Hotton

De Zondagse Drie… (53)

Een wekelijkse terugkerende blog op zondag met daarin drie dingen die op de een of andere manier typisch zijn voor deze zondag of gewoon zomaar in me zijn opgekomen om deze blog mee te vullen! 

En zo is er weer een week door mijn vingers geglipt. Een kort werkweekje, slechts drie dagen, maar wel eentje met de nodige stress. Ook een week waarin een aantal dingen wel duidelijk zijn geworden. Over dingen die weer opgepakt moeten worden, dingen die nieuw leven ingeblazen moeten worden en dingen waarover al een tijdje wordt gesproken maar wat dan ook weer naar de achtergrond verdwijnt. Een nieuwe maand, een nieuwe ronde dus ook weer volop nieuwe kansen! Welke dingen ik nieuw leven wil inblazen of mee verder ga? Ik vertel je er vandaag alles over!

Ik wil thuis een aantal zaken nu echt gaan oppakken.

We wonen nu 5 jaar samen en nog steeds zijn bepaalde klusjes niet afgerond of niet eens opgepakt. Daar moet nu echt eens verandering in gaan komen. Zo moeten we echt eens onze slaapkamer gaan uitmesten. Niet dat het er een zwijnestal is, maar er is zo’n hoekje waar spullen liggen die gewoon weggegooid kunnen worden of misschien op een andere plek opgeruimd moeten worden. Ook wil ik heel erg graag een soort van bankje bij het raam zodat ik daar lekker kan lezen als het straks weer minder weer wordt en ook gewoon kan zitten en naar buiten kan kijken. Iets wat nu vanaf de bank niet mogelijk is. En zo zijn er nog wel een paar van die dingen die gewoon eindelijk eens moeten gaan gebeuren. Hoogste tijd dus om er mee aan de slag te gaan!

Ik wil mijn fotografieskills verder gaan ontwikkelen

Hotton

Ik vind fotograferen ontzettend leuk om te doen. Maar meestal fotograaf ik op de automatische stand. Simpelweg omdat ik er het geduld niet voor heb om uitgebreid te gaan experimenteren. Vaak is het ook een kwestie van gebrek aan tijd. De komende tijd wil ik er juist bewust tijd voor vrij gaan maken. Welke tijd? Ik heb geen flauwe notie maar ik heb natuurlijk altijd nog mijn maandag. De dag waarop ik standaard vrij ben en die ik te vaak gebruik om te lummelen. Ook daar moet dus verandering in gaan komen. Gewoon er op uit trekken en dingen uitproberen. Actiever zijn.

Ik ga morgen, echt waar, morgen weer naar de sportschool!

En niet om alsnog mijn duur betaalde abonnement van de afgelopen maanden op te zeggen maar om echt weer te gaan sporten. Ik merk gewoon aan alles dat ik me minder fit voel, minder energiek en ook mijn lijf geeft allerlei signalen af. Of ik heb mijn broeken te heet gewassen, het is één van de twee. Ik weet dat sporten gezond is, dat ik me er beter door voel, dat het me energie geeft en dat ik heus wel die 2 of 3 uurtjes in de week over heb. Althans, natuurlijk gaat het dan ten koste van mijn online leventje maar voor wat hoort wat. Dus morgen ga ik weer sporten!

En jij? Wat waar wil jij de komende tijd werk van gaan maken?

10 comments

 1. Morgaine

  Ja, ik denk dat we allemaal wel iets hebben wat met gebeuren maar even laten nog, bij mij komt er vaak wel een grens, dat ik het zat ben en dan gewoon ga doen, om mij daarna heerlijk te voelen overigens, meestal.

  Dat heb ik met de logeer/werkkamer, mijn wifi doet het daar niet meer zo goed, tot niet, heel gek, dus in het begin zat ik daar vaak met mijn laptop, heerlijk! maar nu niet, dus dump ik graag, tot ik het weer zat ben en dan ineens moet het weer netjes zijn.

  En als ik iets echt wil, doe ik het ook telkens vaker direct, ben ik er vanaf 😉 Maar het kan ook echt heel lang staan of blijven liggen, vooral als het om hobby gaat. Mijn landschap staat al maanden, nog een paar streken of toetsen en hij is klaar, maar nee… een ander werk moet nog in de lak, maar nee, hahaha

  X

  Beantwoorden

 2. Saskia

  Ik ben weer fanatiek thuis gaan sporten. Voelt erg fijn<3 Hier is eindelijk na 8 jaar alles af, echter gaan we verhuizen dus ga ik hier zeker niets meer aan doen 😉

  Beantwoorden

 3. Deborah

  Je gaat zoveel meer plezier uit je toestel halen wanneer je gaat leren handmatig te schieten. 🙂
  Ik ga mij bezighouden met het leren en behalen van mijn vaarbewijs. Verder lekker veel lezen. Heb een hoop boeken op de “plank” staan die ik nog wil lezen.

  Beantwoorden

 4. Ferry & Jacqueline

  je bent weer lekker bezig om te doen. Je gaat komende tijd aan huis doen. Groot gelijk. En je gaat morgen lekker sporten. Je gaat ook fotograferen. Ik vind je foto echtitterend om te zien. Vanmiddag is al weer zover met Max Verstappen. Ga je kijken wanda?

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Natuurlijk ga ik straks kijken. Sterker nog, ik versla de live blog voor racingnews365!

   Beantwoorden

 5. ~ Inge ~

  Gisteren eindelijk de keuken af gemaakt…pfff….heeft langer geduurd dan gedacht! 🙁 Verder enorme heftige tijd achter de rug, dus komende week ga ik echt even aan mezelf denken! 🙂 Fotograferen doe ik ook graag, maar ik experimenteer wel veel omdat het toch allemaal digitaal is, dus foto’s zijn ook zo weer verwijderd! Maar het kost soms wel meer tijd, en idd die tijd gun ik mezelf ook niet altijd hoor! Succes op de sportschool, knap!!

  Beantwoorden

 6. Nesrin

  Zo een hoekje in de slaapkamer heb ik ook (verder is het heel netjes hoor 😉 ) en laatst heb ik dat hoekje opgeruimd en geloof mij, dat voelt lekker!

  Beantwoorden

 7. Marcella

  Leuk dat je meer met fotografie wilt doen. Je maakt al heel mooie foto’s vind ik! Succes in de sportschool! 😉

  Beantwoorden

 8. Sabine

  Goede dingen om te gaan doen! Nummer 2 is ook mijn doel. Ook bij mij ontbreekt tijd. Zo frusterend vind ik dat. Ik heb al aardig geoefend in Hongkong met fotograferen gelukkig, maar wil er graag meer over lezen en leren om beter te worden.

  Beantwoorden

 9. LJ

  Dat fotograferen op automatische stand is zó herkenbaar! Het lief zou anders nog langer moeten wachten tot ik klaar ben met foto’s nemen :p
  Succes met sporten!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.