Wiebie74 over 5 jaar…

Eigenlijk ben ik helemaal niet zo toekomstgericht bezig, ik bedoel, ik sta nu niet bepaald bekend om het hebben van een 5-jaren plan, laat staan dat ik duidelijk voor ogen heb hoe mijn toekomst eruit zou moeten zien. Ik ben meer het type: ‘het komt zoals het komt’. Uitstellen daarentegen is meer mijn ding maar dat is toch niet helemaal hetzelfde?

Maar goed, ik kwam dit tegen bij LJ en het zette me wel aan het denken, want waar zie ik mezelf nu eigenlijk over 5 jaar?

Leeftijd

Ik kan het moeilijk ontkennen maar over 5 jaar ben ik dus 46 en inderdaad, op weg naar de grote 5! Best wel een beetje benauwend eigenlijk, want uitgaande van bv 80 zou dat betekenen dat ik er nog maar 30 te gaan heb. Klinkt kort en dat is het natuurlijk ook.

IMG_5005
Bij de ruïne van Sumeg in Hongarije, juni 2014

Gewicht

Over 5 jaar hoop ik echt een stuk strakker in mijn vel te zitten en nog minstens 10 kilo kwijt te zijn. Vooral plaatselijk, rond mijn heupen en benen, mag het dan wel een stuk minder of een stuk meer gespierder zijn. De illusie van een slanke den heb ik jaren geleden al opgegeven maar mag toch wel blijven dromen…

Relatie

Nog steeds ongehuwd samen met vriendlief. Allebei zijn we geen trouwlustige types, dus kan me niet voorstellen dat ik over 5 jaar een foto van ons als newly weds in de tussentijd zou hebben geplaatst. Samenwonen bevalt ons beiden goed, gewoon elke dag samen zijn, samen lachen, samen praten en samen dingen ondernemen… niks aan veranderen, zou ik zo zeggen…

IMG_4740
Bij de abdijkerk op het schiereiland Tihany in Hongarije, juni 2014…

Werk

Over 5 jaar zou ik 20 jaar werkzaam zijn bij mijn huidige werkgever. Ik zeg met nadruk zou, want ik hoop echt dat ik dat niet zal meemaken. Zo, het hoge woord is eruit, ik hoop echt dat ik dan ergens anders werk of beter nog voor mezelf werk. Niet omdat mijn huidige werk me tegenstaat maar gewoon omdat ik aan alles merk dat ik toe ben aan wat nieuws en gewoon een schop onder mijn reet nodig heb om die stap te zetten, wil ik niet het risico lopen dat ik vast roest in het vertrouwde patroon. Het liefst zou ik iets voor mezelf willen gaan doen, het liefst een combi van schrijven en fotograferen maar of dat ook daadwerkelijk geld zal opleveren, geen idee. Maar ik heb nog 5 jaar om hier aan te werken!

Woonomgeving

Over 5 jaar hoop ik echt samen met vriendlief ergens anders te wonen. Het liefst in een normaal huis, wat je dan ook normaal mag noemen, maar goed, we wonen nu boven de winkel op een soort van verbouwde zolderruimte en met slechts 1 slaapkamer missen we gewoon wel de ruimte. Vrijstaand dus, bij voorkeur in een landelijke omgeving, hoeft niet super groot te zijn maar graag met 3 slaapkamers en tuin, ook dat niet al te groot want ik hou er alleen van om in de tuin te zitten, niet te moeten wroeten. Locatie, het hoeft niet perse in het noorden te zijn, mag ook gerust wat meer centraler gelegen zijn en ach, als ik dan toch aan het dromen ben, het mag ook gerust in Oostenrijk of Frankrijk zijn, heb ik ook direct ander werk, 2 vliegen in 1 klap dus…

DSCN0405
Ons vakantiehuisje in Bludesch, Oostenrijk, september 2009…

Overige

Hoop ik iets gepubliceerd te hebben, bij voorkeur een thriller die wekenlang de bestsellerlijsten heeft aangevoerd, en anders graag een wekelijkse column waarin ik mijn ongezouten mening geef over diverse zaken. Hoop ik nog steeds met net zoveel plezier te bloggen omdat dat ooit het begin is geweest van mijn succesvolle schrijverscarrière en ik mijn afkomst zeker niet wil verloochenen (gaap). Hoop ik eindelijk Noorwegen, Kroatië, Groot-Brittannië, Rome, Istanbul, Krakau en een talencursus in Spanje van mijn Bucketlist te hebben afgestreept!

En jij, hoe oud ben jij over 5 jaar?

