Brugge

De Zondagse Drie… (52)

Een wekelijkse terugkerende blog op zondag met daarin drie dingen die op de een of andere manier typisch zijn voor deze zondag of gewoon zomaar in me zijn opgekomen om deze blog mee te vullen! 

En ja hoor, daar is ie dan! De 52e editie van De Zondagse Drie! Nooit gedacht dat ik het werkelijk waar 52 weken op rij zou volhouden om op zondag een dergelijke blogpost te plaatsen. Toch is het nu zo ver. Een heuglijke feit dus! Uit jullie reacties blijkt wel dat jullie dit kunnen waarderen en daarom zal ik er ook gewoon lekker mee verder gaan!

Maar wat zijn voor mij nu de redenen geweest om hieraan te beginnen? Ik zet ze even voor je op een rijtje!

Een vaste dag waarop er een blog verschijnt

Meestal schrijf ik zo’n 3 blogposten per week maar de dag waarop ze online komen, wil nog weleens wisselen. Het leek me gewoon ideaal om op een vaste zondag een vaste blog online te zetten. Vandaar dus De Zondagse Drie. Een beetje regelmaat dus. Ook weer niet teveel want mezelf kennende kan ik me daar dan toch niet aan houden. De zondag is wat dat betreft echt ideaal. Meestal schrijf ik het op zaterdag en op zondag merk ik duidelijk wel meer verkeer op mijn blog, tenminste als het weer een beetje meewerkt.

Mezelf uitdagen om steeds weer een leuk onderwerp te vinden

Brugge

Ook zoiets. Meestal blog ik over over onze uitstapjes maar het leek me voor de verandering weleens leuk om gewoon zomaar over drie dingen te schrijven. Drie dingen die eigenlijk kant nog wal raken maar toch makkelijk weg lezen en wat blijkbaar door jullie ook wel wordt gewaardeerd. Natuurlijk is het soms echt wel even lastig om iets te bedenken. De kans op herhaling is groot maar om jullie nu elke zondag te verblijden met drie dingen die ik die zondag ga doen, lijkt me ook niet zo boeiend. Soms kost het dus wel even wat tijd en de nodige kronkels. Toch geloof ik dat ik jullie het afgelopen jaar een redelijk gevarieerd aanbod heb voorgeschoteld.

Onderzoeken of het ook echt iets is waarvoor bezoekers speciaal komen

Is het mij gelukt om De Zondagse Drie zo populair te krijgen dat jullie er elke zondag reikhalzend naar uitkijken? Ik heb geen idee, sommigen zeggen wel dat ze zich inderdaad afvragen waar ik nu weer mee op de proppen zal komen. Ook zijn er genoeg die het een leuk idee vinden, zo’n wekelijks terugkerend iets. Het zal dus op de één of andere manier wel werken. Heeft het mij ook nieuwe bezoekers opgeleverd? Nee, dat geloof ik eigenlijk niet. Het zijn veelal mijn vaste bezoekers die erop reageren. Nieuwelingen komen toch vooral af op mijn blogs waarin reizen c.q. bestemmingen centraal staan.

Ik ga er gewoon mee door, simpelweg omdat ik het zelf nog steeds leuk genoeg vind. Misschien dat het een iets andere invulling zal gaan krijgen. Geen idee, zo ver heb ik nog niet nagedacht. Feit is gewoon dat zolang ik er zelf lol aan beleef, het gewoon op zondag online zal komen!

De hamvraag voor jullie is dan ook: Hebben jullie ook een wekelijks terugkerende blogonderwerp of blog je gewoon zo uit de losse pols?

4 comments

 1. Morgaine

  Als het weer een beetje meewerkt, je bedoel regen, hagel en onweersbuien? hahahhahaha

  reikhalzend ernaar uitkijken is ook weer erg groot om te zeggen, de week duurt soms wel even natuurlijk en dan lees ik zoveel blogs, maar op de zondag als ik dan de zondagse 3 zie staan, denk ik OH JA, waar zal ze nu mee komen 😉 En dan klik ik ook vol verwachting aan en ben nieuwsgierig wat jou bezig houdt of wat je schrijft. Dat het soms lastig is, snap ik ook, vooral omdat jij ook zo je best doet om het dan in een thema te doen. Well done!

  En zelf terug kerende rubrieken ik geloof dat ik dat in april heb gedaan, elke dag, en elke dag van de week een vast thema… sommigen vonden dat leuk, voor de dinsdag Picasso dag, maar ja.. die kat begint nu meer te slapen is minder vaak in mijn buurt, is ook alweer 4, dus iets rustiger, lol… dus het moet ook kunnen allemaal, daarom ben ik meer van de losse pols en soms zoals nu in de afgelopen week, zo’n lading aan foto’s alleen al… dat ik hier nog maanden op zou kunnen teren als ik er telkens maar een paar neer zou zetten. Om ook weer nieuwe dingen te schieten bla…

  Jouw eerste foto, prachtig trouwens Wanda! Echt een superfoto!

  X

  Beantwoorden

 2. Elaintje

  Ik heb ook (meestal) op zondag een terugkerende blog, namelijk een weekoverzicht van mijn leven hier in Suriname. Niet heel vernieuwend, maar ik doe het ook een beetje voor mezelf, zodat ik achteraf altijd nog terug kan lezen wat ik hier allemaal heb meegemaakt. En aangezien mijn lezers voornamelijk in Nederland wonen, is het voor hun toch net even anders.

  Beantwoorden

 3. Sabine

  Leuk dat je doorgaat! Ik vind dit ook erg fijn om te lezen altijd 🙂 Ik heb geen wekelijkse terugkerende post, wel een maandelijkse. Meerdere zelfs. Zoals de maand-terugblik en de instagram top 3.

  Beantwoorden

 4. LJ

  Ik vind het inderdaad ongelooflijk dat je elke week weer een nieuwe drieling weet te bedenken! 🙂

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.