De Zondagse Drie… (27)

Een wekelijkse terugkerende blog op zondag met daarin drie dingen die op de een of andere manier typisch zijn voor deze zondag of gewoon zomaar in me zijn opgekomen om deze blog mee te vullen!

Gek is dat he… soms weet ik op woensdag al waar ik De Zondagse Drie mee zal gaan vullen en soms schiet het me ook pas op het laatste moment te binnen. Ik was dus gisteravond bezig met het voorbereiden van aardappeltjes uit de oven en zat een beetje terug te denken aan het eerste weekend van maart vorig jaar en patsboem was daar zomaar ineens een invulling voor deze zondagse drie editie! Oftewel, 3 dingen die we vorig jaar op deze zondag hebben gedaan! Nu niet direct denken dat ik echt alles onthoud maar deze was niet zo moeilijk, we maakten toen namelijk onze eerste uitstapje van 2015, oftewel we gingen een weekendje naar Wernigerode in het prachtige Harzgebergte in Duitsland.

Dus welke 3 dingen hebben we vorig op de eerste zondag van maart gedaan?

Lekker buitenshuis ontbeten!

Wernigerode zondag
Bakkerijtje in Wernigerode…

Ik zat nog even mijn foto’s door te spitten maar helaas… de foto’s van het overheerlijke ontbijt zelf heb ik gemaakt met mijn telefoon en die zijn inmiddels allemaal verwijderd. Maar goed, dit was in ieder geval het adresje waar we op zondagochtend heerlijk hebben genoten van onze Frühstuck! Normaal doen we altijd zelf boodschappen en ontbijten we gewoon thuis maar dat weekend hebben we alle dagen lekker buitenshuis ontbeten en dat is ons toen in ieder geval goed bevallen!

Bezoek gebracht aan het kasteel van Wernigerode…

Wernigerode zondag

Een bezoek aan Wernigerode is niet compleet zonder het kasteel te hebben bezocht. Overal waar je bent in dit overigens prachtig stadje in het Harzgebergte zie je het kasteel in de verte wel ergens opdoemen. Dus ook wij hadden het op de planning staan en gingen zondagmiddag de berg op om vervolgens eerst te genieten van het mooie uitzicht over het dal en de hoogste berg in het harz, De Brocken. Natuurlijk hebben we ook binnen een kijkje genomen en dat was zeker de moeite waard!

Onze eerste terrasje was een feit!

Wernigerode zondag

Na ons bezoek aan het kasteel lachte het terras ons toe en ploften we gezellig neer voor wat te drinken en een apfelstrudel. En zo gebeurde het dus dat we op zondag 8 maart ons eerste terrasje van het jaar pakten, nadat we een dag ervoor nog in een berg sneeuw hadden gestaan!

En vertel eens… ontbijt jij vaak buiten de deur?

17 comments

 1. Elaintje

  Leuk dat je toen gewoon lekker op een terrasje kon zitten. Ik ontbijt eigenlijk nooit buiten de deur. Heel af en toe op vakantie, maar meestal halen we inderdaad gewoon boodschappen.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Was voor ons ook de eerste keer…

   Beantwoorden

 2. Morgaine

  Nee, ik ontbijt nooit buiten de deur, zelfs niet als we op vakantie zijn, vaak hebben ‘wij’ een huisje waar wij eerst ontbijten, zelf maken om dan direct op stap te gaan. Lunchen is dan weer een ander verhaal of avond eten, maar ook dat deden we vaak zelf.

  X

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Lunchen doen we op vakantie meestal buitenshuis of we slaan het over. Uit eten… ligt er aan, maar meestal koken we zelf.

   Beantwoorden

 3. Ferry & Jacqueline

  Het was toen leuke uitstapjes geweest voor jullie. Jullie hadden toen goed weer. Lekker buiten ontbijt nemen. Dit hebben ook nooit gedaan. Meestal doen we middag of avond. Ik snak naar de vakantie. Mooie foto’s heb je toen gemaakt.

  Beantwoorden

 4. Sabine

  Leuk dat je dat allemaal nog weet zeg! Dat kasteel lijkt me heel mooi! leuk ook buiten zitten in de zon, hoorde dat er vandaag of gister weer sneeuw was gevallen bij jullie toch? Wij ontbijten best vaak buiten de deur, dat is namelijk heel normaal in Colombia. Vele restaurants gaan al heel vroeg open en bieden heerlijke ontbijtjes. Dat vind ik wel echt een leuk voordeel van hier wonen, in Nederland deed ik dat namelijk nooit.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Nou, wij hebben dit keer geluk! Hier is geen sneeuw gevallen gelukkig!

   Beantwoorden

 5. Helena

  Heerlijk…eten buiten de deur…buiten, of het nu ontbijt, lunch of diner is :-)… laat maar komen dat mooie weer, zou ik zeggen, want dat kan is soms best nog wel eens missen van Spanje… het buitenleven (en dus ook eten buiten de deur :-)). Wens je een fijne week toe in ieder geval met hopelijk wat zon ook!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Buiten eten mis ik ook wel hoor! Thuis doen we dat ook nooit, tuin niet echt afgescheiden en ook zo’n gedoe om alles naar beneden te slepen…

   Beantwoorden

 6. Irma

  Wat leuk zo’n uitstapje!

  Beantwoorden

 7. Nesrin

  Ik vind het heerlijk om buiten de deur te ontbijten, alleen moet dit niet te lang duren want ik word lichtelijk agressief als ik nuchter de deur uit moet lopen 😉

  Met zo een uitstapje snap ik dat je precies weet wat je vorig jaar deed, wat ziet het er mooi uit daar.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Het Harz is echt een aanrader, zou er zo weer naar terug willen.

   Beantwoorden

 8. Sas

  Oh wauw, dat kasteel. Prachtig!
  Ik ontbijt wel eens met vriendinnen bij Bagels en Beans, heerlijk!

  Beantwoorden

 9. Serena

  Hahaha, ik heb vandaag bij mijn ouders ontbeten. Dat is ook toch ook buiten de deur?
  Het wordt wel de hoogste tijd dat we weer eens buiten kunnen zitten, dit is bagger. Zon, waar ben je??!!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dat tel ik ook als buitenshuis!

   Beantwoorden

 10. Koen

  Geen echte reactie op je blog. Wel op de laatste foto waarop je vriend waarschijnlijk naar z’n telefoon kijkt. In een fractie van een seconde zag ik je vriend in een pantalon met lange, lichte strepen. Een soort ‘corpsbal-VVD-streepjesbroek’. Pyama-stepen. Ik ken zijn kledingkast niet maar dat leek me wel ‘vreemd’. Een tweede blik op de foto bracht uitkomst … zonlicht – een gietijzeren stoel – enzovoort.
  Ken je dat verschijnsel dat je eerst ‘iets’ anders ziet dan een ander? Dat gebeurt dus met deze foto (bij mij).

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Geweldig! Zal de foto zo nog eens bestuderen! Maar nee, dat hangt er absoluut niet in zijn kledingkast!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.