35 comments

 1. misssexandthecity

  47 word ik dan, dus we zitten min of meer op dezelfde boot en ik snap je drang naar een andere job perfect 🙂 en wat dat slanker en strakker betreft,…..het vraagt ijzere discipline,…maar ik kan het enkel aanbevelen 🙂 veel sporten 😉

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Klopt, ooit 30 kilo afgevallen door inderdaad streng te zijn qua eten en sporten. Nu weer 3 kilo zwaarder dus valt op zich wel mee maar wil toch nog erg graag die extra 10 kwijt…

   Beantwoorden

 2. Lies

  Wat een mooie doelen :). Ik ben over 5 jaar 28, klinkt voor mij (durf het niet te zeggen) al redelijk uit, dichtbij de 3 :O! Gelukkig heb ik nog ff 🙂

  Beantwoorden

 3. Kim

  Ik ben ook meer iemand van het komt zoals het komt. Je hebt wel mooie doelen gesteld.Ik ben dan 33, Ik ben benieuwd wat het allemaal gaat brengen.

  Beantwoorden

 4. Stephanie van Drunen

  Oeh mooie dromen en doelen :)! Leuke foto’s ook in het artikel! Ik ben dan 29 en ik hoop dan in ieder geval samen te wonen (hopelijk dit jaar al), een kindje te mogen krijgen en getrouwd te zijn. Ook hoop ik op een mooie baan, een reis naar Bali en vele mooie momenten met de lieve mensen om mij heen :). En oh, misschien een leuk huisdier!

  Beantwoorden

 5. Sabine

  SUPER leuk om te lezen! Ik ben dan alweer 35 en absoluut wel getrouwd Hahaha. Dat doel is hopelijk al binnen 3 jaar bereikt. Verder komt het als het komt. Is de beste instelling aangezien vriendlief een nogal ambitieus persoon is die nog over de hele wereld zijn werk wil doen. Dus het kan zomaar zijn dat we over 5 jaar ergens aan de andere kant van de wereld wonen (vanaf mijn huidige locatie bezien 😉 ). Ik ben ook heel benieuwd wat de komende 5 jaar jou gaan brengen. Je hebt in ieder geval super leuke dromen en ideeën!

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Is ook zeker wel een uitdaging natuurlijk, niet weten waar je uiteindelijk terecht gaat komen! Ik ben ook zeker erg benieuwd hoe het over 5 jaar zal zijn, misschien tegen die tijd maar eens een terugblik doen!

   Beantwoorden

 6. Yvon

  Leuk om te lezen!
  Over 5 jaar ben ik 36 en zeer waarschijnlijk getrouwd. Hopelijk heb ik dan een lange reis gemaakt en woon ik in een ander land. Misschien neem ik hem wel over!

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Lijkt me leuk om te lezen!

   Beantwoorden

 7. Morgaine

  Tsjah, dan ben ik alweer 48, en waar ik dan ben, geen idee, dan hoop ik toch wel uit de bijstand te zijn en misschien een partner aan mijn zijde te hebben. Weer gezond te zijn en een atelier te hebben? Echt geen idee, iets wat lastig is als je al zolang in de bijstand zit met chronisch ziek zijn en echt erg weinig kunt behalve (met liefde) mijn rekeningen te betalen.

  X

  Beantwoorden

 8. valhalla

  Leuke dingen om over te fantaseren. Het lijkt zo van dag tot dag het zelfde te zijn maar als je dan terug kijkt, dan blijkt er zo veel veranderd te zijn altijd! Over vijf jaar, dan ben ik 38 joh! En dan gaat nu de jongste alweer naar school en dan de jongste ook al bijna (met zes jaar hier).
  Noorwegen is natuurlijk het mooiste land van de wereld, gelukkig staat ie bovenaan je lijstje 😉

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Dat staat het al een tijdje maar iedere keer weer komt het er niet van…

   Beantwoorden

 9. Nathalie

  Wat leuk om te lezen… Over vijf jaar ben ik 25!

  Beantwoorden

 10. Anoniem

  Hoe oud ik over 5 jaar ben, zeg ik maar niet hardop, maar wel dat ik die leeftijd van 46 jaar dit jaar ga halen. Ook ik ben meer van de “ik zie wel hoe het komt”, maar hoe ouder je wordt, hoe beter je de mogelijkheden ziet en hoe meer je er voor durft te gaan (hoe ouder, hoe gekker). Ik zou dus zeggen You go Girl ! Zie de kansen en durf ze te pakken. Zorg dat het balletje blijft rollen en dan komt jij waar je zijn wilt. Ik denk dat je over 5 jaar verrast terug zult kijken. Heel leuk verhaal om te lezen en om zelf te realiseren wat bij mij allemaal “rolt”.
  Groetjes van een collega.

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Leuk dat je een reactie hebt achtergelaten! En ja, ik ben zeker wel van plan om mijn kansen te gaan pakken en dan zien we gewoon wel waar het uit gaat komen!

   Beantwoorden

 11. Deborah Hamar

  Wat een leuke invulling aan dit blog!!
  Ik zou niet weten waar ik over vijf jaar denk te staan.
  Maar heb wel een beetje dezelfde ambitie als jij wat werk betreft. Hoewel ik dat ook niet fulltime zou willen doen. Ben nu aan het kijken of ik misschien alle twee part-time zou kunnen gaan invullen.

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Dat is natuurlijk ook nog een idee, gewoon 2 leuke banen combineren!

   Beantwoorden

 12. Elise

  Geen Bed and Breakfast in Frankrijk opstarten ? Lijkt me nou echt iets voor jou .. ondertussen je geld verdienen met foto’s maken oid .. ach over 5 jaar, ben ik 10 jaar ouder dan jij .. 56 .. ugh

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Zoiets wilde ik vroeger wel hoor, tot ik in de gaten had dat je dan eigenlijk altijd aan het werk bent en dat je vrije tijd er zeker in het begin hard bij inschiet…

   Beantwoorden

 13. Sue

  Oei, dan ben ik alweer 37 jaar! Wat gaat de tijd dan snel hè? Leuk om te lezen wat jouw doelen zijn, knap dat je zo eerlijk bent!

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Ik ben daar altijd wel vrij eerlijk en open is, dus geen probleem om dat hier op mijn blog ook te delen!

   Beantwoorden

 14. Serena

  Mooie dromen…
  Oh God, over 5 jaar word ik al 41. Ik sta er totaal niet bij stil hoe mijn leven dan uitziet. Door alle ellende om me heen heb ik echt geleerd om met de dag te leven, ik doe nu gewoon waar ik zin in heb.

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Dus dan schelen we 5 jaar! Ik leef ook erg bij de dag zelf door, het leven is gewoon te kort om overal bij stil te blijven staan!

   Beantwoorden

 15. natasjaslifestyle

  Over 5 jaar ben ik 48 jaar met twee zoons van 17 en 13 jaar. Ik hoop dat we allemaal gezond blijven dat ik mijn ouders nog bij me heb en mijn gezin. Ik hoop dat mijn lief een leuke baan heeft dat ik een boek geschreven en/of mee bezig ben. En dat mijn rug me niet in de steek gelaten heeft. Genoeg om te gaan realiseren

  Beantwoorden

 16. Mrs. T.

  Over vijf jaar heb ik net Sara gezien. Oh jee!

  Beantwoorden

 17. Angelique

  Wat een fijn artikel! Ik hoop dat alles wat je wilt uit mag komen. Over 5 jaar ben ik 27 jaar oud. Ik heb geen planning, maar wil wel bepaalde dingen bereiken. Vind het moeilijk om dit met mensen te delen want dan klinkt het zo definitief! En dan ga ik me zorgen maken over of het wel lukt of niet… dus ik hou het een beetje in het nu 😉

  Beantwoorden

 18. miranda

  Leuke blog! Over 5 jaar ben ik 38. Gaat n naar het voortgezet onderwijs en e in groep 4 pff. En ik hoop dan ook een studie te hebben opgepakt die ik stiekum al heel lang wil doen. En ook al ben je dan misschien niet meer mijn collega, ik hoop nog wel contact met je te hebben en je blog te lezen.

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Leuk om te horen! En ja, contact houden we zeker! Enne, welke studie?

   Beantwoorden

   1. miranda

    Tandartsassistente… dat wou ik eigenlijk in havo 4 al, maar ik had geen scheikunde gekozen. Nu kan je een loi studie doen. Is alvast een begin…

    Beantwoorden

 19. LJ

  Ik weiger me ouder te voelen dan 25! 🙂
  20 jaar bij dezelfde werkgever, dat kan ik mij maar moeilijk voorstellen. Ik werk nu een jaar of zeven en ben telkens na ongeveer twee jaar van werkgever veranderd; één keer door overname maar de andere twee keren uit vrije keuze, omdat ik de job of de werkgever beu was. Schijnt de trend van deze moderne tijd te zijn… Hopelijk hou ik het nu toch wat langer vol 🙂

  Beantwoorden

 20. Flavie

  Over 5 jaar ben ik er 38… (misschien) getrouwd, ons eigen huisje, nog steeds hetzelfde werk en hopelijk héél erg gezond!

  Beantwoorden

 21. Angèlique

  Ik heb je getagged voor de liebster award op mijn blog!

  Beantwoorden

 22. Regina

  Wel goed om jezelf af en toe wat concrete doelen te stellen. In 5 jaar is erg veel mogelijk, dus wie weet hoe alles er straks uitziet!

  Beantwoorden

 23. Ferry & Jacqueline

  Leuke verhaal om te lezen. In 5 jaar kunnen heel veel doen. Ik hoop bij ons beter word. Pffff…
  Zoveel dingen aan ons hoofd. Echt niet normaal meer. Ik probeer in de vakantie wel kunnen genieten.
  Fijne dag verder.

  Beantwoorden

 24. iliveformydreams.com

  Wat leuk om dit te lezen! Toch wel heel wat doelen zo voor ogen.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: