De Zondagse Drie… (36)

Een wekelijkse terugkerende blog op zondag met daarin drie dingen die op de een of andere manier typisch zijn voor deze zondag of gewoon zomaar in me zijn opgekomen om deze blog mee te vullen!

Nou, we kunnen niet anders dan zeggen dat we het dit weekend wel ontzettend getroffen hebben he? Ik bedoel, Nederland het warmste land van Europa? Tom Dumoulin in het roze en Max Verstappen die gaat jagen op zijn eerste podium in de formule 1? Wat wil een mens nog meer?

Vandaag moederdag… normaal zou ik daar echt geen woord aan vuil maken. Simpelweg omdat we ermee opgehouden zijn sinds ik de kleuterschool heb verlaten en niet zelf meer een cadeautje in elkaar flans. Mijn ouders vinden het allemaal nogal een ontzettende commercieel gedoetje en doen er dus niet aan mee. Iets waar ik bepaald niet treurig om ben, want ook ik heb niks met dit soort dagen. Waarom ik er dan nu wel een blog aan wijd? Nou, dat laat zich makkelijk raden, toch? Het is tenslotte zondag, dus weer de hoogste tijd voor De Zondagse Drie!

Vandaag dus drie bijzondere dingen over mijn moeder!

Mijn moeder is ook een soort van vriendin…

mams Oostenrijk
Met mijn ouders op de Nova Stoba in Montafon (Oostenrijk, september 2013)

Klinkt heel cliché maar het is wel zo. Mams en ik schelen nog geen 20 jaar en doen eigenlijk best wel veel dingen samen. Zo ga ik meestal op zaterdag gezellig boodschappen doen met mams om daarna een bakkie thee te drinken, gaan we vaak even shoppen, lopen we ook regelmatig een rondje door De Heemtuin, gaan we ook elk jaar naar een kerstmarkt (hoewel de laatste jaren gaan de mannen ook gezellig mee…) en zijn we in het verleden ook menig maal bij een concert van Jan Smit en The Kelly Family geweest.

Mijn moeder is vast de enige die nog Landleven speelt…

Oostenrijk mams zondag
Mams & Vriendlief in een sneeuwballengevecht op de Grossglockner (Oostenrijk, mei 2008)

Echt, ik snap het echt niet… mams doet zelfs nu nog braaf elke dag een rondje in Landleven. Voor wie het spel niet kent, het is ooit op Hyves begonnen en houdt eigenlijk in dat je de hele tijd aan het zaaien en oogsten bent, je beheert je eigen boerderij zeg maar. Ik heb het ooit een blauwe maandag gespeeld maar vond het vrij eentonig maar mams houdt het dus al jaren vol…

Sport kijken met mijn moeder is een ramp…

mams zondag
Mams in Hamelen (juli 2014)

Geloof mij… zelfs paps wordt weleens gek van mams haar opmerkingen. Mams is een fervente fan van Feyenoord maar… nu komt het… het ligt wel aan welke trainer voor de groep staat. Idem voor het Nederlands Elftal. Als de trainer d’r niet aanstaat, dan hoeft het team ook niet te winnen. Idem met darten… helemaal door het dolle als Raymond van Barneveld wint maar wint die ander… je weet wel, Van Gerwen, dan is ze zowat niet te genieten.

Toevallig zitten mijn ouders nu ergens in de buurt van Westerbork op een camping en komt het zo uit dat we daar vandaag een dagje naar toe gaan.

Wat vinden jullie van moederdag? Eén commerciële bende of vind je het juist wel belangrijk om mams even extra in het zonnetje te zetten?

12 comments

 1. Morgaine

  hahahahaha geweldig om meer over jou en jouw moeder te lezen, hier zo ongeveer dito op het sporten na, en landleven er ging een belletje rinkelen, ik heb lange tijd met mijn moeder cityville gespeeld op FB was dat dan weer, maar zijn we ook weer mee gestopt.

