fietsen zomer

Heb ik mijn zomerplannen allemaal uitgevoerd?

Zomer, eigenlijk wil ik er nog helemaal geen afscheid van nemen. Sterker nog, voor mijn gevoel is het niet eens echt zomer geweest en rollen we nu alweer de herfst in. Time flies in ieder geval.

Aan het begin van de zomer had ik allerlei plannen. Plannen die prima te doen waren en eigenlijk grotendeels alleen afhankelijk waren van het weer. Ik beschreef ze in mijn artikel Mijn Bucketlist voor de zomer. De grote vraag is natuurlijk dan ook of ik deze plannen ook heb uitgevoerd en welk excuus ik had om het niet te doen!

1. Dagje naar een waddeneiland

Eigenlijk staat dit elk jaar wel op mijn to do list voor de zomer. Niks heerlijker dan lekker uit te waaien op één van onze waddeneilanden. Voor mij als noorderling is dat ook direct het dichtst bijzijnde strand en ondanks dat ik het heerlijk vind, komt het er veel te weinig van. Dit jaar trokken we er gelukkig wel een dag voor uit.

Schiermonnikoog

Begin augustus gingen we samen met mijn ouders een dagje naar Schiermonnikoog. Het was heerlijk weer, niet te warm maar precies goed, en we genoten volop van ons dagje uitwaaien. Meer weten? Check dan mijn Fotoblog van ons dagje op Schier!

2. Fietsen in Noordpolderzijl

Eh, waar zat ik met mijn gedachten toen ik dit schreef? Ja, ik schreef wel dat ik een nieuwe fiets moest hebben omdat mijn oudje hiervoor niet meer geschikt was. Maar als je pas 3 weken geleden een andere fiets koopt en vervolgens druk bent met de Formule 1 tja, dan wordt het ‘em niet meer in de zomer. Of het moet in september/oktober nog een keer heerlijk weer zijn natuurlijk.

fietsen zomer

Maar goed, ik heb dus wel sinds kort een andere fiets! Daar ben ik in ieder geval erg blij mee. Op die manier kunnen we toch weer nieuwe dingen ontdekken en hoef je er niet steeds met de auto op uit. De eerste kilometers hebben we er al op zitten en het smaakt zeker naar meer!

3. Zeehondjes kijken bij Punt van Reide

Yeah, eindelijk kan ik deze afstrepen! Hoewel afstrepen? Ja, we zijn er geweest maar volgend jaar wil ik er zeker weten weer naar toe! Zo ongelofelijk mooi om zeehonden in het wild te zien! Ook deze stond al een paar jaar op mijn to do list maar het kwam er maar nooit van.

Punt van Reide Groningen

In juli besloten we om toch maar eens helemaal naar de kop van onze provincie af te reizen. Echt genieten om deze dieren eindelijk in hun natuurlijke habitat te zien. Ik kon er maar moeilijk afscheid van nemen en ontdekte steeds weer wat nieuws. Is Punt van Reide te ver voor je? Geen nood! Ik laat je lekker mee genieten in mijn Fotoblog Zeehondjes spotten bij Punt van Reide!

4. Dagje toeristje spelen in de Zaanse Schans

Tja, wat voor excuus kan ik hiervoor aanvoeren? Geen enkele eigenlijk of het moet het weer al zijn. Althans, de dagen dat het lekker weer was waren bij ons nogal schaars en op veel andere dagen was ik of druk met Formule 1 of stond er alweer wat anders gepland. Kortom, het is er niet van gekomen deze zomer!

Zaanse schans zomer
Fotograaf: Paul Weekers

Erg jammer natuurlijk want dit lijkt me echt super leuk om eens met mijn ogen te aanschouwen. Super toeristisch natuurlijk maar wel iets wat elke Nederlander eigenlijk gewoon eens gezien moet hebben. Ja toch?

5. Echt werk maken van mijn project

Oh ja, dat is wat er continu in mijn hoofd nog ergens ronddwaalt. Helaas, echt veel tijd heb ik hier niet voor vrijgemaakt. Wel heb ik na lang zoeken een nieuwe thema gekocht voor Wandaswereld waar ik helemaal blij mee ben. Natuurlijk wil ik nog wel wat dingetjes aanpassen maar ach dat hou je toch wel.

Mijn andere project heb ik zeker nog niet opgegeven en met de herfst/winter op komst krijg ik er ongetwijfeld wat meer tijd voor! Dus ja, voorlopig hou ik jullie dus nog even aan het lijntje!

Wat deed ik verder nog deze zomer?

