Where to go?

Waar we normaal in deze tijd van het jaar onze zomervakantie al zo goed als rond hebben en de eerste aanbetaling al de deur uit is, is het nu noodgedwongen nog even rustig op dit vlak…

Datzelfde geldt voor geplande weekendjes weg. Normaal staan er zeker wel al 2 tot 3 weekendjes gepland waarvan dan voor 2 ook wel al het hotel of appartement is geboekt.

Zoals gezegd, nu ligt er nog niks vast, behalve dat we wat data op de kalender hebben geblokt met de bedoeling om dan weg te gaan mits de gezondheid van schoonvader dit toe laat.

Voor mij een zeer ongewone situatie waarbij er een flinke aanslag op mijn portie geduld wordt gepleegd. Geduld waarvan mijn collega’s over het algemeen zullen beweren dat ik dat in overvloed heb, maar waar ik duidelijk niet over beschik als het op weekendjes weg c.q. vakanties aan komt, maar goed, het is eventjes niet anders…

Het zorgt er alleen wel voor dat ik heel onrustig word. Onrustig in de zin van dat ik steeds weer nieuwe bestemmingen zie waar ik heen wil, dat ik ga twijfelen over de bestemmingen die we in gedachten hebben en dat ik dus op een gegeven moment (lees: nu) totaal niet meer weet wat ik wil en waar ik nu het liefste naar toe zou willen.

Zo hebben we het eerste weekend van maart geblokt met de bedoeling om dan lekker met zijn tweetjes weg te gaan. Gezien de tijd van het jaar lonkt een stedentrip maar welke stad? Vooral omdat we eigenlijk ook niet te ver willen rijden, maar vanuit het noorden wordt de keuze dan direct een stuk beperkter…

Hamburg-Speicherstadt-_DZT2958_RETZo stelde vriendlief Hamburg voor, de nummer 3 van de mooiste Duitse steden, en waar ik eerst mijn bedenkingen had (Hamburg… was dat niet zo’n grauwe stad waar Sylvie de scepter zwaait?), werd ik later enthousiast nadat ik mijn vriend, Mister Google, had geraadpleegd, om vervolgens weer te gaan twijfelen. Wil ik wel naar een stad, ga ik niet veel liever de natuur in of lonkt een waddeneiland? Maar wat moet ik op een waddeneiland als het zo’n dag is als vandaag? Laat staan, dat je dan lekker kunt gaan wandelen in een natuurrijke omgeving…

Dan kun je weer beter in een stad zijn, een stad met tig bezienswaardigheden, tig musea en wat al niet meer. Maar is Keulen dan niet leuker? Of moeten we wellicht toch wat verder gaan rijden zodat we eindelijk Leuven of Gent van onze lijst kunnen afstrepen?

gent

En voor jullie beginnen over vliegen… hou maar op… dan zijn de opties helemaal legio en hoor ik vooral Krakau mijn naam roepen omdat je van uit daar redelijk makkelijk een bezoek aan Auschwitz kunt brengen…

Kortom… ik weet het niet!

Jullie wel?

25 comments

 1. Morgaine

  hahahaha ja wat zal ik zeggen, ik geniet van dit luxe probleem van anderen en als men uiteindelijk weer thuis komt, geniet ik van de foto’s.
  Ik ben voor het laatst in het buitenland geweest in 2008, dankzij mijn ouders naar de Costa Brava, maar verder dan eventueel op de hond passen van mijn ouders en dan lekker 2-3 weken in Amersfoort mogen vertoeven, kom ik niet 😉 En ik ben evengoed happy hoor, don’t get me wrong!

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Totaal geen behoefte om weg te gaan? Tot nu toe zijn we elk jaar nog wel een paar keer weggeweest, luxe natuurlijk. Dat besef ik me ook wel. Daarom geniet ik er ook dubbel van, maar dat doe ik ook zeker van een dagje ergens heen, al was het maar een mooie wandeling ergens…

   Beantwoorden

 2. Northflix

  Ik ben in Krakow geweest! Te gek! Je kunt vanaf daar ook makkelijk naar Zakopane (wintersportdorp en te gek om in de Tatra te wandelen!) en idd: Auschwitz… Verschrikkelijk indrukwekkend!
  Al heb ik me ook geïrriteerd aan alle mensen. die lachend poseerden onder Arbeit Macht Frei.
  Mocht je overigens nog een mooie regio zoeken op zo’n 3,5 uur rijden vanaf Groningen-stad: De Harz! Steden als Wernigerode zijn prachtig en qua natuur… Onwijs mooi!
  Mocht je meer info willen over e.e.a., mijn mailbox staat altijd open!

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Super dat je al in Krakau bent geweest, lijkt me een erg mooie stad, mede ook vanwege de ligging. We waren ooit in Buchenwald en daar gebeurde precies hetzelfde, dat je foto’s maakt, prima, maar wel met gepaste respect… Harz… als kind wel geweest maar zal eens googlen en anders mail ik je nog wel!

