Blankenberge

De Zondagse Drie… (50)

Een wekelijkse terugkerende blog op zondag met daarin drie dingen die op de een of andere manier typisch zijn voor deze zondag of gewoon zomaar in me zijn opgekomen om deze blog mee te vullen! 

Oh jongens, wil er even iemand keihard op de rem trappen? Het is toch gewoon niet te geloven dat we inmiddels alweer halverwege augustus zijn aanbeland? Ik bedoel, nog even en de herfst is in aantocht! Hoewel… afgelopen week had ik dat gevoel al hoor! Het kan aan mij liggen maar het echte zomergevoel ontbreekt bij mij nog totaal! Natuurlijk hebben we een paar mooie dagen gehad maar zomers? Nah, niet echt, toch?

Deze Zondagse Drie gaat dan ook over dingen die voor mij typerend zijn voor de zomer! Benieuwd geworden? Lees dan lekker verder!

Een bezoekje brengen aan het strand!

Blankenberge

Strand, zee en golven! Voor mij echt typisch zomers! Ik ben dan wel niet iemand die zo nodig op het strand moet liggen bakken. Laat staan, dat ik in de zee ga liggen spartelen. Maar gewoon even over het strand lopen, misschien zelfs even met blote voetjes door de branding. Heerlijk! Laatst zijn we vanuit Brugge nog even naar het strand van Blankenberge gereden. Absoluut niet te vergelijken met het goudgele strand van Ameland. Maar goed, we waren eventjes op het strand, hebben eventjes mogen uitwaaien en hebben voor heel even dat ultieme zomergevoel mogen beleven!

Je te goed doen aan al dat lekkere vlees en salades bij een bbq!

Hebben jullie de bbq al aangehad deze zomer? Wij zijn sowieso nooit één van de eersten maar ook dit jaar is het erg treurig gesteld. Nog niet één keer hebben we gebbq-ed! Ook vorig jaar is de teller blijven steken op slechts één keer. Niet bepaald een goede score wat mijn ultieme zomergevoel betreft dus! Nu we alweer halverwege augustus zitten, vrees ik het ergste…

Heerlijk genieten van een lekkere Italiaanse ijscoupe!

Natuurlijk heb ik wel al wat ijsjes gehad en vorige week in Brugge ook nog zo’n heerlijke Italiaans ijsje maar toch. De hoeveelheid Italiaanse ijsjes of zelfs van die lekkere ijscoupes kan ik op 1 hand tellen! Het houdt echt niet over terwijl het voor mij echt bijdraagt tot dat ultieme zomergevoel. Helaas… hopelijk verandert dat nog snel!

En jij? Wat is voor jou het ultieme zomergevoel?

10 comments

 1. Morgaine

  Gewoon de temperatuur? Te heet dat de mussen dood van het dak vallen? hahahaha

  Mijn score aan BBQ is ook slechts 1, met zelfs regen die dag nog, maar ja family gathering, dus lastig om af te zeggen en vaak al ver van tevoren bekend, een maand of 2… maar goed, in mijn eentje, en op balkon zet je niet zo gauw een BBQ op, ergens ook not done, voor je buren naast je op het balkon, hahahaha

  Ijs, Italiaans, mijn score staat op 1 ook dit jaar nog, lol, komt allemaal omdat ik dus nog niet gefietst heb omdat de mussen nog niet dood van het dak gevallen zijn, niet echt, of stabiel genoeg te veel wind ook telkens…

  Ik ga er toch echt voor dat we nog een hele mooie warme nazomer krijgen, gezien we twee jaar terug op 1 nov. nog 20 graden hebben mee gemaakt overdag volle zon, moet dat kunnen 😉

  X

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ja, doe mij ook maar zo’n mooie nazomer! En dan overgaan in zo’n heerlijke herfst waarin we ook nog lekker veel buiten kunnen zijn.

   Beantwoorden

 2. Helena

  Ultieme zomergevoel? Tja, dan toch maar gewoon die indian summer :-)… ik ga ervoor!

  Beantwoorden

 3. Elaintje

  Hee, maar jouw zomergevoel staat dus volledig los van het weer. Dan zou ik gewoon lekker al die dingen doen die bijdragen aan je zomergevoel! Ik lees al op meerdere blogs dat het zo treurig is in Nederland met het weer. Hopelijk komen er nog wat warme dagen.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Bbq-en met te fris weer hoeft voor mij niet zo nodig hoor! Uitwaaien op het strand zou natuurlijk prima kunnen maar we wonen niet bepaald dicht in de buurt van het strand dus dan wil ik toch wel liever wat mooier weer.

   Beantwoorden

 4. sammie

  Zon, zee en strand en dan ook nog genieten van eten van de BBQ. Heerlijk, ja echt zomer. Helaas werkt het weer de laatste tijd niet echt mee.

  Beantwoorden

 5. Sabine

  Oh haha ik heb deze dingen sinds hele lange tijd niet meer gedaan 🙂 Een zomergevoel krijg ik als ik het vliegtuig pak naar een warme bestemming in Colombia, of een uurtje naar beneden rijd vanaf Bogotá. Als het lekker warm is, ik mijn jas uit kan doen en op een terrasje kan zitten.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Terrasjes zijn hier ook wel een favoriete tijdsverdrijf hoor!

   Beantwoorden

 6. Saskia Hollebee

  Wat een fijne lijst weer. Als het goed is zoeken bij Vrijdag (mits het mooi/droog weer is) het strand weer eens op. Super veel zin in, ik kom er te weinig

  Beantwoorden

 7. Deborah

  Oh ja… blauwe luchten, zomerse bries. Lekker luieren in de tuin, of inderdaad op het strand.
  BBQ-luchten die zwevend de tuintjes van de buren uitkomen en mijn neusgaten binnen dringen. Ja heerlijk!!
  Wat jammer dat je nog niet echt hebt kunnen genieten van de BBQ. Bij ons staat hij eigenlijk bijna het hele jaar door aan. We roosteren er bijna al ons vlees op. Behalve wanneer we snel klaar moeten zijn. Gelukkig geeft vriendlief ook de voorkeur aan BBQ. Lucky me!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.