De Zondagse Drie… (39)

Een wekelijkse terugkerende blog op zondag met daarin drie dingen die op de een of andere manier typisch zijn voor deze zondag of gewoon zomaar in me zijn opgekomen om deze blog mee te vullen!

 

Het laatste weekend van mei alweer! Time flies, dat is een ding wat zeker is. Wat ook zeker is, is dat vandaag in huize B. alles maar dan ook alles draait om de GP van Monaco. Helaas heeft onze Max niet zo’n geweldige uitgangspositie doordat ie gisteren tijdens de kwalificatie een domme stuurfout maakte en daardoor in de vangrail belandde. Maar goed, ik ga jullie dit keer niet lastig vallen met 3 dingen over formule 1 maar wel over Monaco! In 2009 brachten we zelf een bezoek aan dit vorstendom, dus ik stof wat oude foto’s af en laat jullie kennismaken met ‘mijn’ Monaco!

We deden zelf ook een stukje Monaco!

Monaco

Ja, in eerste instantie gingen we lopend door de beruchte tunnel maar vriendlief wilde er natuurlijk ook gewoon met de auto door heen knallen. Dus hielden we onze Volkswagen Transporter uit de parkeergarage en tuften we vrolijk rond over het circuit. Helaas was onze bus niet bepaald snel maar ach, het was voor onszelf wel een grappig moment natuurlijk!

Het mooiste uitzicht op Monaco heb je bij het Koninklijk paleis!

Monaco

Ja, het is even een stukje lopen en ook wat ik mij ervan kan herinneren nog wel een klimmetje maar dan heb je uiteindelijk ook wat. Sowieso is het wel leuk om het Koninklijk Paleis te bekijken, ook vanwege de wisseling van de wacht maar eenmaal boven heb je een fantastisch mooi uitzicht op Monaco met onder meer het beruchte zwembad!

Het oude gedeelte boven bij het Koninklijk Paleis heeft nog enigszins wat sfeer, beneden is puur pracht & praal!

Monaco

Moet je Monaco echt gezien hebben? Nou, ja en nee. Ja, als je er toch in de buurt bent, ga er dan gewoon eventjes heen en verwonder je lekker uitgebreid over al die pracht en praal met jachten van een paar miljoen. En nee, omdat het eigenlijk gewoon echt niet een mooi stadje is. Het zijn alleen maar hoge appartementsgebouwen, enorme jachten en alles is mega duur. Zoals gezegd, boven bij het Koninklijk Paleis heb je nog een beetje een leuk sfeertje maar beneden geldt echt ‘zien en gezien worden’. Ik ben blij dat we er zijn geweest, vooral omdat we natuurlijk enorme formule 1 liefhebbers zijn maar ik hoef er echt niet nog een keertje weer heen.

Nou, zou jij een dagje Monaco doen als je er toch in de buurt op vakantie bent?

12 comments

 1. Marion

  Geweldig. Ik zou ook zeker even door de tunnel scheuren hahaha! Veel plezier vanmiddag met de race!

  Beantwoorden

 2. Morgaine

  “het beruchte zwembad’, ja ik zie hem liggen maar? Hoezo berucht? hahahaha vast formule 1 berucht 😉

  En zou ik ernaar toe gaan, als ik in de buurt ben, ja dan zeker wel, natuurlijk, voor mij is het Grace Kelly nog steeds en dit geldt ook voor Saint Tropez, Les gendarmerie, hahahaha Kortom andere dingen in mijn achterhoofd en mij vergapen, maar er speciaal heen gaan? neuh… niet per se.

  X

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Nou, bij dat deel van het circuit schieten de coureurs er regelmatig af. Zo dus ook Max afgelopen zaterdag…

   Beantwoorden

 3. Natasja

  Ik zit nu te kijken… Bere spannend he??? Ik zou er ook weleens heen willen.

  Beantwoorden

 4. Sabine

  Leuk om te lezen! Ik ben er nooit geweest en denk ook niet dat ik er ooit kom. Is ook dus niet zo erg zo te lezen. Al moet ik zeggen dat ik dat uitzicht best wel mooi vind!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dat uitzicht is inderdaad wel mooi maar verder vond ik er weinig aan in Monaco. Maar ach, als je in de buurt bent, dan pik je het gewoon even mee.

   Beantwoorden

 5. Ferry & Jacqueline

  Helaas Max verstappen niet gehaald. Echt zonde. Wij hebben gisteren ook naar gekeken. Daarna uitgezet. Monaco is prachtig land om toe te gaan. Jullie zijn ook tijdje terug geweest. Wat mooi daar. Auto daar stond is gaaf om te zien.Jullie kon uitzicht naar haven zien. Wat mooi!! Ik zou wel best willen als daar buurt komt om te bezoeken. Ik hou wel van.

  Beantwoorden

 6. Insoon

  Toen wij een paar jaar geleden in San Remo (Italië) stonden, zijn we een dagje naar Monaco geweest met gids. Op de heenweg ook even gestopt om zo’n foto van bovenaf te maken, bij de haven 😉 en we zijn ook op het circuit geweest. Nu heb ik eigenlijk niks met die races, maar toch leuk om zo eens in het echt te zien en ook om in Monaco rond te lopen met al die steegjes en de wisseling van de wacht bij ’t paleis te zien.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Het is inderdaad wel apart om er rond te lopen, vooral omdat je weet dat er vervolgens met zulke snelheden wordt rond gescheurd…

   Beantwoorden

 7. LJ

  Ik ben er eens op uitstap geweest toen we aan de Côte d’Azur op vakantie waren. ’t Is wel de moeite maar inderdaad niet om speciaal naartoe te rijden. Al die weelde, niet te doen 🙂

  Beantwoorden

 8. Serena

  Monaco lijkt me echt prachtig, als ik er ooit eens in de buurt ben ga ik het zeker bezoeken.
  En zoals ik al zei, geweldig leuke foto van jou bij die Mini.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dank je! Ik zag die blauwe mini staan en kon het gewoon niet laten. De rest van mijn gezelschap gingen voor de porsches en lamborghini’s, maar doe mij deze maar!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.