  En moederdag, commerciële shit, zoals je zegt, tenzij we het zelf maken, en mijn dochter is op 6 mei jarig zoals je weet, dus vieren we vandaag haar verjaardag maar zijn we ook bij elkaar, alle mama’s oud en nieuwe bij elkaar, mooier kan niet toch? 😉 Vroeger zou mijn oma op deze dag jarig zijn, en hoe kleiner het cadeautje, lees… eigen bos geplukte bloemen gewoon van de dijk achter.. hoe blijer ze was, hahahaha

  Dat zegt genoeg toch? 😉 Net zoals jullie vandaag, troffen of treffen we elkaar meestal wel op moederdag of eromheen… maar niet specifiek, mijn moeder heeft liever dat ik volgende maand langs kom met niks.. omdat ik dat wil vanuit vrije wil… of vorige maand, zelfde idee 😀

  X

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Toevallig treffen we elkaar vandaag omdat ze op de camping staan maar waren ze gewoon thuis dan was de kans groot dat we er niet waren geweest en eerder volgende week een keertje heen waren gegaan…

   Beantwoorden

 2. Miranda

  Lig nu braaf in mijn bed te wachten op mijn ontbijt. N heeft gisteren geshopt met Robin, vanaf groep 5 maken ze niks op school, maar een kado hoeft van mij niet. Geef mijn moeder liever gewoon een bos bloemen dan speciaal op deze dag.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Voor kinderen is het inderdaad anders, die krijgen zoiets op school natuurlijk ook met de paplepel ingegooid en dat maakt zo’n dag speciaal. Maar straks op de middelbare school zal dat wel gaan veranderen…

   Beantwoorden

 3. Helena

  Lekker lang blijven doen Wanda, die gezellige dingen met je moeder, vooral buiten Moederdag om 🙂

  Beantwoorden

 4. Ferry & Jacqueline

  Het was zeker warmste Nederland van Europa. In Haarlem was bepaalde tijd warmste van Nederland geweest. Maar het gaat veranderen. Vanaf donderdag krijgen winter te maken. We kunnen weer winterjas aan. Het is echt waar. Pinksteren is ook koud. Wat leuke foto’s geworden. Het is altijd wel gezellig met je moeder om te mee te doen.Ik ga straks met moeder en broer naar tuincentrum toe. Tuin plantjes halen.

  Beantwoorden

 5. Karin

  Ik ben net helemaal in de watten gelegd door de kinderen. Ik geniet vooral van de glunderende koppies terwijl ze hun knutsels en cadeautjes in mijn handen stoppen, stuiterend omdat ze niet kunnen wachten om te zien of ik het mooi vind. Uiteraard vind ik het prachtig allemaal, hoe kan het ook anders.

  Vanmiddag naar mijn moeder toe, met een blos bloemen.

  Je hebt gelijk natuurlijk, dat het een commercieel gedoe is geworden. Maar toch houd ik wel van dit soort dagen. Elk moment om elkaar eens extra te laten weten dat je elkaar lief vindt is meegenomen, niet? Dus die grijp ik met alle plezier aan (naast alle niet-commerciele dagen waarop ik dat doe :))

  Fijne zon(igge)dag!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Met kids is het inderdaad anders, vooral als ze iets hebben gemaakt en dat vol trots aan hun mams willen laten zien. Maar zoiets verandert natuurlijk door de jaren heen, althans, dat denk ik wel. Geniet er gewoon lekker van!

   Beantwoorden

 6. Gerda Esser

  Wat weer een leuk logje , en leuke foto’s
  Ik heb de rest ook weer bij gelezen
  Ik wens jou een hele fijne week

  Liefs Gerda

  Beantwoorden

 7. Mrs. T.

  Ik vind moederdag best wel leuk eigenlijk. En vandaag ben ik echt enorm overdreven verwend al is het daar natuurlijk niet om te doen. DAar ga ik zo maar ‘ns een logje aan wijden.

  Beantwoorden

 8. Sabine

  Leuk om te lezen!! Ik heb werkelijk nooit van landleven gehoord trouwens 😛 Toen ik nog in Nederland woonde nam ik mijn moeder altijd mee op high-tea. Niet op de dag zelf, maar ergens in de weken daaromheen. Gewoon gezellig samen zijn. Dit jaar heb ik een pakketje samengesteld bij Dille en Kamille (dat kan heel makkelijk via Internet zo kwam ik achter) en ingepakt en wel naar haar toe laten sturen. Met allemaal lekkere etenswaar erin. En gebeld en geskypt 🙂

  Beantwoorden

 9. LJ

  Hahaha bij ons stond er overal ‘België warmste land van Europa’ 😀
  Super dat je zo’n goede band hebt met je moeder. Ik zie de mijne niet zo heel veel (2x per maand ofzo), ze heeft een druk (sociaal) leven, misschien komt het nog goed als ze ooit met pensioen gaat 🙂 Moederdag wordt hier gevierd met een stukje taart bij oma en een klein cadeautje voor ons mama, dit keer gaven we een coupon en gaan zus en ik voor haar koken wat zij maar wil.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.