   Beantwoorden

 3. Koen Schyvens

  Wat dacht je van een weekendje ‘Bergen op Zoom’? Mooie historische binnenstad, museum, bossen aan de rand van de stad en de Schelde aan de andere kant. Een half uurtje naar Antwerpen en na drie kwartier rijden sta je op het Zeeuwse strand.

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Bedankt voor de tip! Ik zat eerst aan Bergen aan zee te denken, dat vond ik als plaats niet zo maar Bergen aan Zoom ken ik nog niet, dus wie weet…

   Beantwoorden

 4. Sammie

  Hihi, luxe probleem 🙂 wij gaan niet op vakantie dus ik ken het probleem niet. Schrijf voor jezelf is op wat je wil, wat haalbaar is en wat je belangrijk vind dat weekend, misschien helpt dat met kiezen

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Dat is idd wel een goed idee, dank je!

   Beantwoorden

 5. Serena

  Jeetje, wat een luxeprobleem… Ik zou willen dat ik zo vaak weg kon. Helaas heb ik daar de tijd en het geld niet voor. Zou echt niet weten waar je heen zou moeten.

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   De tijd ook niet? Je hebt toch vaak genoeg een lang weekend vrij?

   Beantwoorden

   1. Serena

    Een weekendje kan qua tijd inderdaad wel. Bedoelde meer vakanties van een week…

    Beantwoorden

    1. wiebie74

     Week wil toch ook wel? 2 weken is voor ons ook de max, dit jaar nog niet duidelijk of we 1 of 2 weken weg kunnen…

     Beantwoorden

 6. Ferry & Jacqueline

  Wouw wat heb jij mooie vakantie geboekt. Echt super luxe eruit. Wat is daar heel erg mooi om te zien. Helaas gaan wij niet op de vakantie.
  Fijn weekend.

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Oeps, we hebben nog niks geboekt hoor, zijn slechts mogelijkheden…

   Beantwoorden

   1. Ferry & Jacqueline

    Moet nog gebeuren. Het komt bij jou vast wel goed.

    Beantwoorden

 7. Lies

  Ik zou het ook niet weten, ik ga niet zovaak op vakantie 😛

  Beantwoorden

 8. Regina

  Ach ja, je voorpret duurt nu extra lang! Je komt er wel uit 🙂

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Eigenlijk heel kort want over 2 weken willen we dan weg…

   Beantwoorden

 9. Sas

  Succes! Zelf hebben we geen vakantie geboekt en ben benieuwd of het er dit jaar van komt… Aangezien ik dit jaar een vast contract moet krijgen en dit niet zeker is…

  Beantwoorden

 10. Elise

  Vakantie is al betaald .. maar ik twijfel of ik niet alsnog wijzig. Gelukkig mag dat tot 6 weken voor vertrekdatum We hebben naar Egypte geboekt maar het wordt mij te onrustig daar .. ik kijk het nog even aan en anders wijzig ik het naar Spanje of Portugal.
  We gaan deze week boeken voor een weekje wintersport met de meiden, wachten op een last minute aanbieding

  Beantwoorden

 11. LJ

  Zo herkenbaar! Nu ja bij ons liggen er wel al een aantal weekendjes vast 🙂 maar de twijfel over de zomervakantie… Hoe langer het duurt, ik ben in mijn hoofd al de ganse wereld afgereisd intussen, om onnozel van te worden 🙂 Als je slechts een weekend hebt, zou ik niet voor het vliegtuig gaan, en voor Krakau (echt waar een supercitytripbestemming) zou ik toch zeker 3 volledige dagen uittrekken (1 dag voor Auschwitz, en 2 dagen om de stad te ontdekken en nog wat musea te doen over de oorlog, oa de fabriek van Schindler’s list). Wij zijn er vorig jaar geweest, 4 nachten, het was een heel indrukwekkende citytrip in een supergezellige stad met zo’n vreselijk zwarte geschiedenis.
  Met Hamburg of Keulen heb ik geen ervaring, Gent en Leuven ja twee heerlijke steden 🙂

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Ik heb precies hetzelfde probleem hoor! En ja, we hebben nu slechts de mogelijkheid om een weekendje, vrijdag t/m zondag, weg te gaan, dus Krakau is dan inderdaad zonde want daar moet je toch echt wel 5 dagen heen. Houden we zeker in gedachten voor het najaar!

   Beantwoorden

 12. Flavie

  Hier ligt alles al vast en is alles al geboekt 🙂
  Keulen, Leuven, Gent… of waar dan ook.. overal valt er wel iets te beleven…

  Beantwoorden

 13. Insoon

  Oei, wat een luxeprobleem 😉 Het eerste weekend van maart komt al steeds dichterbij. Zijn jullie er inmiddels al uit welke plaats het gaat worden? Ik heb nog nooit zo’n stedentrip gedaan en de steden die je noemt ken ik niet. Ben benieuwd wat het uiteindelijk gaat worden.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: