De Zondagse Drie… (28)

Een wekelijkse terugkerende blog op zondag met daarin drie dingen die op de een of andere manier typisch zijn voor deze zondag of gewoon zomaar in me zijn opgekomen om deze blog mee te vullen! 

Pfff, wat een week. Echt zo’n duidelijk gevalletje van maart roert zijn staart. Voor de verandering heb ik het dan eens niet over het weer maar over mijn eigen gezondheid. Waar ik de afgelopen jaren menig griepepidemie aan mijn neus voorbij zag gaan, moest ik er dit keer toch echt aan geloven en hield het me tot gisteren in ieder geval keihard aan de bank gekluisterd. Ik rilde, snotterde, proestte en sliep wat af. Ook leverde ik de eerste 3 dagen een continu gevecht met de koorts en heb ik mijzelf voor het eerst in bijna 3 jaar weer eens ziek moeten melden op mijn werk.

Deze Zondagse Drie hou ik dan ook even kort maar wil toch even 3 dingen met jullie delen wat voor mij het teken is dat ik ziekjes ben!

Dromen over mijn opa en oma…

Altijd als ik koorts heb, droom ik over mijn opa en oma en ben ik ineens weer dat kleine meisje van 4 met 2 lange paardenstaarten. Zo levensecht en eigenlijk ook best wel een fijne gedachte. Normaal droom ik nooit over hen maar in geval van koorts sluipen ze altijd direct mijn dromen binnen.

Bad Zwischenahn,
Bad Zwischenahn, Duitsland

Tranende ogen die ik het liefst even op het nachtkastje zou willen leggen…

Klinkt dit raar of hebben meer mensen hier last van? Als ik goed snotterig ben, dan tranen mijn ogen zo enorm en voelt het alsof iemand er met een hete breinaald er de hele tijd in loopt te prikken. Echt, het is dat het niet kan maar ik zou ze er het liefst zo even uit willen pulken en op mijn nachtkastje willen leggen tot dat het over is. De afgelopen 2 dagen hang ik dan ook binnenshuis met een zonnebril rond, gewoon omdat het daglicht te fel is aan mijn ogen.

Totaal geen zin hebben in… lezen!

Ja, jullie verwachten zeker dat ik geen zin in eten zou hebben? Nou, waar menigeen afvalt tijdens griep heb ik daar natuurlijk weer geen last van, nee, ik heb gewoon trek en laat mijn eten dan ook zeker niet staan. Maar juist door die tranende ogen en vooral het gevoel dat het zo zeer doet als ik ze open heb, heb ik dus totaal geen zin in lezen. Voor mij echt het teken, los van mijn algehele lamlendigheid, dat ik ziek ben want normaal gaat er echt geen dag voorbij dat ik niet eventjes heb gelezen.

En voordat jullie je geroepen voelen om er naar te vragen: het gaat langzaam weer de goede kant op. Zaterdagmiddag zelfs even naar buiten geweest om zo weer wat vitamientjes op te snuiven want al dat hangen op bed/bank bevordert je herstel ook niet echt.

12 comments

 1. Elaintje

  Beterschap! Ja die griep blijft maar hangen overal. Van mij mag ie wel weer oplossen.

  Beantwoorden

 2. Morgaine

  Och die tranende ogen, op de fiets, ik wil nog steeds een nachtbril hebben voor die dagen zoals nu, dat de zon wel schijnt maar mijn ogen dus tranen van de koude wind bijv. En ja ook als ik ziek ben, hier dito dus in de maand feb. maar niet perse met tranende ogen, gewoon de energie niet hebben en amper concentratie om te gaan lezen, blogs of boeken…. dit keer lukte het nog redelijk om door te haken, al ging dat hier en daar ook even niet lekker, dan moet je alles gewoon laten vallen en is uitzieken het enige wat lukt, en dat eten, whahaha ja hier dito 😉 Wel specifieke dingen zoals kippensoep of de Indische variant soto genaamd… om het sneller weer te laten verdwijnen… ik neig dan vooral naar zoute dingen.

  X

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dat heb ik dus ook! Vooral hartige dingen, terwijl ik normaal veel meer op zoetigheid gericht ben. En ja, blogs lezen, überhaupt lezen, dat zijn dan van die dingen die er direct bij inschieten. Gelukkig gaat het weer de goede kant op nu!

   Beantwoorden

 3. Miranda

  Dus ook ziek geweest. Ik ook! Vorige week niet aan het werk geweest. Ik heb ook niet gelezen, wel tv gekeken. To donderdag en die het nog ff rustig aan.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Zelfs tv kijken, ging niet. Was vanaf woensdag ziek thuis…

   Beantwoorden

 4. Mrs. T.

  Je hebt het flink te pakken gehad. Hopelijk nu weer in een stijgende lijn!

  Beantwoorden

 5. Sabine

  Gelukkig gaat het weer de goede kant op! Ik kan ook nooit eten tijdens de griep, val altijd enorm af haha, grappig dat jij het tegenovergestelde hebt 😉

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ben wel 1,5 kilo afgevallen maar dat is meer omdat ik laatste 2 weken al minder eet dan daarvoor.

   Beantwoorden

 6. Ferry & Jacqueline

  Dat is zeker niet zo best dat je griep hebt. Gelukkig kon je wel reageren bij eigen logje. Maar je gaat al goede kant uit. De ene foto is prachtig bloemen op veldje te zien. Heel mooi!

  Beantwoorden

 7. sammie

  Geen zin in lezen? Dat heb ik dus ook al maanden, vermoeiend. Heb nog genoeg ongelezen boeken liggen.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Die zin is inmiddels wel weer terug hoor gelukkig! Ik had gewoon geen zin in lezen toen ik me zo beroerd voelde…

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.