat ik echt een bestemming heb die mij heel erg tegenviel. Het enige wat tegenviel was het huisje van een vakantiepark waar we 4 jaar geleden waren, maar de omgeving was daar weer wel heel mooi.

  Beantwoorden

 5. karin

  ik heb eigenlijk nog nooit een echte tegenvaller gehad…

  Beantwoorden

 6. Kool Family

  Zo interessant! Ik ben nog nooit in Milaan geweest, wel verbaasd dat je dit niks vond

  Beantwoorden

 7. Sabine

  Leuk om te lezen! Hoewel ik Zweden heel mooi vond was Noorwegen echt spectaculair en viel Zweden een beetje weg tijdens onze reis haha. Alleen Zweeds Lapland had wel echt mooie natuurparken te bieden.

  Beantwoorden

 8. Nicole Orriëns

  Leuk dat je gewoon toegeeft dat Azie je helemaal niet trekt. Het is inderdaad wel populair van wat ik er van hoor.

  Beantwoorden

 9. Saskia

  Leuk om deze vragen en antwoorden te lezen! 🙂
  Ik ben zeker wat meer te weten gekomen over jullie reizen.

  Welke bestemming ik vond tegenvallen? Uhm. dan denk ik dat ik Kreta kies, heb niet zo heel veel bestemmingen om uit te kiezen. Viel niet eens echt tegen maar was er té warm en te weinig te doen voor mijn gevoel.

  Beantwoorden

 10. Beau Bewust

  Wat een toffe tag, leuk om te lezen! Zelf ben ik ook niet zo’n Azië fan..

  Beantwoorden

 11. Frederique

  Grappig om te lezen. Moest wel lachen om het Balatonmeer en Normandië omdat dat net de plekken zijn die ik zou hebben genoemd bij de teleurstellingen haha. En ja de vrijheid van het op reis zijn – zo heerlijk – die mis ik ook 🙂

  Beantwoorden

 12. Yova

  Ik heb ook nooit tegenvaller gehad. Spanje is ook geweldig om te te gaan. Benidorm en Ibiza en Malcorca zijn wij ook vroeger geweest. Ik hou meer omgeving te kijken. Ik ben geen strandmens. Voor jou is ook wel eens teleurstelling geweest. Moet niet veel regenen. Dat vind ik ook nooit wat aan. Leuke foto’s.

  Beantwoorden

 13. Marcella

  Leuk om te lezen Wanda! Ik wist helemaal niet dat in Hongarije lavendel bloeit, wat mooi! Ik zou graag rondom het Ballatonmeer reizen, heel benieuwd naar! Milaan is denk ik ook niet zo ons ding, maar ik zou het wel een prima uitvalsbasis vinden voor een roadtrip Italië. Gaan we gewoon even snel bij de kathedraal kijken 😉

  Beantwoorden

 14. Linda | travellersoftheworld

  Super leuk om te lezen, leuk ook om te zien dat mijn oude tag inmiddels door veel bloggers ingevuld wordt en de antwoorden zo verschillen ? Het Balatonmeer bezocht ik een aantal jaar geleden, maar wij hebben er weinig van gezien (was echt een jongeren, we doen helemaal niks vakantie, haha). Ik vond Singapore tegenvallen qua bestemming, vond er niks aan, terwijl iedereen er zo enthousiast over is

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.