De Zondagse Drie… (34)

Een wekelijkse terugkerende blog op zondag met daarin drie dingen die op de een of andere manier typisch zijn voor deze zondag of gewoon zomaar in me zijn opgekomen om deze blog mee te vullen!

Voor de verandering verschijnt deze Zondagse Drie eens niet om 7 uur ’s ochtends maar pas nu. How come? Omdat ik er gisteren gewoon geen tijd meer voor had en vanochtend heerlijk heb uitgeslapen nadat we gisteravond naar het All Time Music Festival in Veendam zijn geweest. Was dus erg gezellig en vandaar dat ik het vandaag lekker rustig aan ga doen. Gewoon een beetje chillen, maar hoe ziet zo’n chilldagje er dan uit in huize B?

Lekker lezen…

lezen zondagse

Nu ik de leesflow weer helemaal te pakken heb en er weer genoeg leuke boeken op me liggen te wachten, wil ik vandaag lekker veel lezen. Op dit moment lees ik dus voor het eerst een boek van Astrid Harrewijn en haar schrijfstijl spreekt me zeker erg aan terwijl ik normaal niet echt van dit soort chicklitachtige verhalen ben, dus vanmiddag maar eens proberen dit boek uit te lezen. Dat brengt mijn tussenstand voor dit jaar dan op 12 boeken…

Hopelijk getuige zijn van de eerste overwinning van Rossi dit seizoen!

Rossi zondagse
Rossi tijdens de kwalificatie voor de GPSpanje (bron: twitter Valentino Rossi)

Ja, een zondag zonder Rossi of Max is haast ondenkbaar natuurlijk in huize B. Vandaag staat er alleen de MotoGP op het menu en nadat Rossi gisteren tijdens de kwalificatie iedereen verraste door de pole te pakken, gloort er natuurlijk hoop dat ie misschien wel zijn eerste zege van het seizoen zal gaan pakken. Het wordt ongetwijfeld lastig maar The Doctor hoort zeker nog steeds tot de top ondanks dat ie inmiddels al 37 lentes telt!

Genieten van onze eerste portie asperges van dit jaar!

asperges zondagse

Oh, ik heb net mijn ontbijt achter de kiezen en toch loopt het water me al in de mond bij de gedachte dat we vanavond gaan smullen van deze gouden jongens! Echt, in deze tijd van het jaar staan ze zowat wekelijks wel op het menu. Zowel de klassieke variant met ham, ei en sausje, als door de pasta of salade en zelfs aspergesoep heb ik weleens gemaakt. Maar de eerste keer van het seizoen houden we het altijd bij de klassieke variant, heerlijk met opgebakken krieltjes erbij!

En… wat staat er vanavond bij jou op tafel?

13 comments

 1. Sabine

  Oh lekker zo een relaxdagje! Wij ga zo mee met de Koninsdag fietstocht door Bogotá! Wat er vanavond op tafel staat geen idee. Geen asperges in ieder geval Haha

  Beantwoorden

  1. Wanda

   De Koningsdag fietstocht? We hebben het dan toch niet over onze Koningsdag???

   Beantwoorden

   1. Sabine

    Jazeker! Vandaag de fietstocht en woensdagavond een receptie op de ambassade. Ik ben al thuis inmiddels en het was niet zo leuk als vorig jaar. De hele dag regen en kletsnat geworden natuurlijk, en superweinig Nederlanders. Het lijkt alsof al die Nederlanders hier dat natte fietsweer niet meer gewend zijn haha

    Beantwoorden

 2. Patricia

  heerlijk relax, qua lezen doe ik met je mee

  Beantwoorden

 3. Morgaine

  Oeh lekker asperges, ik ga ervan uit dat ik ook nog een keertje zal eten als ze lekker in de aanbieding zijn, nu heb ik er ook zin in, maar ik heb gisteren al wrap vulling die ik nog in de vriezer had laten ontdooien, dus ik eet een wrap vandaag, maar dat kan ook als lunch en dan boodschappen doen, maar dan zal het nog geen asperges zijn dit keer 😉

  eet smakelijk alvast voor straks!

  X

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Wij eten ze in deze tijd vaak wel elke week, gewoon zo lekker!

   Beantwoorden

 4. Natasja

  Oeh!! Het witte goud !!! Ik heb ze nog niet gegeten maar dat komt nog… Valentino gewonnen yeah!!! En dat vierde hij in de Amazonezit super!!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ja, was super he? De race was natuurlijk super saai nadat hij eenmaal los maar was wel ontzettend blij dat hij het gewoon flikte in het thuisland van zowel Lorenzo als Marquez.

   Beantwoorden

 5. Saar

  Heel relax! Genieten!

  Beantwoorden

 6. Eline

  Mijn man is ook fan van motorrijden en Rossi dus ook wij (nja hij) kijkt er elke zondag naar!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Verplicht meekijken kan ook leuk zijn!

   Beantwoorden

 7. Ferry & Jacqueline

  Lekker genieten daar. Eten ziet heel goed uit. Mmm…. Ik ben niet gek op motorrijden. Wat leuk dat jullie genieten.

  Beantwoorden

 8. LJ

  Mmmm asperges!!! Ik ben zo’n grote fan dat ik ze zelfs twee of drie keer op het menu durf zetten… woeptidoe. Maar dan afwisselend tussen groene en witte. Jammer dat de groene dan weer vanuit Peru ofzo komen terwijl de witte gewoon uit België of Nederland!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.