Winterblues…

Normaal zijn januari en februari al niet mijn favoriete maanden maar het lijkt wel of het dit jaar 2x zo erg binnen komt… En dat terwijl we nog maar amper kunnen spreken van een winter, hoewel… de voorspellingen voor donderdag en vrijdag beloven wederom niet veel goeds…

En toch… op de een of andere manier ben ik er wel al klaar mee. Ik mis mijn portie daglicht, mis het buiten zijn en mis vooral de zon. Het is net of ik alleen maar binnen zit, dat de accu steeds op halve kracht pruttelt en dat het steeds in het weekend van dat prutweer is waardoor je er ook niet echt even lekker op uit trekt. Op die ene zaterdag laatst na dan, toen dacht ik echt dat we de winter achter ons zouden gaan laten en dat we zo door schoten naar een vroege lente maar helaas…Natuurlijk zorgt deze tijd voor een hoop gezelligheid in huis, kaarsjes aan, lekker wegduiken onder je kleedje… Is allemaal heerlijk hoor maar toch… overdag wil ik er gewoon op uit!

Waar collega’s nog hopen op een periode met veel vorst of sneeuw zodat ze lekker met hun kids kunnen gaan schaatsen of sleetje rijden, kan ik alleen maar hopen dat dit mij bespaard zal blijven. Het doet mijn humeur echt geen goed als we nog (weer) een periode met sneeuw en vorst krijgen, word altijd vrij panisch bij het vooruitzicht om dan juist de weg op te moeten. Ook het idee dat ik nog langer aan huis gekluisterd ben, vrolijkt me bepaald niet op…

Het is dat onze privé-omstandigheden het nu even niet toelaten maar anders leek me een weekje zon in deze tijd van het jaar voor mij de beste oplossing om door deze periode heen te komen. Gewoon even een weekje zon opsnuiven, de accu weer 200% op te laden en de wetenschap dat je daarna nog maar eventjes meer hoeft te wachten tot ook hier de winter voorbij zal zijn…

Helaas… dat wordt ‘em nu eventjes niet dus ik zal me er op de een of andere manier door heen moeten slepen, maar ik hang de vlag uit als we dit weer achter ons kunnen laten!

Maar vertel: zijn jullie echte wintermensen en zo ja, wat vind je er dan zo leuk aan? Zo niet, wat is dan je tip om door deze winter heen te komen?

28 comments

 1. Lies

  Blegh, ik heb ook een hekel aan de winter! Ik kan niet wachten op de eerste lente zonnen stralen!

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Ben ik gelukkig niet de enige!

   Beantwoorden

 2. Petra

  Winter en ik zullen nooit vriendjes worden. Ik accepteer zijn aanwezigheid maar daar is ook alles mee gezegd.

  Beantwoorden

 3. Saskia

  Ik vind sneeuw alleen leuk als ik of mijn man niet meer de deur uit hoeven naar werk.
  Geen ov en/of verkeersdeelname in elk geval.
  Zo’n pak sneeuw is wel weer lekker om eens doorheen te wandelen. Winterwonderlajd is iets waar ik wel van genieten.
  En vorst, ja brrrr, koukleumen @ station is nu eenmaal geen pretje.

  Ik maak er het beste van en hoop snel op een lente zonnetje 🙂

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Als ik thuis ben, heb ik er minder moeite mee maar als ik er nog door moet… gatver!

   Beantwoorden

 4. Gidsjoris

  Heb eindelijk een linkje gelegd naar hier, maar ga niet wachten tot maart om terug te komen.
  Ik neem nog een tas thee, zet me terug achter mijn bureau, ga achteroverleunen om terug recht te komen, anders kan ik niet verder struinen in deze heerlijke blog.
  Vrolijke groetjes,
  Gidsjoris

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Je bent welkom hoor en ja, tot maart hoef je echt niet te wachten op nieuwe blogs!

   Beantwoorden

 5. Nicetobeout

  Wat voor mij echt helpt is de zonnebank! Een keer in de week een kwartiertje en je voelt je opgeladen.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dat zou ik dan bij de sportschool moeten doen maar dat komt er nooit van…

   Beantwoorden

 6. Sammie

  oh ik herken het helemaal! Dit zijn ook niet mijn favo maanden. Merk ook dat ik veel minder energie heb en ben dat koude weer spuugzat.

  Beantwoorden

 7. Insoon

  Oh, van mij mag het voorjaar wel beginnen hoor! Ben dat koude weer wel ’n beetje zat. Hoewel die sneeuw afgelopen zaterdag wel mooi was, maar toen hoefde ik gelukkig ook niet te werken 😉 En zolang het dit weer is moeten we er zelf maar iets gezelligs maken, met kaarsjes, een leuk boek, iets lekkers bakken en zodra het droog is er toch even op uit.

  Beantwoorden

 8. Mrs. T.

  Het was vandaag al gewoon tot 17.45 uur licht! Dus het komt goed.

  Beantwoorden

 9. Northflix

  Ik heb geen hekel aan de winter… Alles vind ik best, maar geen regen.
  Ik voel me dan zo opgesloten binnen.
  Wandelen in de sneeuw, zoals afgelopen zaterdag, met de zon erbij… Heerlijk!
  En als het regent… Tsja, Netflix en kaarsjes aan. Het is niet anders!

