paddenstoelen herfst

5 Dingen die ik leuk vind aan de herfst

Lange tijd vond ik de herfst eigenlijk maar niks. Dagen met alleen maar regen en veel wind, wie wordt daar nu vrolijk van? Toch ben ik de laatste jaren de herfst steeds meer gaan waarderen. Vooral omdat ik het wandelen heb ontdekt en dus ook vaker in de natuur te vinden ben. Wat mij betreft is de natuur dan ook op haar mooist in de herfst. Vandaag deel ik dan ook de dingen die ik leuk vind aan deze tijd van het jaar!

Hallo herfstkleding!

Op de één of andere manier vind ik herfst- en winterkleding stukken mooier dan die veelal luchtige zomerkleding. Begrijp me niet verkeerd hoor, ook ik heb liever dat het 20 graden is dan slechts 10 graden of minder, maar de kleding en schoenen in deze tijd van het jaar vind ik wel een stuk mooier en fijner. Ik verheug me wat dat betreft dan ook enorm op de dagen dat ik mijn vesten weer uit de kast kan halen. Gecombineerd met een leuk shirtje op een stoere spijkerbroek en daaronder in plaats van mijn eeuwige witte sneakers dan mijn laarzen.

laarzen herffst kleding

Ik voel me daar gewoon een stuk prettiger in dan in die luchtige zomerkleding waar je op sommige warme dagen nog in loopt te zweten.

Smullen van stamppotten en spruitjes

In de zomermaanden weet ik soms totaal niet wat we nu weer eens moeten gaan eten en is het mij op die warme dagen ook vaak allemaal teveel werk. In de herfst daarentegen loop ik met een big smile de supermarkt in en ligt mijn karretje binnen no time vol met spruitjes, boontjes en allerlei soorten groenten voor overheerlijke stamppotten. Natuurlijk past dat niet helemaal in mijn koolhydraatarme voornemen, maar dat compenseer ik dan wel weer op een andere dag.

Feit is gewoon dat het water mij nu al in de mond loopt als ik er aan denk dat we deze week bijvoorbeeld voor het eerst dit seizoen stamppot zuurkool met een lekkere rookworst gaan eten! Ook vind ik het in de herfst stukken leuker om in het weekend lekker uitgebreid te koken en ben ik zeker van plan om deze herfst weer de nodige stoofpotjes en soep te gaan maken. Heerlijk!

Genieten van de prachtige herfstkleuren

De Heemtuin Muntendam herfst

paddenstoelen herfst

Wat dat betreft kan ik echt niet wachten om lekker naar buiten te gaan. Lekker naar het bos en dan vooral genieten van die prachtige herfstkleuren. Het wordt helemaal een feestje als ik dan ook nog eens rood met witte paddenstoelen spot, want dat is voor mij gewoon iets wat echt helemaal bij de herfst thuis hoort. Net zoals velden vol met bloeiende tulpen in het voorjaar. Elk jaar vind ik het dan ook weer jammer als deze herfstperiode weer voorbij is, want in de winter ziet alles er dan ineens zo kaal en triest uit.

Gelukkig hebben we nog even voordat het zo ver is, dus hopelijk werken de weergoden mee zodat we er lekker van kunnen genieten!

De gezelligheid in huis

Nu de dagen weer korter worden en de temperatuur langzaam maar zeker begint te zakken, is het weer tijd om de kaarsjes aan te steken. Het zorgt niet alleen voor wat extra warmte, maar ook brengt het de nodige gezelligheid met zich mee. Ook zorg ik altijd wel voor een paar mooie herfstbakjes, vooral pompoenen zijn dan zeer geliefd. Het zorgt in ieder geval voor de nodige sfeer in huis.

Als ik dan ’s avonds op de bank onder mijn kleedje naar een film of serie zit te kijken, dan kan ik daar altijd wel enorm van genieten.

Een dagje welness in de herfst is ultiem genieten

Zeker als het zonnetje zich dan ook nog eens laat zien. Dan is het echt op en top genieten en krijg ik een super ontspannen gevoel. In de zomer zul je mij dan ook niet snel in Bad Nieuweschans aantreffen, gewoon omdat het mij dan te warm is, maar in de herfst? Het liefst zo vaak mogelijk.

Heerlijk vind ik het om dan al kletsend met een vriendin in het buitenbad mij over te geven aan de warmte van het water terwijl de laatste zonnestralen op mijn gezicht schijnen. Gecombineerd met een heerlijke maaltijd zorgt dat ervoor dat het dan echt een top dag is.

Wat vind jij leuk aan de herfst?

13 comments

 1. Nicole Orriëns

  Eigenlijk alles! De kleuren, de gezelligheid en dat de houtkachel weer aan kan! Ik vind het een mooi seizoen.

  Beantwoorden

 2. Henk

  Lopen door het bos, en allerlei soorten paddenstoelen zien, dat is voor mij typisch herfst.

  Beantwoorden

 3. Dhini

  De kleuren van bladeren zijn prachtig en een dagje welness is heerlijk en ook in natuur wandelen in herfst is ook heerlijk. Heerlijk

  Beantwoorden

 4. Melissa

  Inderdaad de kleding die ik wel een stuk leuker vind dan in de zomer! Ik hou van vesten en laarzen!

  Beantwoorden

 5. Ilona Wielinga

  Ik ben ook zo blij dat het herfst is. En ja ik ben ook blij met de koelere temperaturen. Met de bladeren die weer naar beneden vallen, de herfstbuien en de truien die weer aankunnen.

  Beantwoorden

 6. Eva

  Gisteren de eerste stampot (andijvie) van het seizoen op. Heerlijk! Laat die herfst maar komen….

  Beantwoorden

 7. An

  Voor mij toch wel de herfstkleuren. Ik woon vlak bij een bos en ik vind het mega om erin rond te lopen. Vooral in oktober. Dat is zo’n gouden maand.

  Beantwoorden

 8. RaGaSto

  Mooie ode aan de herfst. Ik kan er ook zo van genieten. Van elk seizoen trouwens. Ik woon in het bos en de wisseling van de seizoenen wordt dan echt een beleving. Alleen die regen hè… haha…

  Beantwoorden

 9. Maaike

  Ik vind de herfst ook helemaal geweldig. Die mooie kleuren en zeker op een zonnige herfstdag (want die regen is wel een nadeel) en weer heerlijk soep en stampot eten!

  Beantwoorden

 10. Amy

  Hoewel ik de regen wel echt een nadeel vind, maken de kleuren in de natuur de herfst wel tot een feestje. Wat is het een prachtig seizoen om lekker de bossen in te gaan!

  Beantwoorden

 11. Anette

  Wat ik het leukste vind aan de herfst? Je woonkamer een make-over geven ? Kaarsjes aan, andere kussentjes, nieuwe kleur op de muur en meer.
  Ook de natuur wanneer de zon erop schijnt en ja, ook ik ben dol op stamppotten:-)
  Kleding vind ik in de zomer toch wel fijner, jurk aan en sandalen eronder en hup naar buiten. Nu is t wat meer werk en moet je je voeten weer in sokken hijsen en dichte schoenen aan…grappig dat we dat beiden anders ervaren.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Zijn we toch nog ergens verschillend in haha

   Beantwoorden

 12. Leen

  Mijn lijstje komt nogal overeen met het jouwe 🙂 Herfst is mijn favoriete seizoen!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.