Nou, zo gingen we gezellig een dagje naar mijn ouders op de camping in Notter. Ondanks dat het eerst geen mooi weer was, klaarde het later toch zo op dat we nog even een wandeling in de omgeving konden maken.

camping zomer

Daarnaast maakten we een heerlijke wandeling bij de boswachterij van Odoorn waar we genoten van de bloeiende heidevelden en gingen we opnieuw een paar dagen naar de Ardennen vanwege de GP van België. Voor de rest was ik gewoon aan het werk, business as usual dus.

Hoe was jouw zomer?

19 comments

 1. Morgaine

  Het is nog steeds zomer, en tot nu toe, mooi, heel mooi, en mijn vakantie komt nog 😉 Ik wens zeker nog een paar mooie dagen, maar ik zal mij ook vermaken als het toch minder wordt en is dan vorig jaar late nazomer. Ik had nul op de planning en heb al meer gedaan dan ik in de planning had, incluis mini les 1. F-1 hahahaha 😉

  Het enige wat ik wel in de planning had maar er amper van is gekomen dankzij de vele harde wind en toch regen, is fietsen in de buurt en fotografie. Volgend jaar weer een kans 😉

  x

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Nou steeds zomer? September valt bij mij al onder de herfst haha. Zulk mooi weer hebben we hier in juli en augustus niet gehad, dus vandaar dat het zomergevoel ontbreekt.

   Beantwoorden

 2. Sabine

  Wat een hoop gedaan! Jammer dat de zomer zo snel over gaat he 🙂 Ben benieuwd naar het nieuwe project!

  Beantwoorden

 3. Nicole Orriëns

  Ik vond het een fijne zomer. Prima weer en lekker uitgerust. Gelukkig was het niet tropisch warm.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Echt uitgerust ben ik niet maar dat komt vooral omdat ik zelf in juni vakantie heb en in de zomer gewoon werk terwijl mijn collega’s dan weg zijn.

   Beantwoorden

 4. Girls-Things

  Klinkt als een fijne zomer! Leuke dingen heb je gedaan. Mijn zomer was ook top. Veel leuke dingen gedaan en lekker uitgerust.

  Beantwoorden

 5. Janet

  Toch gaaf dat we zoveel leuke dingen in ons eigen land kunnen doen! Leuk artikel!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dank je! Ja, Nederland heeft best veel te bieden!

   Beantwoorden

 6. Lynn

  Een hele leuke zomer zo te zien. Ik heb vooral de zomer gebruikt om tot rust te komen en te werken aan mijn business,

  Beantwoorden

 7. Yalou // We are the Earth

  Dat klinkt – ondanks het weer – wel als een lekkere zomerse! Punt van Reide kende ik nog niet, maar klinkt erg mooi! En de Zaanse Schans staat ook al een tijdje op mijn bucketlist haha, toerist in eigen land, ik doe het minder vaak dan ik zou willen.. mijn zomer bestond uit een reportage reis in Griekenland en backpacken door Macedonië en Servië, het Nederlandse weer was wel weer even wennen daarna ?

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Reportagereis? Klinkt interessant!

   Beantwoorden

 8. Yvonne

  Ondanks dat je dan niet alles hebt kunnen afstrepen heb je toch een heleboel gedaan deze zomer! En zo blijft er ook lekker nog wat over voor volgend jaar… wie weet krijgen we nog een nazomer, haha… kan je toch nog naar Noordpolderzijl! Zo mooi daar!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik hoop echt dat we nog een mooie nazomer krijgen en dan een mooie herfst. Dan kunnen we er nog lekker op uit. Noordpolderzijl is inderdaad een mooi gebied.

   Beantwoorden

 9. Sandy

  Je hebt veel leuke dingen gedaan! Bij ons zijn het vooral gezinsuitjes. En we kregen een abo op de Efteling cadeau dus daar zijn we vanaf augustus veel te vinden… :p

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Efteling ben ik nog nooit geweest maar ondanks dat we geen kinderen hebben, lijkt het me wel erg leuk.

   Beantwoorden

 10. Dafne

  De zomer is inderdaad veel te snel voorbij gegaan! Ik zit ook ieder jaar weer vol plannen, die ik helaas ook niet altijd uitvoer. Is soms ook helemaal niet erg, anders is je leven ook zo voorspelbaar 😉

  Beantwoorden

 11. Bouchra

  Lekker veel buiten geweest. Heerlijk toch! Ik had ook veel plannen voor in de zomer. Ik wilde mijn zoontje leren fietsen zonder zijwielen. Dat is helaas niet gelukt.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Oh jammer maar dat komt vast binnenkort goed!

   Beantwoorden

 12. Marcella

  Mijn zomer vloog voorbij, jammer dat de herfst zijn intrede al doet. Het Punt van Reide, daar was ik twee jaar geleden. Moet ook zeker nog eens terug!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.