De Zondagse Drie… (32)

Een wekelijkse terugkerende blog op zondag met daarin drie dingen die op de een of andere manier typisch zijn voor deze zondag of gewoon zomaar in me zijn opgekomen om deze blog mee te vullen!

Degenen die mij ook een beetje volgen op Instagram, hebben ongetwijfeld wel mee gekregen dat we de afgelopen dagen in het jullie wel bekende Wismar in Mecklenburg Vorpommern zaten. Natuurlijk volgen er nog een lading foto’s en verhalen en ja, ik zou zo weer terug willen maar hoe gek het ook klinkt, er zijn ook dingen die ik niet zo zal missen van Wismar. Benieuwd geworden?

Ons bed in ons appartement…

Altstad Fairmietung zondag

Zo op het eerste oog helemaal niks mis mee. Dat klopt ook wel aardig maar zien jullie wel dat er 2 aparte dekbedden liggen? Dat zijn we thuis dus niet gewend en hoe gebruikelijk dat voor velen ook mag zijn, ik vind het echt helemaal niks. Ik mis gewoon dat lekker dicht tegen elkaar aan liggen, nu lag er altijd iemand in zo’n gleuf, tocht het toch ergens omdat het dekbed net niet helemaal aansluit en ben je veel meer geneigd om gewoon je heil aan je eigen kant van het bed te zoeken. Nee, dat bedje mis ik dus helemaal niet!

De vele straatjes met die kinderkopjes…

Wismar zondag

Natuurlijk, het lijkt o zo mooi, al die kinderkopjes. Precies ook een reden waarom Wismar terecht overigens, op de Unesco Werelderfgoedlijst staat, maar goh, wat is het soms lastig lopen over die verrekte dingen. Gelukkig had ik mijn wandelschoenen bij me maar zelfs dan moest ik nog oppassen om niet ergens een stap verkeerd te zetten en zo te zwikken. Dus nee, hoe mooi het ook lijkt, hoe authentiek het ook is, voor ontspannend wandelen, geef ik toch echt de voorkeur aan een mooi geplaveid laagje asfalt!

Verplicht tijd met elkaar door brengen…

Schwerin zondag

Waar we normaal eigenlijk alleen de zondag met elkaar doorbrengen, zaten we nu natuurlijk zomaar 5 dagen met elkaar opgescheept. Best een opgave… ach, wie hou ik nu voor de gek? Natuurlijk mis ik dit juist wel! Gewoon even ongestoord tijd samen doorbrengen, gewoon per dag bekijken wat je wilt gaan doen, gewoon wat kletsen maar vooral ook lekker lachen. Ja, dit mis ik direct als we weer thuis zijn. Gelukkig mogen we over zo’n 8 weken alweer op pad!

Wat missen jullie dit weekend?

18 comments

 1. Elaintje

  Dat van die dekbedden zou ik alleen maar fijn vinden. Wij hebben dat thuis ook zodat er geen ruzies ontstaan over het dekbed haha. Maar we liggen ook gewoon tegen elkaar aan ondanks de aparte dekbedden hoor! Op vakantie is het altijd juist weer een opgave omdat daar vaak een groot dekbed is, wat wij dus inmiddels ontgroeid zijn. Fijn dat jullie zo snel alweer op vakantie gaan.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Maar dan wel 1 matras? Vind het echt niks. Afgelopen nacht zo fijn geslapen.

   Beantwoorden

 2. Morgaine

  Ja, voor zover het mij gelukt is om op instagram te komen, mijn mobiel of de batterij loopt telkens leeg nu, heel snel, wil ik zelf iets plaatsen dan midden in mijn verhaal, bam, weg uit, en dan blijkt, batterij gewoon leeg, terwijl deze nog 3 kwart vol is…

  Dat bed, ja dat snap ik dus ook niet, je ziet het telkens vaker, geef mij ook maar een normaal twee persoons en een heel dekbed…. zelfs als ik bij mijn ouders op ga passen nu, dan slaap ik in hun bed maar zijn ook overgestapt naar 1 persoons dekbedden, nou ik ga wel even naar zolder en pak het oude 2 persoons terug, hahahaha

  X

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Zou ik ook doen. Normaal nemen we vaak onze eigen dekbed mee maar dit keer niet gedaan. Goede les dus weer!

   Beantwoorden

 3. patricia

  Dat van die dekbedden ben ik inmiddels aan gewent ik kom het ook steeds meer tegen. Zo ook in Centerparcs, appertementen, en B&B’s. Waar ik niet aan kan wennen is dat er ook vaak lossen bedden zijn met wieltjes. Dat verschuift steeds. Maar ook dit kom ik helaas vaker tegen. Thuis hebben we een boxspring met 1 dekbed. Wat ik wel mis, is dat buiten leven. Op één of andere manier ben je op vakantie meer buiten te vinden als thuis. Herken je dit ook?

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Zo herkenbaar joh! Zeiden wij ook net tegen elkaar. Afgelopen dagen steeds buiten, nu alweer hele dag binnen. Gek is dat hè?

   Beantwoorden

 4. Nesrin

  Het ziet er super mooi uit en fijn dat jullie over 8 weken weer mogen. Mooi vooruitzicht.

  Beantwoorden

 5. Sabine

  Die foto van de kinderkopjes is zo mooi! Ik zie je daar al op je knieën zitten 😛 Hoe onhandig oom met lopen, wel mooi inderdaad. Niet geschikt voor hakken iig 😛 Wij slapen ook op 1 matras onder 1 dekbed, heel fijn vind ik dat!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ja, werd regelmatig raar aangekeken als ik weer haast op de grond lag. 2 matrassen en 2 dekbedden…. zo niet mijn ding!

   Beantwoorden

 6. Serena

  Nou, ik kan mijn hoofdpijnaanval missen als kiespijn…
  Hier in Maastricht liggen ook overal kinderkopjes, loopt inderdaad verschrikkelijk.
  En ik ben het met je eens over twee matrassen en losse dekbedden. Niks aan!!!

  Grtz Serena

  Beantwoorden

 7. Northflix

  Wat grappig dat jij over de dekbedden begint!
  Zoals je weet verhuren wij een grote woning in de Duitse Harz.
  Wij kregen opmerkingen van onze Duitse gasten… “Wij geven de voorkeur aan aparte dekbedden!”.
  Omdat wij 80% Duitse gasten hebben, hebben we dit aangepast.
  Als er Nederlanders komen geven we ze de keuze.
  Heb je die kinderkopjes wel eens in de winter geprobeerd te trotseren? Als het glad is?
  Dat is ook echt hels!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik zal er tegen een verhuurder nooit iets over zeggen omdat het voor mij niet beslissend is om een huisje wel of niet te boeken. Mijn voorkeur gaat uit naar 1 dekbed maar snap dat het voor opmaken en schoonmaken handiger is, dus nee, maak er geen probleem van. Waardeer je je eigen bedje alleen maar meer!
   En die kinderkopjes met regen…. Viel ook zwaar tegen joh!

   Beantwoorden

 8. sammie

  Heerlijk om zoveel dagen samen tijd te hebben, lekker voor elkaar! 2 aparte dekbedden vind ik dus ook helemaal niks,. kan me voorstellen dat dat even wennen is!

  Beantwoorden

 9. Conny

  Ik heb drie éénpersoonsdekbedden en één tweepersoonsdekbed en ik wissel voortdurend. Vroeger had ik twee tweepersoonsdekbedden. Omdat ik het grootste deel van de week alleen slaap, is het heerlijk om onder een tweepersoonsdekbed te slapen. Maar als we samen zijn slapen we ieder onder onze eigen – inmiddels twee éénpersoons – dekbed (maar wel één groot topmatras). Ik heb last van rusteloze benen en mijn wederhelft beweegt ook aardig veel in zijn slaap dus ieder een eigen dekbed is gewoon noodzaak, zeker doordeweeks als ik moet werken. En als we willen kruipen we bij elkaar, dat dan weer wel. In de winter ligt er een tweepersoonsdekbed over de éénpersoonsdekbedden dus geen last van ’tocht’.
  Tijd samen is schaars voor ons. Gelukkig over een paar weken weer even twee weken samen… En dan kruipen we niet bij elkaar…..(want: warm! >25gr!). Gr., Conny (papillon60.blogspot.nl)

  Beantwoorden

 10. Ferry & Jacqueline

  Ik vind dekbedden wel heerlijk. Wel vreemd dat daar twee losse dekbedden hebben. Meestal is dit in 1. Appartement ziet goed eruit. Leuke straat hebben daar. Heel mooi de laatste foto. Jullie ieder hebben genoten. Jammer dat weer voorbij is. Echt genieten!

  Beantwoorden

 11. Flavie

  Ik heb geen probleem met 2 afzonderlijke dekbedden, het is dan ook maar voor efkes hé.
  Q-time samen vind ik super!!!

  Beantwoorden

 12. LJ

  Heerlijk he dagen aan één stuk met elkaar opgescheept zitten 😉
  Kasseien zijn zo vreselijk om op te lopen, ik voel dat direct aan mijn knieën!

  Beantwoorden

 13. Marcella

  Ik zag geweldig moooooie foto’s voorbij komen, en ben dan ook erg benieuwd naar jullie avonturen! Fijn om even een paar dagen samen op pad te zijn!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.