  Beantwoorden

 10. Ferry & Jacqueline

  Ik ben de hele week niet lekker. Ik zit toch binnen. Hier in Haarlem is voor eerst sneeuw gevallen. Alles is wit geworden. Straks is toch allemaal weg. Van mij mag lente komen.Winter is zeker niks aan Wanda.

  Beantwoorden

 11. Flavie

  Ik vind de winter NIET leuk! Veel te koud, te nat, teveel wind… pffff… ik kijk uit naar de lente… zomer!

  Beantwoorden

 12. Serena

  Ook ik vind de winter niet leuk, maar dat wist je al heel lang natuurlijk…
  Ik heb niet echt tips, gewoon aftellen naar de lente en de zomer!

  Beantwoorden

 13. Zo simpel is dan geluk

  De winter is ook absoluut niet mijn ding. Kou heeft ook een negatieve invloed op mijn lichaam. Maar eigenlijk vind ik dat we nog niet ogen klagen, we hebben t/m oktober mooi weer gehad! Maar wat mij betreft mag het morgen weer lente zijn hoor! Lekker een graad of 20.

  Beantwoorden

 14. Xaviera

  Heel herkenbaar wat je schrijft. Ik hou van de winter en ben blij met de sneeuw die net weer is gevallen waar ik woon, maar ik verlang ook weer naar licht in huis en een vollere accu! Laat de lente maar gauw komen!

  Beantwoorden

 15. nurse martens

  Eh…uh….Ik houd ervan, vind het heerlijk die kou en vorst. Vandaag was het ook zo prachtig met het zonnetje erbij. Eerlijk toegeven: als de dagen kort en donker zijn voel ik me ook dubbel somber.

  Beantwoorden

 16. Morgaine

  De kou heeft helaa effect op mijn spieren maar een mooie koude winterdag kan mij ook soms bekoren in de zin, zolang de lucht blauw is en de zon schijnt, dan kun je hele mooie plaatjes schieten of ook genieten, het is de zon. Wat deze winter anders maakt is dat er veel grijs is, en dat is waarom je het anders ervaart. Een tip kan zijn, vitamine D slikken, heeft mij ook geholpen in het verleden. Vandaag is weer een prachtig mooie dag, blauwe lucht hier en de zon schijnt, dus weer even opsnuiven.

  Verder, op grijze dagen of prut dagen, kan een leuke tip zijn, ga je huis eens door en doe de dingen waar je normaal geen tijd voor hebt. Je kasten weer eens door en uitzoeken bijv. En andere kasten, kan een heerlijk klusje zijn of een schoonmaakactie die je normaal maar soms doet per jaar 😉 dat helpt mij eventueel de grijze dagen door.

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Ben inderdaad wel van plan om mijn kledingkast te gaan uitmesten, net als het opruimen van de slaapkamer, dingen die eindelijk een plekje moeten krijgen…

   Beantwoorden

 17. onderdeblauweregen

  Is zo’n daglichtlamp misschien niet wat voor je?
  Er blijken meer mensen die hier last van hebben een steuntje in de rig te geven met wat extra licht.
  Zelf hou ik van de winter, vooral de droge koude dagen. Ik vind de lucht heel fijn fris op een of andere manier en ik ben actiever in de winter. In hoge zomer heb ik echt last van moeheid door de hitte. Vind ik alleen prima als ik vakantie heb en niks moet en alles op laag tempo gaat, maar als ik moet werken….ik haat het!
  Én ik vind het lekker thuiskomen uit de kou, lekker binnen thee smaakt lekkerder en lekker knus met waxinelichtjes, lekker kleedje op de bank; heerlijk!
  Ook lente en herfst hou ik erg van.

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Mijn collega’s hadden het ook al over zo’n lamp, weet alleen niet of ik daar voor mijn werk tijd voor heb…

   Beantwoorden

   1. onderdeblauweregen

    Het kan ook in de avond, als het goed is komt het effect dan net zo goed als je het elke dag een kwartiertje of wat doet (afhankelijk ook van je behoefte)

    Beantwoorden

 18. LJ

  NEE, winter, BAH!! Ik ben een herfstmens, al is dat ook dubbel want dan weet ik: de duistere winter komt eraan, maar ik heb zonlicht en kleur nodig, de afgelopen herfst met zijn vrij warme temperaturen was ideaal, never felt better… Ik heb in de winter ook enorm veel last van depri buien, ik merk dat ik het zonlicht mis, wat helpt is om (als de zon dan toch eens schijnt) erin te gaan zitten of wandelen en er 200% van te genieten. Verder gebruik ik op de donkerdere dagen een lichttherapielamp, die geeft me terug iets meer energie.

  Beantwoorden

  1. LJ

   .. en die lamp gebruik ik trouwens gewoon op m’n werk! Collega’s kijken dan wel raar de eerste keer maar dat is hun probleem 🙂 Best dat je die overdag gebruikt en niet ’s avonds (dan slaap je misschien slecht) of ’s morgens (dan is het contract met de duisternis buiten nog te groot).

   Beantwoorden

 19. Marcella

  Ik ben ook geen wintermens hoor, van mij mogen we op naar de lente. Vorig jaar waren we vanaf 30 januari in Nieuw-Zeeland, dus de langere Nederlandse winter is weer even wennen… Maar goed, op 21 december ging de zon onder om 16:18 en nu 17:27. En de zon gaat op om 8:14 ipv 8:52. Dat stemt me postief, er komt steeds meer licht!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: